Warm eten tussen de middag
4 mei 2016 Lifestyle 14

Warm eten tussen de middag

Een paar weken terug besloten wij het gewoon om eens helemaal anders te gaan doen wat betreft de maaltijden. Zoals jullie weten, werkt Vincent tegenwoordig thuis, en dit was een van de redenen dat wij hebben besloten om tussen de middag warm te gaan eten. Ik zal in dit artikel vertellen hoe het bevalt en wat wij hier van vinden. 

Warm eten tussen de middag

Toen ik eens tijdens een avond uit eten hoorde van een andere moeder (Hoi Randy :)) dat zij altijd tussen de middag warm aten, leek mij dit direct ook wel wat. Niet alleen omdat ik hoorde dat je ermee kan afvallen, maar gewoon omdat het mij fijn leek. Toen ik zelf jong was aten wij altijd tussen de middag warm, ergens was ik dit ook gewoon zo gewend. Ik denk dat het door de jaren heen in veel gezinnen vanwege werkende ouders een gewoonte is geworden om in de avond warm te eten. Niets mis mee hoor, ik kan mij voorstellen dat dit voor veel gezinnen heel prettig is.

Vincent stond trouwens niet direct te springen toen ik het vertelde. Maar hij was wel degene die direct de eerstvolgende werkdag voorstelde om het eens gaan te proberen om tussen de middag warm te eten. En zo gezegd zo gedaan. Voor Senna was het overigens wel even wennen hoor dat we nu het avondeten tussen de middag gingen doen ;). Maar eigenlijk was hij uiteindelijk nog best snel aan het nieuwe ritme gewend. Omdat Vincent thuis werkt en ik ook thuis ben, is het voor ons als gezin heel gemakkelijk om dit warme eten zo tussen de middag te organiseren. Rond een uur of kwart over 11 in de ochtend begin ik met het warme eten en dit ritme voelt op de een of andere manier gewoon heel fijn. Op vrijdag werkt Vincent niet thuis, dus dan eten wij vaak in de avond warm, en ook in het weekend eten wij vrij onregelmatig. Maar de rest van de week is ons warm eten tussen de middag.

diner

Voordelen warm eten tussen de middag

Wat precies de voordelen zijn met betrekking tot het afvallen weet ik niet precies. Op het internet zijn hier aardig wat verschillende verhalen over te lezen. Voor ons is dit ook niet de hoofdreden dus ik heb mij er niet verder in verdiept. Wat voor mij persoonlijk wel een groot voordeel is, is dat ik na de middag in een keer de hele keuken goed schoon maak, en ik dit in de avond niet meer uitgebreid hoef te doen. Overdag is alles netjes schoon, en in de avond hoef ik alleen maar de broodmaaltijd af te ruimen. Nog een groot voordeel is dat Senna niet altijd een even goede eter is, en hij nu in ieder geval in de avond wel netjes een broodje eet. Met het warme eten kon het zo’n gedoe zijn om hem maar iets binnen te laten krijgen met als gevolg dat hij in de avond laat, of midden in de nacht, met honger wakker werd. Daar hebben we nu dus geen last meer van.

Voor ons komt het warm eten tussen de middag momenteel heel goed uit. Het zou maar zo kunnen dat wij over een half jaar dit weer veranderen. Maar als het aan mij ligt, blijven wij dit voorlopig nog heel lang op deze manier doen.

Eet jij wel eens warm tussen de middag? Wat vind jij prettiger?

handtekening-saskia
Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Rosanne

  Wat fijn dat dit voor jullie zo goed werkt. Bij mij thuis zou dit niet werken omdat iedereen overdag werkt of studeert.
  Bij mijn opa en oma aten wij wel tussen de middag warm en ook toen ik meedeed aan een uitwisseling met Franse studenten was dit de normale gang van zaken. Toch vind ik het zelf fijner om ’s avonds warm te eten. Ik heb er dan op de een of andere manier meer trek in haha 🙂

 • Merel

  Hoor het niet vaak, maar kan me er wat bij voorstellen in jullie situatie. Leuke blog! Eten jullie overdag dan ook het toetje? Of sowieso niet?

 • Kirsty

  Wij eten doordat mijn vriend één keer in de drie weken middagdienst heeft van 14.00-22.00 uur dan ook tussen de middag warm. Ik vind het eigenlijk best fijn, alleen merk ik wel dat we dan vaak nog wat minder eetlust hebben, met name als je wat later uit je bed komt.

 • Iris

  Voor mij is tussen de middag warm eten normaal, ik heb nooit anders gedaan. Toen ik naar de middelbare school ging, kon dit natuurlijk niet meer, maar als het kan eet ik ’s middags warm.

 • Johanneke

  Ik eet op mijn werk wel eens warm mee maar ik word er altijd een beetje loom van. Bovendien kijk ik na een lange werkdag echt uit naar een heerlijk warm maal en ben ik niet zo’n fan van brood.

 • Desiree | Sweet Happinez

  Fijn dat dit goed werkt bij jullie! Ik vind het fijn om mijn warme maaltijd ’s avonds te eten en ik kan er na een lange werkdag ook echt naar uit kijken

 • Tamara TS

  Dat zou niks voor mij zijn. Ik word na het warm eten altijd een beetje suf. Mijn man werkt ook overdag buitenshuis, dus dat gaat niet bij ons werken. Mijn opa en oma deden het wel en mijn oom en tante doen het nog. Morgen ga ik wel ’s middags uit eten, dan lukt het wel. Nadeel is dat ik dan rond 22.00 uur weer flinke honger krijg en ga snacken voor ik naar bed ga. Ik heb overdag ook moeite met eten, sla de broodmaaltijden meestal over en neem wat alpro yoghurt met fruit.

 • Judith

  Wij eten pas sinds we hier wonen in de avond warm, maar in Spanje was ook altijd tussen de middag. De kinderen eten nog regelmatig warm tussen de middag, vooral op vrije dagen of woensdagmiddag. Dan eten ze net wat beter.

 • Bianca Schrijft

  Warm eten doe ik eigenlijk niet, misschien eens een patatje op het werk of een gebakken ei. Veel meer dan dat niet. Ben het ook van huis uit eigenlijk niet gewend.

 • Birgit

  Warm eten tussen de middag is ook nog iets van “vroeger”. Kijk maar eens naar verzorgingstehuizen e.d. Hier gebeurd het ook altijd.
  Zelf denk ik niet dat ik het een fijn ritme zou vinden, maar dat is ook gewenning. Het schijnt ook voor de spijsvertering beter te zijn.

 • Randy

  Hoooi 🙂
  Onze eigen theorie is door tussen de middag warm te eten, je meer tijd hebt om het eten te verbranden. Daarnaast heb ik in ieder geval meer energie na een warme maaltijd. En dat komt goed uit met twee kindjes. Wij eten ook weleens in de avond warm, bv als iemand komt lunchen of als we op pad zijn geweest. Ik voel me meestal erg opgeblazen na een warme avondmaaltijd. Ik denk dat mijn lijf zich na 1,5 jaar heeft aangepast en beter functioneert bij een warme middaghap. Net zoals jullie zijn wij ook allemaal thuis, en is het haalbaar. Ik vind het heerlijk om 17.45 u de tafel te gaan dekken en binnen 5 minuten te gaan eten. En wat je zegt, de kindjes gaan met een volle buik naar bed toe.
  Doeg 🙂

 • Nicole

  Toen ik in Spanje werkte was in de middag warm eten heel normaal. Maar ze eten daar 2x warm zowel in de middag als avond.. Ik ben zelf geen brood eter dus dat als avondmaaltijd zie ik niet zitten haha..

 • Liess

  Geen idee of ik er aan zou kunnen wennen, het lijkt me dat ik dan savonds weer snel trek krijg en juist iets wil snaaien?
  Mijn oma en opa deden t ook altijd, toen aten de mannen altijd thuis voor lunch.

 • Nathalie

  Onze meiden hebben een continurooster dus is het niet haalbaar voor het grootste gedeelte van de week, slechts in het weekend zou het een optie zijn. Als onze dochter een wedstrijd zwemt (die is meestal vanaf half van de middag) eten we wel tussen de middag, zodat er s’avonds snel een boterham in kan.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.