Prenataledepressie.nl
30 aug 2015 Lifestyle 14

Prenataledepressie.nl

Ik denk dat de meeste die mij volgen op Social Media het inmiddels wel gelezen hebben; ik ben bezig met een website over prenatale depressie. Deze website is gericht op vrouwen die deze ziekte doormaken of doorgemaakt hebben, maar ook voor haar omgeving. Waarom ik dit doe, vertel ik je verder in dit blogje!

Omdat ik weet dat er veel vrouwen zijn die op zondag mijn blog bezoeken ivm mijn schrijven over de prenatale depressie plaats ik vandaag nog even dit blogje. Afgelopen week ben ik bezig geweest met een nieuwe website die geheel gericht is op het onderwerp prenatale depressie.

Ik merkte dat mijn blogjes mbt prenatale depressie dubbel en dwars bekeken werden en daarnaast ontving ik ook regelmatig mail van vrouwen die zich herkennen in mijn verhaal. Omdat ik merkte dat er veel behoefte is aan informatie over dit onderwerp ben ik een eigen website gestart. Deze is nog niet online maar ik verwacht dat dit in korte tijd wel zal gaan gebeuren! Deze website is niet alleen voor de vrouwen die te maken krijgen met deze ziekte, maar ook voor haar omgeving. Ik denk namelijk dat het ook voor de omgeving van waarde kan zijn om over de ziekte te lezen en op deze manier misschien het allemaal iets beter te kunnen begrijpen.

Ik plaatste een oproep op Facebook, Instagram en twitter met de vraag of er vrouwen zijn die hun verhaal op de site willen delen. Ik heb daar erg veel reactie op gekregen en kan deze verhalen ontzettend goed gebruiken. Ik ben trots op deze vrouwen dat ze ondanks dat het heel moeilijk is deze verhalen willen delen!

Het is allemaal nog best spannend, hoe ik het plaatsen van artikelen vorm wil gaan geven weet ik nog niet helemaal. Zoals het er nu uitziet zullen er op twee vaste dagen in de week een artikel geplaatst worden. Op de ene dag een column en op de andere dag een verhaal van een ervaringsdeskundige. Ook komt er een forum waar er verhalen gedeeld kunnen worden en waar er gelegenheid is tot het stellen van vragen. Op twinkelbella blijf ik op elke zondag ook vertellen over mijn prenatale depressie alleen dit zal meer gericht zijn op persoonlijk vlak.

Ik ben eigenlijk wel heel erg benieuwd wat jullie hier van vinden. Totdat de site prenataledepressie.nl online is kan je alle gebeurtenissen volgen via Facebook. De verwachting is dat de website deze week online zal gaan. Suggesties zijn van harte welkom, ik ben bijvoorbeeld heel benieuwd wat jij zou willen lezen op deze site. Laat je reactie achter in de comments, ik ben erg benieuwd!

De oproep waarin ik vraag om ervaringsverhalen geldt nog steeds! Hoe meer verhalen er gedeeld kunnen worden hoe beter! Je mag mij hiervoor mailen op info@twinkelbella.nl

Bedankt voor het lezen en een fijne dag. Liefs!

handtekening-saskia

Er staat een super leuke winactie online! Doe jij mee?

Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

 

Reacties

 • Hannah

  Wauw!Goed van je om er zo meer bekendheid aan te geven.

 • lin mommysworld

  Goed dat je deze site hebt gemaakt/aan het maken bent! Ik denk dat je er echt veel mensen mee helpt!

 • debby

  Wat goed van je Saskia!

 • Natascha

  Heel veel succes meis! Ik heb eerlijk gezegd zelf niet zo veel te maken gehad met het onderwerp maar ik kan me zo indenken dat heel veel vrouwen iets aan gaan hebben!

 • Sofie Katelijne

  Stoer dat je hier zo open over bent!

 • Rosanne

  Wat een prachtig initiatief Saskia! Ik denk dat je hier veel vrouwen mee gaat helpen!

 • Charlotte

  Wat goed dat je dit gaat doen!

 • Sas

  Wat een tof idee! Erg goed dat je dit gaat doen 🙂

 • Channah

  Echt een heel erg mooi initiatief! Ik denk dat veel vrouwen er wat aan hebben.

 • Janneke

  Je weet het al wel, maar ik vind het echt super goed dat je dit initiatief neemt!

  Ik hoop dat het veel vrouwen (en hun naasten) helpt… Maar ik hoop vooral ook dat het jou helpt in je eigen proces.

 • Linda

  Power vrouw! Zo goed, sterk en knap dat je dit gaat opzetten! Dat je maar veel vrouwen mag helpen en inspireren 😉

 • Iris

  Goed dat je het nog meer uit de taboesfeer wil halen, dat is wel nodig.

 • Romy

  Wat een goed initiatief! Ik heb er gelukkig niet mee te maken gehad, maar kan me voorstellen dat het een beetje taboe is om erover te praten. Tot nu, dus! Wordt vast een groot succes!

 • Els

  Wat een top idee! Heel veel succes! X

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.