Persoonlijk: even kletsen..
9 apr 2015 Lifestyle 14

Persoonlijk: even kletsen..

Hoi! Ik vond het tijd om even met jullie te kletsen. Gewoon even vertellen hoe het met mij gaat en ik ben natuurlijk ook heel benieuwd hoe het met jullie gaat! Onder andere zal ik een stukje vertellen over mijn prenatale depressie en hoe het laatste trimester van mijn zwangerschap momenteel verloopt!

Op het moment dat ik dit blogje schrijf zit ik spuugmisselijk achter de laptop met een kopje thee. Tot en met week 26 van mijn zwangerschap heb ik dagelijks gespuugd. Volgens de artsen was de kans groot dat dit mijn gehele zwangerschap zo zou blijven, maar gelukkig was het opeens verdwenen. Sinds vorige week is echter de misselijkheid weer helemaal terug. En het gekke is dat ik me echt beroerd ervan voel maar dat ik toch blijf dooreten. Gek h√© hoe een zwangere vrouw zich toch kan gedragen. Ik heb overigens het vermoeden dat de misselijkheid komt door de stuitligging van de baby. Het hoofdje duwt namelijk tegen mijn maag en dit is een vervelend gevoel. Bij Senna was dit namelijk precies hetzelfde. Ik zal niet verder in detail treden maar een baby dat met zijn hoofd je maag in verdrukking brengt, heeft hele vervelende gevolgen ūüėČ

Verder ben ik heel dankbaar dat mijn zwangerschap vrij snel lijkt te gaan en het eigenlijk niet heel erg lang meer gaat duren voordat ik mag gaan bevallen. Momenteel ben ik 31 weken in verwachting wat betekent dat ik in het laatste trimester zit. Ik kan niet wachten tot ons meisje wordt geboren. Onze kleine Senna vertoont af en toe nog wat jaloerse trekjes maar dit hoort er allemaal bij. Wel probeer ik de laatste weken zo veel mogelijk tijd met hem door te brengen. Nu is dit natuurlijk vrij makkelijk omdat ik dagelijks voor hem zorg, maar ik hoop ook quality time met hem door te brengen. Het zal voor hem zo wennen zijn dat hij straks niet meer alleen is, en niet alleen voor hem maar ook voor ons!

Wat betreft mijn prenatale depressie is dit helaas iets wat vooralsnog aanwezig blijft. Ik merk wel dat mijn zoontje (en Vincent!) mij er echt doorheen sleept. Ik hoef alleen maar naar zijn lieve gezichtje te kijken of te luisteren naar zijn gegiechel en ik weet weer waar ik het allemaal voor doe. Dit is ook echt iets waar ik veel aan wil denken en bij stil wil staan. Ik wil niet uit het oog verliezen dat ik bevoorrecht ben met zo’n lief kindje en een tweede op komst. Dit staat los van mijn ziekte. De laatste weken heb ik veel met de vraag gezeten of ik ooit weer beter wordt, en hoe lastig ook, die onzekerheid blijft.

Afgelopen week heb ik wat minder blogjes geplaatst dan dat ik zou willen maar ik ben ontzettend moe. Sowieso zal ik elke dag een blogje plaatsen en ik hoop vanaf volgende week weer mijn 2 per dag schema te kunnen oppakken!

Ik wens jullie een hele fijne dag en veel liefs!

Hoe gaat het met jou?

handtekening-saskia

Doe jij ook mee met de winactie?

Eerdere artikelen over prenatale depressie (klik op een van onderstaande links):

Persoonlijk: Prenatale depressie

Prenatale depressie: wat is het eigenlijk?

Prenatale depressie Behandeling

Ziek & Bloggen

Volg jij Twinkelbella al via Facebook, Bloglovin , Instagram en/of twitter?

Doe jij ook mee met de winactie? Volg jij Twinkelbella al via Facebook, Bloglovin , Instagram en/of twitter?

 

Reacties

 • Miranda

  het lijkt me allemaal niet niks, zo’n prenatale depressie. Je slaat je er dapper door heen!:) heel goed.
  Nog een paar weekjes en dan heb je je meisje in je armen. Hopelijk verdwijnt daarmee direct die nare misselijkheid!:)

 • Liset - Beautydagboek

  Hey lieve Saskia, ik vind het zo knap hoe je het allemaal doet ondanks je ziekte! Neem wel goed rust voor jezelf hè, niet te veel druk van twee blogjes per dag :). Ik weet ook nog zo goed hoe moe ik was toen ik van de tweede zwanger was. Je wilt graag slapen, maar je hebt nog een kleintje om voor te zorgen. Gelukkig ben je al een heel eind en ik hoop dat het steeds beter met je mag gaan. Lekker uitkijken naar je meisje, heerlijk!

 • Joy

  Wat vervelend dat je zo misselijk bent. Hopelijk gaan de laatste weekjes snel voorbij en heb je je kleine meisje snel in je armen!

 • Tamara

  Nog even! En hopelijk zijn dan de klachten grotendeels verdwenen allemaal. Succes met de laatste loodjes

 • beautifulday4makeup

  Vervelend dat je zo misselijk bent. Ik hoop dat het snel terug over gaat, en de dokters geen gelijk krijgen (dat je het de hele zwangerschap gaat hebben).

 • Dina

  Ik vind het heel mooi dat je hier zo open over schrijft! Wat fijn dat je zo door je lieve zoontje (en Vincent) door de depressie wordt gesleept, heel goed om te lezen dat je steun hebt!

 • Colinda

  Ik ben ook lang misselijk geweest tijdens mijn zwangerschap, maar gelukkig niet zo lang als jou. Wel ontzettend veel last van mijn maag gehad de laatste maanden voor de bevalling, hier ook een baby die er constant tegen aan drukte waardoor ik gewoon niet meer wist hoe ik moest gaan liggen of zitten. Erg fijn dat je man en je zoontje je door je depressie heen weten te slepen. Nog even en dan heb je meisje in je armen.

 • Kirsten

  Nog even volhouden <3!

 • Cindy

  Hou nog even vol. Fijn dat Vincent en Senna je er doorheen helpen.

 • Angela

  He wat heftig.. Pas goed op jezelf en probeer te genieten! <3
  Ik heb respect voor je en wat heb je een leuke blog!
  Liefs xx

 • Iris

  Wat jammer dat je weer misselijk bent! Zeker een tegenvaller nadat het weg leek te blijven.

 • Manon

  Ah nee wat vervelend dat je zo misselijk bent, nu moet ik denken aan mijn collega , die was ook continu misselijk Probeer nog lekker te genieten en pas op jezelf!

 • Bregje

  Wat vervelend dat de misselijkheid weer terug is joh! Mooi hoe je ondanks je ziekte zo positief kijkt naar de situatie. Dat is soms vreselijk lastig maar sleept je er idd wel doorheen! Keep your head up, nog een paar weekjes! Liefs

 • Isabel Cristina

  wat vervelend dat je weer zo misselijk bent. Ik vind het heel erg knap van je dat je ondanks alles toch al het positieve en lichtpuntjes voor jezelf kunt benadrukken. Zet hem op, houd nog even vol en je krijgt er iets prachtigs voor terug! X

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.