Mommymail #7
8 apr 2015 Mama 6

Mommymail #7

Hoi! Zoals elke woensdagochtend staat er weer een mommymail voor jullie klaar. Dit keer kunnen jullie de mail lezen die ik als reactie op Dineke haar mail schreef. Ik vertel onder andere over mijn eigen borstvoedingsperiode en over het geboortekaartje!

Lieve Dineke!

Als eerste nog gefeliciteerd met je verjaardag! Ik hoop dat je een leuke dag hebt gehad. Hoe gaat het nu met je? Ben je nog steeds zo misselijk? Gelukkig dat het niet meer zo erg was als eerst.

Hier gaat alles eigenlijk gewoon z’n gangetje. We hebben net de pasen achter de rug wat erg gezellig was. Alleen was het wel heel erg druk. Het lijkt wel alsof pasen elk jaar groter en spectaculairder gevierd moet worden. Daar doe ik volgend jaar niet meer aan mee.  Zowel ik en Senna zijn echt super moe, vandaag (dinsdag) dus een lekker thuisdagje. Senna is lekker aan het verven terwijl ik dit mailtje aan jou tik.

vogelhuisje

Hier staat ook vast dat ik ons kindje borstvoeding ga geven. In mijn ogen is er eigenlijk geen andere optie. Wat trouwens niet wil zeggen dat ik niet begrijp als er niet gekozen wordt voor borstvoeding, en ik ben ook geen lid van de borstvoedingmaffia ;-). Ik wil het gewoon heel graag. Senna heb ik ook borstvoeding gegeven. In het begin was het wel pittig omdat de borstvoeding niet op gang kwam. Ik heb wel uren aan het kolfapparaat gezeten, net zo lang totdat ik een normale hoeveelheid produceerde. Daarna bleek dat Senna niet goed bij mij kon drinken ivm kort tongriempje, maar het is allemaal goed gekomen! Helaas heb ik wel na een half jaar moeten stoppen omdat het ineens gewoon over was. De melk leek wel gewoon op te zijn en ik kon Senna geen melk meer geven.

Wat leuk dat Marissa naar de bijna 4 groep mag! Lijkt me erg leuk en een goede voorbereiding voor de kindjes. Wij hebben hier niet zo’n groep, wel wordt er door middel van een bepaald systeem uitdaging aan de kindjes gegeven. Hoe gaat het nu met Marissa, is ze al een beetje gewend?

Ben je al met het kamertje begonnen? En hoe ver zijn jullie? Zoals ik vertelde zijn wij er nu een eind mee op weg. Het scheelt natuurlijk heel veel dat de meubeltjes al staan. Verder hebben wij veel beddengoed weggedaan. Veel kon opzich misschien nog wel alleen het zullen vast mijn hormonen zijn dat ik qua bed gewoon alles nieuw wil hebben voor de baby. Een verwassen lakentje met een nieuw dekentje vind ik gewoon niet zo leuk. Dat zijn dus dingen die ik opnieuw moet gaan kopen. Het uitkiezen van de lakentjes en dekentjes vind ik wel erg lastig! Er is ook zo onwijs veel keuze.

Wat betreft het geboortekaartje: dit is bij ons echt iets wat nog last minute moet gebeuren haha. Vincent ontwerpt het kaartje zelf en wacht altijd tot het laatste moment. Ik maak me er ook niet meer druk om omdat ik weet dat het wel goedkomt 🙂 Bij de zwangerschap van Senna was ik helemaal in de stress toen het kaartje met 35 weken nog niet af was. Ik denk dat we het kaartje gaan baseren op het geboortekaartje van Senna, alleen dan roze uiteraard!

Een Newborn shoot hebben wij zelf nog nooit gedaan. We maken gewoon zelf heel veel foto’s ;-). Ik zou wel heel graag op den duur foto’s van ons vieren willen maken. Als ons meisje geboren is, is ons gezinnetje ook echt af.

Zo, ik ga er maar een eind aan maken. Aankomende week is de voorspelling dat het lekker weer gaat worden, ik kan niet wachten! Wat doen jullie graag als de zon schijnt?

Tot volgende week!

handtekening-saskia

Eerdere brieven die Dineke en ik naar elkaar schreven:

Nieuwe rubriek op Twinkelbella

Mommymail #1

Mommymail #2

Mommymail #3

Mommymail #4

Mommymail #5

Mommymail #6

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Miranda

  wat is dit toch een leuke rubriek om te lezen!:)
  Knap dat Vincent het geboortekaartje zelf gaat ontwerpen, nog knapper dat jij er geen stress van hebt haha!
  Wij vinden het ook wel leuk om zelf te ontwerpen, met onze trouwkaart ook gedaan. Maar met t geboortekaartje durf ik dat, met het oog op die last-minute stress, niet aan:)
  Ons geboortekaartje is al helemaal klaar, er is alleen nog maar een baby nodig;) haha!

 • Marie - You Beleza

  Ook al heb ik zelf nog geen kindje(s), ik vind het ontzettend leuk om op jouw blog rond te kijken! Het is een mooie combinatie tussen beauty, kindjes en lifestyle :-). Wat een mooi kindje is Senna en ik kan niet wachten om te lezen over het tweede kindje! Liefs xx

 • Linda

  Heel erg leuk weer om mee te lezen. Het was mij ook al opgevallen hoe vermoeiend de paasdagen waren , het leek qua drukte wel op kerst! Ik hoop dat het geven van borstvoeding dit keer wel vlekkeloos gaat, dat heb je wel verdiend na je zwangerschap! En wat onwijs leuk dat Vincent het kaartje zelf gaat maken, zo word hij extra persoonlijk en ik hoop natuurlijk dat we een sneak Peek op de blog krijgen! 😉

 • cheyenne

  Leuke rubriek!

 • Bertine

  wat een leuke brief weer, enorm leuk dat jullie de brieven online zetten!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.