Mommymail! #5 (echo, cadeautje & borsten)
25 mrt 2015 Mama 4

Mommymail! #5 (echo, cadeautje & borsten)

Zoals elke woensdag staat er weer een nieuwe Mommymail voor jullie klaar! Dit keer kunnen jullie de brief lezen die ik als antwoord naar Dineke schreef. Ik vertel onder andere een cadeautje van Senna voor de baby en over wanneer Senna naar de bassischool gaat. Lezen jullie weer gezellig mee?

Lieve Dineke,

Hoe gaat het met je? Hier gaat alles aardig zijn gangetje. We zijn bezig met wat voorbereidingen en daarnaast ben ik bijna 7 maanden zwanger, kan het aftellen bijna beginnen 🙂

Leuk om te lezen dat je de negenmaandenbeurs leuk vond. Inderdaad jammer dat je niks gericht hebt kunnen kopen omdat je het geslacht niet wist. Maar zo te lezen heb je wel goed kunnen netwerken en inspiratie opdoen, dat is natuurlijk ook altijd goed!

Wat moet dat spannend voor jullie zijn geweest dat je doorverwezen bent naar het ziekenhuis. Maar het is denk ik altijd wel heel goed dat ze liever extra checken dan dat ze iets niet met zekerheid kunnen zien. Zijn jullie al in het ziekenhuis voor een echo geweest?

Heerlijk dat je je fit voelt en grappig om te lezen dat je sinds een paar weken gestopt ben met spugen; ik ook! En het klinkt waarschijnlijk heel raar maar het zat zo in mijn systeem dat ik er echt even aan moest “wennen”  dat het over is. Misselijkheid is nog wel aanwezig maar het scheelt zo ontzettend veel dat ik niet elke dag meer aan het overgeven ben. Daar voel ik mij ook een stuk fitter  door.

Mijn plan is ook om samen met Senna een cadeautje te kopen wat hij aan de baby mag geven als ze geboren is. Een paar weken terug zag ik in een winkel een heel schattig shirtje met de tekst: “klein zusje” die heb ik gekocht en laten inpakken zodat Senna die kan geven aan zijn zusje. Daarnaast gaan we samen nog eens iets kopen maar ik zou nog niet echt weten wat. Het gaat ook meer om de voorbereiding dan het cadeau zelf. Ik merk wel dat Senna het lastig vindt als we spulletjes voor de baby kopen. Hij is natuurlijk gewend dat alles voor hem is en nu zijn er ook spulletjes voor zijn zusje. Misschien dat als de baby er straks is hij alles wat beter kan plaatsen.

Toen ik net zwanger was begon Senna ook opeens of hij uit mijn borsten mocht drinken haha. Ze weten of horen op de een of andere manier toch meer dan we soms denken 🙂 Ga jij de baby borstvoeding geven? En hoe lang heb jij Marissa gevoed?

Senna wordt in oktober 4 jaar en zal dan naar de basisschool gaan. Ik vind het juist voor hem heel erg fijn omdat wij merken dat hij hier best aan toe is. Senna is nogal op zoek naar uitdagingen en vindt de peuterspeelzaal zo leuk dat ze daar ook denken dat elke dag naar school goed voor hem zal zijn. Toch is het inderdaad een grote stap hoor. En van de week zat ik mij opeens te bedenken dat het dan met de vrije helemaal over is. De baby zal natuurlijk veel slapen in het begin maar alleen zal ik niet meer zijn. Dat zal misschien best een beetje wennen zijn hoor, maar ook heel gezellig natuurlijk.

Wat betreft de babykamer hebben wij het heel makkelijk. De oude kamer van Senna wordt namelijk van de baby. Alle meubeltjes zijn dus al klaar en we hoeven alleen maar alles lekker uit te soppen en te wassen en strijken. En natuurlijk leuke spulletjes kopen ter decoratie 🙂 Zijn jullie al begonnen met de babykamer?

Zo, het is weer een aardig verhaal geworden. Ik wens je een fijne week en kijk uit naar je brief!

handtekening-saskia

Ik hoop dat jullie deze brief met net zo veel plezier hebben gelezen als dat ik het heb geschreven! Mocht je vragen hebben mag je deze natuurlijk altijd stellen in de comments. Tot volgende week!

Eerdere brieven die Dineke en ik naar elkaar schreven:

Nieuwe rubriek op Twinkelbella

Mommymail #1

Mommymail #2

Mommymail #3

Mommymail #4

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Amy

  leuk om deze brief zo te lezen! Het lijkt me een groot voordeel dat je al die spullen al hebt, scheelt natuurlijk enorm in de kosten! 🙂

 • Miranda

  leuk om te lezen! Wat lijkt me dat heerlijk wanneer de babykamer al zo ver klaar is. Hier is momenteel een belachelijke verbouwing aan de gang, want mijn hormonen en ik (haha) willen natuurlijk alleen het allerbeste voor de baby… Een nieuw plafond, nieuwe radiator, nieuwe muren, nieuwe vloer, alles! Haha. Gelukkig is mijn man druk aan t klussen en wordt het straks wel heel erg mooi!:)

 • Linda

  Oh die Senna, wat bedenkt hij toch heerlijke dingen haha 🙂

 • Manon

  Weer een leuke brief, ik moest even lachen om het stukje ik moest wennen aan het niet meer spugen, dat is voor mij natuurlijk heel raar, maarja als je nooit zwanger bent geweest kan je je dat ook niet inbeelden

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.