Mommymail #2: Eerste brief van Dineke aan mij!
4 mrt 2015 Mama 6

Mommymail #2: Eerste brief van Dineke aan mij!

Zoals ik eerder vertelde zijn Dineke en ik samen een nieuwe rubriek gestart genaamd: Mommymail. Vorige week konden jullie de brief van mij aan Dineke lezen (klik) en vandaag lezen jullie de brief die Dineke aan mij schreef! Ik zou zeggen klik verder en lees gezellig met ons mee!

Hoi lieve Saskia,

Eindelijk is het zover, de eerste Mommymail! Om te beginnen stel ik mij nog eens voor. Ik ben Dineke, 21 jaar en woon samen met mijn man LB (hij heet eigenlijk Lubbert) en dochtertje Marissa (3) in Urk, een dorp in Flevoland. Ik ben morgen alweer 19 weken zwanger van ons  tweede kindje. Wat leuk trouwens dat jij zwanger bent van een meisje! Wij hebben aanstaande dinsdag de 20 weken echo en dan hopen we het geslacht te weten maar dat houden we dan geheim, best moeilijk lijkt me. Ik ben commercieel visagiste maar zit door zwangerschapsziekte al een tijdje thuis.

Ik verveel mij ook weinig, ik werk veel aan mijn blog en probeer te genieten van de tijd dat Marissa nog hele dagen thuis is bij mij. Wanneer gaat Senna naar school? Marissa wordt 5 augustus 4 en gaat 16 augustus waarschijnlijk al naar school Hoe dichterbij het komt, hoe enger ik het vind!

Marissa gaat ook naar de peuterspeelzaal, ik vind dit erg belangrijk voor kindjes van haar leeftijd. Ze leren er met andere kindjes om te gaan en een stukje zelfstandigheid. M. gaat 1 ochtend en 1 middag. Ze doet ook nog een uur per week peutergym dus ik kom evengoed genoeg de deur uit. Leuk he dat zingen! M. kan ook al goed wijs houden nu, zo schattig om te horen. Ze verzint vaak haar eigen liedjes omdat ze de teksten nog niet goed kan onthouden 😉

Wat vervelend zeg dat Senna zo bang is! Het is vast een fase denk ik want M. slaapt de laatste tijd ook met de deur open en het licht aan en gaat ’s avonds niet alleen naar boven. Laatst vertelde de juf van de psz mij dat ze niet mee wilde doen met een spelletje omdat ze dat eng vond. Dus ja het zal echt een fase zijn denk ik. Ik probeer altijd zoveel mogelijk met haar te praten en erachter te komen wat de oorzaak is, maar meestal is het gewoon hun fantasie die met ze aan de loop gaat.

Ik vind deze zwangerschap sowieso erg snel gaan, bij een eerste kindje is alles nieuw en tel je de dagen af, nu heb je al een kindje lopen dus daar ben je de hele dag mee bezig. Wel voel ik ons kleintje sinds vorige week schoppen en dat wordt steeds sterker, dan wordt je er wel steeds meer van bewust dat er écht iets groeit daarbinnen.

Wij zijn eind juli uitgerekend, persoonlijk vind ik het niet zo fijn om weer in de zomer zwanger te zijn, bij Marissa was ik op precies dezelfde dag uitgerekend 4 jaar geleden 😉 En ik hield toen door de enorme hitte veel vocht vast wat nogal pijnlijk was. Maar goed, het kan deze keer zomaar anders zijn dus ik laat het allemaal maar over me heen komen.

Een gouden tip tegen de misselijkheid heb ik helaas niet voor je. Bij mij kan het zomaar 2 dagen goed gaan en dan ineens is het weer ‘lazeren’ zoals ze dat hier zeggen. Ik heb wel Emesafene zetpillen maar ik merk eigenlijk geen verschil. Het enige wat hier werkt is niet met een lege maag gaan slapen. Als ik dat doe is het sowieso rennen ’s ochtends. En in de ochtend eet ik steeds kleine beetjes, thee met cruesli en yoghurt of een cracker, als het maar licht verteerbaar is. Echt jammer want ik moet volgende week 2 dagen de deur uit de hele dag en ik zie er toch wel een beetje tegenop. Oh en ik drink heel veel cola, het is natuurlijk niet goed voor je dus nu beperk ik het tot 2 glazen per dag, maar daarvan ga je braken en dat helpt wel om de ergste misselijkheid weg te laten ebben. Hopelijk heb je wat aan mijn tips 😉 Heb je dit bij je eerste zwangerschap trouwens ook gehad? Ik namelijk wel. En dan is er weinig hoop, want ik lag te bevallen met een kotsbakje. Maar ach, het klinkt cliché je bent het daarna allemaal zo weer vergeten!

Marissa moet nog erg aan het idee wennen dat ze grote zus wordt. Ze wil niet bij de echo’s kijken en eerst zei ze ook dat de baby maar weg moest uit mijn buik want zij was al mama’s kindje. Gelukkig begint ze er wel steeds meer naar te vragen nu.

Ben jij ook nog naar de Negenmaandenbeurs geweest?

Ik kijk alweer uit naar je volgende brief!

Xoxo, Dineke

Dankjewel voor je brief Dineke, erg leuk! Ik heb er zin in om een brief naar je terug te schrijven! Tot volgende week!

Zijn er onderwerpen die je leuk zou vinden om terug te lezen in onze Mommymail?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Nina Simplynspecial

  Wederom weer leuk om te lezen 🙂 Ben al benieuwd naar de volgende !

 • Liset - Beautydagboek

  Leuk om te lezen! Ik was bij de eerste zwangerschap ook uitgerekend in de zomer. Ik zat met dikke, opgezwollen enkels rond te lopen en kon alleen nog maar in van die slippers. Mijn schoenen kon ik niet meer aan, haha.

 • Milou

  Zo leuk om te lezen! Echt fijn dat Senna en Marissa dezelfde leeftijd hebben, zo kun je toch het een en ander uitwisselen aan ervaringen. Ik weet nog dat ik zelf ook altijd bang was toen ik zo klein was. Gewoon ‘voor het donker’. Ik hoop dat als ik zwanger ben ik niet al te misselijk ben. Ik heb wel een hele gevoelige maag en ik ben sowieso snel misselijk, dus ik ben bang dat ik er niet aan ga ontkomen.

 • Manon

  Wat geweldig zo een brief!

 • beautifulday4makeup

  Oei, wat jammer dat Marissa niet uitkeek naar het kindje. Gelukkig begint ze te wennen. Tegen het einde van de zwangerschap kijkt ze waarschijnlijk nieuwsgierig uit naar haar broertje of zusje

 • Iris

  Het is vooral interessant om te lezen hoe broer/zus erop reageren.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.