Mamapraat: Senna naar de Peuterspeelzaal!
5 mrt 2014 Mama 10

Mamapraat: Senna naar de Peuterspeelzaal!

Als de dag van gisteren weet ik nog dat ik op de ok lag en Senna met een keizersnede werd gehaald. Ik weet nog precies hoe Vincent naast mij zat en ik steeds vroeg: “is hij er al?”. Toen ik Senna voor het eerst zag staat in mijn geheugen gegrift, en al helemaal het moment dat ik Senna voor het eerst vasthield en borstvoeding mocht geven. Dit zijn momenten die ik nooit meer zal vergeten. En nu, een paar jaar en maanden later is mijn kleine lieve Senna gegroeid tot een peuter die gisteren voor het eerst naar de peuterspeelzaal mocht! Vandaag in mamapraat een verslagje van senna’s eerste kennismaking met de peuterspeelzaal!

Voorbereiden op de peuterspeelzaal

Sinds een week heb ik Senna geprobeerd voor te bereiden op de peuterspeelzaal. Gewoon af en toe eens vertellen aan Senna dat hij op de peuterspeelzaal met andere kindjes mag spelen. Een van zijn eerste vragen was of er ook auto’s zijn. “vast wel” vertelde ik hem. En als er geen auto’s zijn, is er vast ander leuk speelgoed. En alhoewel Senna het allemaal best leek te vinden was het toch mama die er iets meer moeite mee had. Ik vind het geweldig leuk dat Senna lekker met andere kindjes mag spelen en dat Senna opgroeit tot een vrolijk mannetje. Maar het voelt ook weer een beetje als afscheid nemen van mijn kleine Senna. Senna is geen knuffelige baby meer, maar een grote jongen welke zo snel groot wordt!

peuterspeelzaal

Voor het eerst naar de peuterspeelzaal

Gisteren was het dan zo ver. Vincent en ik brachten Senna voor het eerst naar de peuterspeelzaal. Voor Senna had ik een beker drinken klaargemaakt en een trommeltje met fruit. Vrolijk huppelde Senna tussen ons in de peuterspeelzaal binnen. Heel even leek het mis te gaan en begon hij bijna te huilen totdat de juf vroeg of hij wilde verven. Toen was alles goed en gingen Vincent en ik naar huis.

Mama alleen thuis

Toen we thuiskwamen ging Vincent naar zijn werk en zat ik thuis, zonder Senna. Tijd voor mijzelf vind ik altijd best fijn, maar nu vond ik het allemaal toch best wel spannend. Hoe zou het gaan? Vindt hij het wel leuk? Zouden ze wel lief voor hem zijn?

Lekker gespeeld

Aan het eind van de ochtend mocht ik Senna weer halen. Al lachend kwam hij naar me toe gerend. Helemaal blij en alles was goed gegaan. Senna had de hele ochtend lekker gespeeld en een tekening gemaakt. Ook speelde hij met andere kindjes en heeft hij zich prima vermaakt. Wel zei de juf dat kindjes die de eerste keer niet huilen vaak de tweede keer wel moeten huilen omdat ze weten dat mama straks weg gaat en ze dan op de peuterspeelzaal moeten blijven. Ach ja dat zien we dan wel weer. Voor nu ben ik in ieder geval heel trots op mijn kleine grote Senna!

Is jouw kindje al naar de peuterspeelzaal geweest. Hoe vond jij dit?

handtekening-saskia

 

 

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Jaimy en Laura

  Wat spannend! En wat fijn dat alles goed is gegaan! Wij werken allebei als juf in groep 1 op een basisschool dus we weten hoe spannend het voor de kleuters is!

 • Mama van Jenthe (Kelly)

  Oh wat een spanning! Leefde even met je mee alhoewel het hier nog van moet komen over een tijd. Hopelijk heeft de juf het mis en gaat het de volgende keer net zo goed als de eerste keer.

 • Luuke

  Spannend! Hopelijk heeft hij het naar zijn zin de rest van het jaar! 🙂

 • Geertje

  Guusje is ook naar PSZ geweest. Ik vond het ook super spannend, maar zelf vond ze het allemaal prima… Ik kan vanuit ons terras op de speelplaats van de psz kijken, dus dat was wel geruststellend. Laura mag vanaf eind maart en ik kan je vertellen, vind dat net zo spannend als bij Guusje!!

 • Wendy

  Ik heb zelf geen kindje en kan dus niet zeggen dat ik weet hoe het voelt. Wel denk ik dat ik een idee heb. Bij mijn werk in de kinderopvang zie ik vaak hoe moeders (en ook vaders!) er moeite mee hebben om hun kindje in het begin achter te laten. En hoe moeilijk het is als het kindje het zelf ook moeilijk vind. Gelukkig komt het altijd weer goed en gaan de kinderen, misschien na een paar traantjes, altijd heerlijk spelen. En dat laten we ouders dan ook altijd even weten. 🙂

 • Petra

  Hier gaan mijn kindjes al vanaf ruim 3 maanden naar het kinderdagverblijf. Dat ging super goed. Nu wordt zoonlief vrijdag 4. En vanaf volgende week is de basisschool een feit. Ondanks dat hij al heeft mogen wennen, en de laatste keer niet meer hoefde te huilen, vindt hij het nog steeds spannend. En mama ook. Maar het gaat ongetwijfeld goed komen.

 • saskia

  oeh meid spannend!! ik ken het allemaal zo goed! ik mocht de eerste en de laatste keer kijken! en wij mochten af en toe helpen mag jij dat ook? het went ook weer snel hoor… maar wat ik al zei het is elke keer weer een stukje loslaten… had het vandaag met andere ouders van een jongetje uit anne’s klas bij wie ze een feetje had erover wanneer we de kids alleen gaan laten buiten spelen… vorig jaar al 1 keer gedaan en heb de hele tijd de voordeur open gehouden en ben stiekem om de hoek gaan kijken of het goed ging!! dit jaar zal ze wel weer willen… ai ai ai… de peuterspeelzaal is leuk, ze leren er al echt veel en ze hebben echt het gevoel dat ze naar school gaan… ook helpen is erg leuk met al die kids!!

 • Mandy

  Wat fijn dat het goed is gegaan! Zelf heb ik (nog lang) geen kinderen, maar de eerste keer je kindje ‘achterlaten’ bij de peuterspeelzaal lijkt me echt spannend en wennen.

 • Gwen

  Wat fijn dat het zo goed gegaan is zeg! Ik weet nog precies die eerste dag dat Olivia naar het kdv ging om te wennen, ik zat nagels te eten thuis haha

 • Whitney

  Super spannend! Fijn dat hij het naar zijn zin had.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.