Persoonlijk: Het zijn allemaal fases..
23 nov 2014 Lifestyle Mama 11

Persoonlijk: Het zijn allemaal fases..

Sinds dat Senna is geboren had ik het voorrecht dat Senna het liefste altijd heel dicht bij mij wilde zijn. Hij is absoluut niet eenkennig en maakt met veel mensen contact maar knuffelen en kusjes geven deed hij altijd het liefste met zijn mama. Ooh wat heerlijk vond ik dat! Tot een paar weken geleden.. toen sloeg het helemaal om en wil Senna alleen nog maar knuffelen met zijn papa. Ojee..

Ik kan er zo van genieten om lekker met mijn lieve zoontje te knuffelen, zingen en boekjes lezen. En dat gaat op zich allemaal nog prima als papa niet in de buurt is. Maar als papa weer in de buurt is, is mama totaal niet meer belangrijk. Een voordeel hiervan is dat ik eindelijk eens rustig naar boven lopen zonder een peuter achter mij aan te hebben rennen. En als Senna in de nacht wakker wordt wil hij papa en geen mama. En ergens is dit ook wel weer lekker hoor 🙂

Het zijn allemaal fases. Van het begin dat ik mama werd gaan we continue fases door. Nog een fase waar wij momenteel doorheen gaan is de wat-is-dat-fase. Alles moet uitgebreid geanalyseerd en besproken worden. Leuk toch eigenlijk al die verschillende fases. Alhoewel ik ook soms verzucht dat al die fases maar zo snel mogelijk weer voorbij mogen zijn ben ik toch maar al te blij dat ze er zijn.

Juist al die fases die we doorgaan maakt mij bewuster van het moederschap, maar ook bewust van de enorme ontwikkeling die mijn kleintje meemaakt. Zonder al deze fases zou het moederschap maar ontzettend saai zijn. Laat alle fases maar komen, ik kijk er naar uit!

handtekening-saskia

Laatste dag vandaag om mee te doen aan de winactie!

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Nelleke

  Wat gaat het toch ook allemaal snel, met zo’n kleintje! Al die fasen die komen en waar ze doorheen vliegen. Kan me goed voorstellen dat het stiekem af en toe wel fijn is dat hij papa wil 😉

 • Diana Carlton

  Mooi geschreven Saskia! Sommige fases kunnen niet snel genoeg voorbij gaan, maar er zijn ook fases die eindeloos mogen blijven duren. Levi vraagt nu ook veel “wat is dat, waarom, wat dan, en dan?”. Soms dodelijk vermoeiend, maar ook zo leuk om te zien hoe graag hij betrokken wil worden en alles wil weten.

 • Petra

  Sommige fases mogen voorbij vliegen. Maar ik realiseer me ook dat ze nodig zijn voor hun ontwikkeling. Dat maakt het makkelijker accepteren. En je hebt gelijk. Saai is het nooit. Zwaar soms wel. Maar uiteindelijk geniet ik van de ontwikkeling en de liefde die je voelt en krijgt.

 • wellnewss

  Toch bijzonder al die fases. Geniet er maar van, want als ik het zo lees kunnen ze zo ook snel voorbij zijn. Xx Laura

 • Petra

  Wat herkenbaar is zit zoals je het beschrijft, want het zijn inderdaad allemaal fases in een kinderleventje….heerlijk van genieten zou ik zeggen….want ook al lijkt het soms oneindig ver weg, kinderen zijn echt zo snel groot …

 • Infinity

  Mooi geschreven! ♥
  Langs een kant is het ook fijn voor jou, dan heb je inderdaad even rust.

 • Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla

  Wat een leuke en grappige foto boven je post!

  Leuk de fases, nog leuker dat het fases zijn en dat we gelukkig ook doorschakelen. Momenteel zitten wij in een ‘ ik ben 2,5 en het is mijn wereld en alles gaat hoe ik wil” fase 😉 eigen mening, eigen smaak eigen keuzes…heel leuk dat een kind zich zo ontwikkeld.

 • Maroussia

  Leuk om te lezen. Dit merk ik ook bij mijn neefjes haha x

 • Iris

  Mijn neefje had een ‘dat weet ik nog niet’-fase. Zo lief als hij nog niet wist hoe oud hij was geworden op zijn verjaardag, haha.

 • Angelique

  Heel herkenbaar, ik heb zo juist de ‘Waarom?” fase achter de rug. Heel vermoeiend!

 • Els

  De meeste fases zijn wel leuk en ook wel makkelijk vol te houden, wij hebben nu de ik wil niet eten fase en die duurt al heel lang,daar worden we best wel een beetje gefrustreerd van

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.