Kletsartikel: Sinterklaas en trots!
5 dec 2014 Lifestyle Mama 13

Kletsartikel: Sinterklaas en trots!

Hoi. Goedemorgen. Ik had weer eens zin in een gezellig kletsartikel. En hoe kan deze nu anders gaan dan over Sinterklaas. Het is vandaag 5 december en als mama kan ik daar natuurlijk niet omheen (helaas). In huize Hardeman is het dus al een aantal weken vol met spanning wat Sinterklaas allemaal komt brengen. Vandaag vertel ik in dit blogje hoe wij dit jaar Sinterklaas vieren en waarom ik deze week zo trots was op mijn zoontje Senna. Lees je gezellig mee?

Senna is nu drie jaar en dit betekent dat hij dit jaar voor het eerst heel bewust Sinterklaas mee maakt. Natuurlijk vierden we de vorige jaren ook Sinterklaas, maar toen was Senna zo klein dat hij de helft niet kon volgen. Dit jaar is het heel anders. Wij zitten namelijk elke dag klaar voor het Sinterklaas journaal en in het weekend worden er hier in huis heel hard sinterklaasliedjes gezongen. Daarnaast zijn wel al weken bezig met allemaal plaatjes knippen uit folders zodat Sinterklaas wel weet wat Senna graag wil hebben.

Een kindergezichtje die Sinterklaas ziet is echt onbetaalbaar. Heerlijk eigenlijk dat kindjes zo intens kunnen genieten en kunnen uitkijken naar een feestdag. En als moeder kijkend naar het Sinter klaasjournaal voel ik mezelf ook weer een klein beetje kind.

Senna

Afgelopen week waren Senna en ik uitgenodigd voor een Sinterklaasfeest. Het was een feest met vrijwel allemaal kindjes die we niet kenden en Senna had er ontzettend veel zin in. Ik was natuurlijk heel benieuwd hoe hij het zou vinden en hoe hij zou reageren op Sinterklaas. Toen ik Senna zijn oogjes zag stralen toen hij Sinterklaas zag voelde ik mezelf ook blij worden. En wat mij trots maakte was dat hij zelf naar voren liep toen er gevraagd werd of er nog kinderen waren die een liedje wilden zingen voor Sinterklaas. Zo schattig hoe hij daar met zijn kerstmuts op Sinterklaas kapoentje stond te zingen (die kerstmuts wil hij overigens zelf graag dragen ;-)). Mijn lieve kleine vriendje wordt groot..

Zoals elk jaar wordt Sinterklaas op 5 december bij mijn zus gevierd. Sinterklaas komt dan ook langs om de cadeautjes te brengen en de kindjes vinden dit helemaal geweldig. Zaterdag vieren we sinterklaas met de ouders, broertje, zusje van Vincent bij ons thuis. We gaan dus een weekend tegemoet met veel cadeautjes; maar het belangrijkst is dat we samenzijn met de mensen van wie we houden .

Vier jij Sinterklaas en hoe vier je dit?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Diana Carlton

  Wat leuk dat Senna gewoon een liedje ging zingen, stoer van hem! Héél veel plezier gewenst dit weekend, geniet ervan! Wij vieren vandaag Sinterklaas bij de opvang waar Sinterklaas ook komt en morgen vieren we het bij mijn ouders.

 • Amy

  Wat stoer van jouw kleine mannetje, dat hij gewoon een liedje durfde te zingen! Heel erg veel plezier vanavond en dit weekend!

 • Northflix

  Logisch dat je trots was op Senna! Ik was tijdens de intocht ook trots op mijn neefje. In januari wordt hij pas 2 en zoveel grotere kinderen huilden/waren bang voor Zwarte Piet en hij had zoiets van “oooh! Zwarte Piet” en hij pakte heel blij lachend pepernoten aan. Daarna heeft hij de longen uit zijn lijfje geschreeuwd van “Sintuhklaaaaaaaas!” en hij kon hem zelf zijn tekening geven. Super leuk!

 • Petra

  wat een heerlijk artikel om te lezen, het deed mij even terug brengen naar de tijd dat mijn kinderen er overtuigd in geloofden…Het zijn heerlijke herinneringen voor ons allemaal .

 • Maris

  Super schattig zo met die kerst muts.
  Mesa en ik vieren Sint door vanavond lekker de stad in te gaan samen.

 • maroussia

  Zo geweldig hoe kinderen sinterklaas ervaren 🙂 leuk zn klets artikel x

 • Lisa's Beautybabbels

  Wat een heerlijk artikel, zo leuk om te lezen! Wat stoer dat Senna zelf naar Sinterklaas toe liep om een liedje te zingen! Heel veel plezier dit Sinterklaas weekend!

 • Kirsty

  Wat knap van Senna dat hij zo naar voren liep om een liedje te zingen, dat durfde ik toen ik nog klein was echt niet haha, ik was stiekem bang voor Sinterklaas en de Pieten! Geniet van jullie Sinterklaasavond zaterdag!

 • Infinity

  Dit artikel doet me herinneren aan vroeger. Ik liep altijd als eerste naar voor om bij de sint te kunnen, hihi. (:

 • angelique

  Ow wat een heerlijk kletsartikel. Er is niks mooiers dan de belevenis op het gezichtje van je kind af kunnen lezen. Ik vind het zelfs gewoon leuker dan vroeger

 • Iris

  We vieren altijd Sinterklaas als de kerstboom staat. Er staat een mand met cadeautjes en na het openen is er verder niets speciaals.

 • Linda

  Ik hoop dat jullie een onvergetelijke pakjesavond hebben gehad!

 • Nelleke

  Ik word helemaal blij van dit blogje!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.