Kletsartikel: Even Bijpraten..
8 feb 2015 Lifestyle Overige 17

Kletsartikel: Even Bijpraten..

Hoi! Het is al een tijd geleden dat ik mijn laatste kletsartikel plaatste. En dat terwijl ik kletsartikelen toch wel een van de leukste dingen vind om te plaatsen op mijn blog. Op deze manier kan ik even bijpraten met jullie en eigenlijk is het net alsof ik een brief schrijf naar een vriendin. Vandaag dus weer een blogje waarin ik jullie helemaal bijpraat over mijn zwangerschap en hoe het in zijn algemeen gaat met ons. Lees je mee?

Prenatale depressie

Op het moment dat ik dit blogje aan het schrijven ben is onze lieve Senna uit logeren en staat Vincent in de keuken te koken voor ons. Het is een lange tijd geleden dat wij echt tijd samen hebben gehad en ik keek er daarom ook naar uit om een paar dagen samen te zijn. Soms is dat gewoon belangrijk. De laatste periode is voor ons best hectisch geweest door de prenatale depressie waar ik helaas last van heb. Ik kies er bewust voor dit niet te veel en te uitgebreid op mijn blog te delen omdat ik niet ondankbaar wil lijken. Het is en blijft een wonder dat wij een tweede kindje mogen krijgen. Neemt niet weg dat de laatste tijd de slapeloosheid en de misselijkheid en het spugen best een aardige impact heeft gehad. Ik voelde mij veel ziek en ik voelde mij daardoor vooral erg naar tegenover Senna omdat ik mij geen goede moeder voelde en hem niet de aandacht kon geven die ik zou willen. Gelukkig lijkt het allemaal de betere kant op te gaan. De kwalen zijn er nog steeds maar door begeleiding vanuit het ziekenhuis wordt het allemaal wat gemakkelijker. Iets waar ik natuurlijk heel dankbaar voor ben!

Bloggen als therapie

Bloggen heeft mij de laatste tijd zo ontzettend veel goed gedaan Ongelofelijk dat bloggen eigenlijk werkt als een soort therapie. Ik vind rust door te bloggen en kan gewoon mijn gedachten proberen opzij te zetten. En soms lukt hetgewoon even niet, maar ik heb vrijwel altijd wel iets klaarstaan om te plaatsen. Nog steeds kan ik mij verwonderen over de bezoekersaantallen en het feit dat honderden mensen per dag mijn blog bezoeken! Iets wat ik echt nooit had kunnen hopen. De laatste weken maakt mijn blog een soort van groeispurt door en ik merk dat dit mij heel goed doet.

Grote broer

Verder gaat alles thuis redelijk haar gangetje. Met Senna gaat het gelukkig goed alhoewel hij de laatste periode heel slecht sliep. Door het slechte slapen was hij begrijpelijk niet de vrolijkste wat overdag weer voor veel huilbuien kon zorgen. Ook dit lijkt de goede kant op te gaan doordat Senna de laatste dagen goed heeft geslapen en hij weer net zo vrolijk en lief is als voorheen. Voor hem gebeurt er natuurlijk ook heel veel en ik snap dat hij aan sommige dingen moet wennen zoals het feit dat hij grote broer wordt.

Binnenkort gaan we beginnen met de slaapkamers. De kamer van Senna blijft de babykamer en Senna gaat naar een nieuwe kamer. We hebben al wat dozen ingepakt en we moeten nog wat dingen uitzoeken. We krijgen steeds meer cadeautjes voor de baby en dit willen we allemaal een plekje geven dus ik denk dat het niet al te lang meer gaat duren. Daarnaast willen we Senna ruim van te voren aan zijn nieuwe kamer laten wennen en hem niet het gevoel geven dat hij zijn plekje moet opgeven voor de baby.

Zo. Het is nog een heel verhaal geworden en jullie zijn weer helemaal bijgepraat! Bedankt voor het lezen!

Hoe gaat het met jou?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Linda

  Ik ben heel blij om te lezen dat met behulp van het ziekenhuis het steeds een stapje beter met je gaat! En wat spannend voor Senna dat hij een nieuwe kamer krijgt, dat moet hem vast het gevoel geven dat hij al een grote vent word :)!

 • Ashley

  Gelukkig gaat het al beter met je! Ik kan heel goed begrijpen dat het voor Senna spannend is en hij daardoor minder goed slaapt. Waarschijnlijk voelt hij aan dat jij je niet lekker voelt en heeft dit ook een weerslag op hem.

 • Whitney ♡ Whtnysworld

  Zo fijn dat het al beter gaat met je. En lekker uitgeslapen? Ik was toch weer vroeg wakker en laat gaan slapen.

 • Natascha

  Wat vervelend om te lezen dat je zoveel last hebt gehad van je zwangerschap, ik hoop voor je dat het door de begeleiding straks echt beter gaat. Wel fijn dat je door het bloggen rust vindt, ik herken dat wel. Geniet in elk geval lekker met zn tweetjes!

 • Evelien

  Het is inderdaad belangrijk om ook wat tijd samen te hebben, zeker als je je zo rot hebt gevoeld de laatste tijd. Goed om te lezen dat je je- met hulp van het ziekenhuis – nu wat beter voelt. Geniet van je zondag 🙂

 • beautifulday4makeup

  Het is heel belangrijk om even tijd te nemen hoor samen!

 • Bertine

  leuk artikel. fijn dat jullie ook even de tijd voor jullie zelf nemen!

 • Eline

  Wat fijn om te lezen dat het zo goed gaat 🙂 Je verdient het dat je blog zo aan het groeien is!!!

 • Amy

  Fijn om te lezen dat je je door de hulp van het ziekenhuis wat beter voelt nu, maar het blijft rot dat je zoveel last hebt van deze zwangerschap. Tijd met zijn tweetjes is dan heel belangrijk, goed dat jullie dat ook doen! Geniet nog even van je zondag!

 • Nina Simplynspecial

  Fijn om te lezen dat de kwaaltjes langzaamaan afnemen. Werd tijd 😉 Kan me voorstellen dat het fijn is om te zien dat je bezoekersaantallen stijgen! Mag je trots op zijn toch, dus lekker van genieten 😉 Fijne zondag

 • angelique

  Leuk om te lezen en wat goed hoe jullie de komst van de baby aanpakken

 • Iris

  Fijn dat het goed gaat met je blog!

 • bymarlayne

  Fijn dat je begeleiding krijgt van het ziekenhuis voor de kwalen.

 • lana

  ik hou echt van zo’n artikels!

 • Geertje

  Wat balen dat je je niet goed voelt!
  Ik had dat ook bij beide zwangerschappen en was echt niet fijn!
  Maar gelukkig kun je je wel focussen op de leuke dingen… Een kamer voor Senna!
  Wat wordt het dan al een grote jongen he!

 • Iris | Todayslipstick

  Erg leuk om dit soort artikelen te lezen, ik volg je nu ook op Bloglovin. Wat vervelend dat je je niet zo goed voelt!
  Liefs, Iris

 • Deisy

  Wat jammer om te horen dat je je niet zo goed voelt: wel mooi om te zien hoe dankbaar je wel bent, dat zegt echt heel veel over jou lieve meid! En ik heb precies met bloggen wat jij zegt: het werkt ontzettend rustgevend en soort van therapeutisch. Dat is echt heel fijn hihi 🙂 Liefs Deisy

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.