Waarom ik houd van het moederschap
29 sep 2015 Mama 25

Waarom ik houd van het moederschap

Soms moet ik mezelf echt even knijpen om te beseffen dat ik mama ben van twee prachtige kinderen. Het moederschap heeft van mij een heel ander mens gemaakt, daarom eens op een rijtje waarom ik houd van het moederschap!

Het moederschap geeft mij structuur. Sinds ik mama ben merk ik dan ook dat structuur mij goed doet. Het is niet alleen prettig voor de kindjes maar ook voor mama!

Er is niets in mijn leven wat ik mij beter tot in detail kan herinneren dan toen ik mijn kinderen voor het eerst zag.

De eerste lachjes van een baby zijn zo overweldigend. Het liet zelfs mijn depressie even verdwijnen.

De band met mijn kindjes ben ik erg trots op. Sophia is natuurlijk nog erg klein maar dat maakt het juist zo mooi dat ik zie dat ze mij herkent en mij zoekt als ik niet in de buurt ben.

Ook maakt het mij trots als ik zie hoe Sophia aandacht zit te trekken van haar papa en ze de hele tijd lief naar hem lacht

Senna is een bijna kleuter die zo spontaan is en met iedereen een praatje maakt. Hoe hij is, en zich ontwikkelt maakt mij gelukkig dat ik zijn mama ben.

Het moederschap is niet altijd even gemakkelijk maar kinderen die gelukkig zijn is zo fijn om te zien. Dan weet je dat alle minder leuke kanten het niet kunnen halen bij het geluk die de kindjes geven.

Het doet mij goed om deze punten zo op een rijtje te zetten. Het doet mij beseffen hoe dankbaar ik ben met mijn twee lieve kindjes.

Wat vind jij leuk aan kinderen?

handtekening-saskia

Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Carlijn

  Ahhh een trotse mama! Zo mooi om te lezen. Als ze nog ouder zijn, wordt die trots alleen maar groter. Als ze straks gaan afzwemmen, of een diploma halen (nog laaaaang niet hoor…). Ik vind het leuk om mama te zijn omdat ik mij compleet voel met en door mijn kinderen. Ik kan me geen leven zonder hen meer voorstellen, ook al zijn ze nog maar net in mijn leven. Ik voel liefde die ik nog nooit heb gevoeld!

 • Lisa

  Wat een leuke post Saskia! Fijn dat je zo geniet van het moederschap, alhoewel het vast niet altijd even gemakkelijk is. Ik vind kinderen onwijs leuk, aangezien ze vaak zo creatief zijn. Ze verzinnen de mooiste verhaaltjes en kunnen dit met volle overtuiging brengen haha. Daarnaast is een babylach altijd leuk: die zijn vaak zo aanstekelijk! Fijne week! Liefs

 • Jess

  Wat mooi en lief Saskia. Herkenbaar ook. Ik zeg weleens dat mijn kinderen mijn beter ik zijn. Door hen heb ik veel meer geduld en ben ik gelukkiger. Ik kan veel meer van het moment genieten en ben gewoon een leuker persoon geworden.

 • tineke

  Wat heb je dit mooi verwoord 🙂 Het moederschap is zo iets bijzonders, ik kan me niet voorstellen dat er iets mooiers is dan dit.

 • José

  Aaah, helemaal mee eens! Ik ben ook zo trots om moeder te zijn! Leuk om te lezen!

 • jeapiebel

  Wat lief dat je zo ervaart. Kinderen hebben is ook heel echt bijzonder. En liefde van een moeder is GROOT, altijd. 😉

 • Ysanne

  Wat een lief en aandoenlijk lijstje. Te schattige foto ook!

 • Vlijtig Liesje

  Ik vind die van structuur leuk!

  Wat ik leuk vind aan kinderen is dat ze me dwingen mezelf te blijven ontwikkelen. Stilstaan met kinderen kun je wel vergeten.

 • Sylvie

  Mooi geschreven Saskia! Ook ik kan me helemaal in jouw berichtje vinden. Bij mij heeft het moederschap me ook opgeleverd dat ik meer voor het “hier en nu” leef, in plaats van dat ik altijd maar naar de toekomst toe aan het werken ben..

 • Leonie

  Wat een lieve post. Kinderen mogen krijgen en hebben lijkt me zo bijzonder!

 • Nina Simplynspecial

  Wat een heerlijk liefdevol artikel. Moederschap lijkt mij ook ontzettend bijzonder. Kan me er nog niets bij voorstellen, maar weet zeker dat het echt overweldigend bijzonder moet zijn.

 • Saar

  Wat een lief stukje!

 • Charlotte

  Ah, lief geschreven!

 • Iris

  Voor mij is het lastig voor te stellen, maar structuur lijkt me wel een goede.

 • Floor

  Ah, wat een lieve post<3

 • Sofie

  Het is zo krachtig hé … vooral dat van je depressie raakt me echt! Zo krachtig!

 • Manon

  Leuk om te lezen!

 • Lilian

  Die structuur vind ik inderdaad ook zo fijn! Helemaal nu ze naar de kleuterschool is bijna elke dag hetzelfde, heerlijk! 🙂

  Het is hier in huis ook altijd zo vrolijk en gezellig. Dat was het ook al dankzij haar papa, maar zij heeft duidelijk zijn lolbroek geërfd. Zo leuk!

 • Anne-Sterre

  Lief lijstje. Ik kan me er zelf nog niet zo veel bij voorstellen, maar ik denk wel dat je puntjes typisch bij het ouderschap horen.

 • Fleur

  Wat ben je toch een lieverd Saskia! Dat van die structuur is bij mij ook zo, het grootste gedeelte van de tijd vind ik dat fijn, maar soms ook wel saai ;P

 • lin mommysworld

  Lief om te lezen en zo herkenbaar!

 • Milou

  Wat ik zo bijzonder vind aan kinderen is hoe ze tegen de wereld aankijken. Hoe ze die zo onbevangen tegemoet gaan. Precies wat je zegt over Senna, hoe hij met iedereen een praatje kan maken. En ik vind het altijd heel bijzonder hoe kinderen kunnen genieten van de allerkleinste dingetjes. Ik zie het nu alleen als juf, maar binnenkort eindelijk ook als mama.

  Het lijkt mij trouwens supergrappig om te zien hoe je baby probeert de aandacht van papa te vangen door te lachen. Ik zie het echt helemaal voor me!

 • Kimberly

  Wauw, wat een prachtige blogpost.. Echt mooi. Je hebt twee kindjes om trots op te zijn hoor!

 • Sher

  Ah, leuk!
  Ik heb zelf geen kinderen maar wel twee jonge neefjes. Wat ik leuk vind aan kinderen is dat ze zo direct kunnen zijn haha.
  Laatst was ik aan het eten met mijn jongste neefje (5) en hij was een beetje aan het zeuren dat hij zijn bord niet leeg wilde eten. Vervolgens zei ik: ik vind je wel een beetje een zeurpiet hoor, waarop hij antwoord met: Sher, weet je wat jij mij geleerd heb? Wat je zegt ben je zelf. Nou dan zit je lekker met je mond vol tanden hahaha.

 • Florentine

  Wat leuk!!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.