Mommymail! #3
11 mrt 2015 Mama Overige 4

Mommymail! #3

Hoi! Het is weer tijd voor een nieuwe MommyMail! Dit keer kan je mijn brief lezen die ik schreef aan Dineke! In deze brief vertel ik onder andere over de reactie van Senna toen hij hoorde dat hij een broertje of zusje kreeg en vertel ik over de misselijkheid in mijn zwangerschap. Lees je gezellig met ons mee?

Lieve Dineke,

Bedankt voor je leuke brief! Ik krijg altijd direct zin om er een terug te schrijven 🙂

Leuk om te lezen dat je naar de negen maanden beurs bent geweest! Hoe was het daar? Ik ben er zelf niet geweest, ik ben jaren geleden eens naar de huishoudbeurs geweest maar dit vond ik zo druk dat ik besloten heb om niet meer te gaan. Als ik alle verhalen zo lees en hoor heb ik ook niet heel erg veel gemist.

Wat betreft het bang zijn hoop ik dat het niet heel lang gaat duren voordat het weer over is. In ieder geval voordat de baby geboren wordt 😉 Het praten en vragen stellen vind ik ook belangrijk maar vaak krijg ik als antwoord: “omdat ik bang ben.” Wat wel een klein beetje schijnt te helpen is dat we tegenwoordig voor het slapen gaan de hele bovenverdieping aflopen om te controleren of er geen enge spoken zijn. Het is inderdaad een fantasie die met ze aan de loop gaat.

Herkenbaar trouwens wat je vertelt over Marissa dat zij in het begin niet zo enthousiast was over de komst van de baby. Hier ging dat precies zo. Toen we aan Senna vertelden dat hij een broertje of zusje kreeg was het eerste wat hij zei: Nee! En als mensen er iets over aan hem vroegen antwoordde hij: nee, hoor. Inmiddels is hij er wel meer aan gewend gelukkig. Ik heb hem wel heel veel moeten vertellen dat papa en mama hem nooit in de steek laten en dat wij ontzettend veel van hem houden. Wat ik dan zo schattig vind is dat hij dan vaak vraagt: “wil jij altijd voor mij zorgen mama”. Daar smelt ik echt bij weg als hij dat zegt.

De laatste week lijkt de misselijkheid iets af te nemen. Ik durf dit eigenlijk niet hardop te zeggen, maar ik heb (eindelijk) niet iedere dag hoeven spugen. Heerlijk is dat en ik hoop dat het zo blijft! De tip van de cola heb ik inderdaad vaker gehoord en ga ik sowieso onthouden. Het kleine beetjes eten is iets wat wel een beetje helpt maar niet voldoende helaas. Bij de zwangerschap van Senna heb ik de misselijkheid en spugen helemaal niet gehad. Alleen op het einde van de zwangerschap moest ik heel veel overgeven omdat Senna in een stuit lag en daardoor steeds met zijn hoofd tegen mijn maag aandrukte. 

Wat bijzonder dat je op dezelfde dag bent uitgerekend als je dochtertje! Haha dat is iets wat ik niet vaak heb gehoord . Ik kan mij inderdaad voorstellen dat als je zoveel last hebt van de warmte dat het dan niet leuk is. Zelf heb ik niet zo snel last van warmte. Tijdens de zwangerschap van Senna was het ook heel warm en ik was wel sneller moe en lag meer in de schaduw maar ik vond het heerlijk 🙂 Ik hoop voor jou in ieder geval dat een hittegolf je bespaard blijft!

Denk jij ook zoveel aan hoe alles straks zou zijn met een tweede kindje? Ik ben soms al helemaal aan het bedenken hoe ik straks alles moet regelen. Als ik ga werken bijvoorbeeld of als ik Senna naar school moet brengen.. Achja het komt vast allemaal wel goed!

Heerlijk trouwens hé dat de zon zo lekker schijnt! Zijn jullie er ook zo gek op?

Ik kijk uit naar je volgende brief!

Veel liefs Saskia

Dit was het weer voor deze week. Onderaan dit artikel zal ik nog even de linkjes van de vorige brieven zetten (mocht je deze nog niet gelezen hebben). Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om te lezen, tot volgende week!

Zijn er onderwerpen die je leuk zou vinden om terug te lezen in onze Mommymail?

handtekening-saskia

Eerdere brieven die Dineke en ik naar elkaar schreven:

Nieuwe rubriek op Twinkelbella

Mommymail #1

Mommymail #2

Doe jij ook mee met de winactie?

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Tamara

  Wat een ontzettend leuke rubriek is dit toch op jullie beide blogs! Dat misselijkheid in de zwangerschap herken ik, heb er ook nog steeds veel last van helaas!

  Liefs!

 • beautifulday4makeup

  Het zal heel wat regelwerk worden in toekomst, maar het komt allemaal wel goed!

 • Manon

  Weer een leuke brief om te lezen!

 • Renske

  Wat een leuke rubriek! 🙂 En geweldig hoe je zoontje reageerde op de komst van jullie tweede kleintje. Toen mijn ouders het mij vertelde dat er een baby’tje kwam, heb ik eerst hard moeten huilen en zei continu ‘Nee, nee, nee’. Oeps…

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.