Mommymail! #4
18 mrt 2015 Mama 7

Mommymail! #4

Woensdag: tijd voor Mommymail! Mommymail is een wekelijkse rubriek waarin ik samen met mama Dineke schrijf over het moederschap en onze zwangerschappen. Ook vertellen we in Mommymail over onze levens als moeders. Deze week de brief die Dineke aan mij schreef waarin zij onder andere vertelt over haar 20-weken echo. Lezen jullie weer gezellig mee?

Lieve Saskia,

Haha ik ken het, steeds als ik een nieuwe brief van je in mijn postvak zie krijg ik ook altijd direct zin om terug te schrijven!

De Negenmaandenbeurs was erg leuk, alleen jammer dat ik toen het geslacht nog niet wist dus ik kon bijna niks kopen. Maar ik heb wel heel veel visitekaartjes uitgedeeld en ontvangen en veel inspiratie op kunnen doen.

Vorige week dinsdag hadden we de 20 weken echo en alles zag er goed uit, alleen de maag van de baby was iets aan de grote kant dus daar wilden ze me dan misschien voor terug zien. De echoscopiste moest daarvoor overleggen met haar collega en als ze zich zorgen maakten moesten we met 28 weken weer komen. Alleen werden we de dag erna al gebeld of we volgende week (vandaag dus) weer wilden komen want er was een meer ervaren echoscopiste die graag nog even een dubbelcheck wilde doen. Bij mijn man komt ook een chromosoomafwijking in de familie voor dus ze wilde graag het zekere voor het onzekere nemen. Vanmiddag dus terug, maar helaas, de baby lag zo belabberd dat ze bijna niks kon zien wat ze wilde zien. Gelukkig zag ze wel dat het maagje prima in orde was, alleen nu kon ze het hartje weer niet goed beoordelen. Dus ik moest huppelen en springen maar helaas 🙁 Dus nu heb ik een doorverwijzing gekregen voor het ziekenhuis om daar bij de gynaecoloog voor een echo langs te gaan. Gek genoeg ben ik helemaal niet bang, ik heb nu 2 20 weken echo’s gehad en als ze echt iets geks hadden gezien had ik dat wel eerder gehoord denk ik.

Verder voel ik me nu erg fit, ik heb al 2 weken niet meer overgegeven en door het mooie weer heb ik ook meer zin om dingen te ondernemen.

Marissa begint sinds een week nu steeds vragen te stellen over de baby, ze begint er gelukkig steeds meer interesse in te krijgen.

Heb jij met Senna ook een cadeautje voor de baby gekocht? Het lijkt mij wel een leuk idee om nu vast iets te kopen dat echt van hun is en ze straks aan hun broertje of zusje mogen geven. Marissa is zelf nog erg gek op haar beren en knuffels dus ik denk dat het een knuffeltje word.

Ze vraagt nu iedere dag of er al melk in mama’s borsten zit hahaha, ik weet niet hoe ze hier zo bij komt maar ze is zo ontzettend wijs af en toe.

Ik denk heel veel ja aan het feit hoe het straks is met 2 kindjes. Nu heb ik nog best veel vrijheid maar straks zal het echt wel even wennen zijn, vooral de eerste weken. Alleen ik hoor van bijna iedereen dat je vanzelf in je ritme komt.

Had ik al gevraagd of Senna na de zomervakantie naar school gaat? Marissa gaat als het goed is na de zomervakantie (half augustus) en ik zie er zelf enorm tegenop 🙁 Mijn kleine meisje die dan echt groot is officieel.

Ik hoop voor je dat de misselijkheid nu weg is en blijft, ik geniet echt enorm nu sinds ik me zo lekker voel weer. Ik denk dat het nu ook een goede tijd is om met het kamertje aan de slag te gaan. Met hoeveel weken zwangerschap ben jij er mee begonnen?

Wow ik heb echt al veel gekletst weer haha! Voor nu houd ik het hier dus maar bij.

Ik kijk uit naar je volgende brief! Geniet van het lekkere weer de komende dagen!

Liefs Dineke

Dankjewel voor je leuke brief Dineke! In mijn hoofd heb ik al een brief teruggeschreven haha. Ik vind het knap dat je zo rustig blijft na de 20-weken echo. Ik geloof altijd dat mama’s dit soort zaken goed kunnen aanvoelen maar het lijkt mij toch lastig om een doorverwijzing naar het ziekenhuis te krijgen. En heerlijk om te lezen dat je zo geniet van het weer! Veel liefs voor jou Dineke en tot volgende week!

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om te lezen. Ik vind het zelf echt super leuk om op deze manier contact te hebben met een mede-zwangere-mama. Fijne dag allemaal! En mocht je vragen hebben mag je deze uiteraard stellen in de comments!

handtekening-saskia

Eerdere brieven die Dineke en ik naar elkaar schreven:

Nieuwe rubriek op Twinkelbella

Mommymail #1

Mommymail #2

Mommymail #3

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Linda

  Het blijft een leuke rubriek om mee te lezen hoe jullie je klaar maken op de komst van een tweede kindje. Al brengt het wel een hoop spannende dingen met zich mee, ik hoop dat alles goed is en blijft! 🙂

  • Saskia Hardeman

   Dankje Linda! Xxxx

 • Saskia

  Wat leuk om jullie zwangerschap zo te delen. Geniet van jullie zwangerschap.
  ik blijf de mommymail zeker volgen.

  liefs,

  Saskia
  hippyhappymommy

  • Saskia Hardeman

   Leuk om te lezen! Dankjewel en welkom 🙂

 • Milou

  Ik vind dit echt een super leuke rubriek. Vooral nu ik zelf zwanger ben vind ik het leuk om te lezen hoe anderen het ervaren. Ik kijk weer uit naar de volgende brief!

  • Saskia Hardeman

   Dankjewel Milou! Gefeliciteerd met je zwangerschap!

 • beautifulday4makeup

  Goed dat ze het zekere voor het onzekere nemen bij twijfelen

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.