Mommy Wars Tag (borstvoeding, zindelijkheid, huilen)
9 jan 2016 Mama 21

Mommy Wars Tag (borstvoeding, zindelijkheid, huilen)

De laatste tijd zag ik de tag al zo her en der rond gaan: de Mommy Wars Tag. Een tag met allemaal vrij gevoelige vragen over het moederschap. Lees mee met onder andere de vraag of mijn kinderen bij ons in bed slapen en of ik liever kies voor dragen of de wagen!

Geef jij je kind borst- of flesvoeding?

Senna heb ik tot een half jaar borstvoeding gegeven en bij Sophia heb ik helaas met vier maanden moeten stoppen. Ik schreef er toen al een verdrietig blogje over. Overigens ben ik helemaal niet pro borstvoeding, ben zelf groot gebracht met de fles. Ik ben er wel trots op dat ondanks dat het bij Senna onwijs veel moeite heeft gekost, het toch gelukt is. Sophia is via een natuurlijke keizersnede ter wereld gekomen en de borstvoeding ging vanaf de start als een tierelier.

Slaapt je kind bij jou in bed, of heeft hij/zij een eigen bed?

Ze hebben beiden hun eigen bedje maar wij hebben nooit moeilijk gedaan over het bij ons in bed slapen. Senna heeft zelfs toen hij in de heftige 11 maanden sprong zat een paar weken achter elkaar bij ons geslapen. Ondanks iedereen die wist te vertellen dat dit echt niet goed zou zijn, sliep hij na die weken gewoon weer zonder gedoe in zijn eigen bed. Bij Sophia zouden we dit zo weer doen. Vooralsnog heeft zij in haar eigen bedje geslapen en in een wiegje naast het bed.

Gebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant-en-klaar bij de drogist of supermarkt?

Wij kopen onze huggies gewoon in de supermarkt. Sorry maar ik vind die wasbare luiers echt veel te veel gedoe.

Uitsluitend houten speelgoed of V-tech?

Ik had hier nog nooit zo over nagedacht totdat ons huis vol lag met plastic rommel. Het liefst zou ik kiezen voor houten speelgoed omdat dit gewoon duurzamer is en minder snel kapot gaat maar ach, mijn kind houdt van plastic speelgoed dus wij vinden het prima. Speelgoed van de action komt er hier overigens niet meer in. Of het moet heel goed spul zijn. Niets tegen de action maar wel zonde als iets na een half uur al kapot gaat.

Trek jij tweemaal daags een potje open of kook jij uitsluitend vers?

Bij Senna maakte ik alles vers, nu bij Sophia gebruiken we lekker gemakkelijk potjes (of eigenlijk de zakjes van Olvarit). Zo’n zakje is prima gezond, er moet aan allerlei strenge eisen worden gedaan om het te verkopen, en het belangrijkste: Sophia vindt het heerlijk. Fruit maak ik overigens wel het liefste zelf, maar ik schuw geen potjes :).

wandelen

Dragen of wagen?

Met zowel Senna als met Sophia maakte ik vaak lange wandelingen. Dan gebruik ik het liefste de Stokke Xplory . Voor korte wandelingen draag ik het liefste. In huis draag ik het liefste een draagdoek en buitenshuis de draagzak Stokke Mycarrier.

Ga je al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt jouw kind op z’n vierde nog rond in de luiers?

Dit klinkt misschien een beetje zweverig, maar ik kijk gewoon naar wat mijn kind aangeeft. Op gegeven moment toen Senna bijna drie was begon hij interesse te tonen en hadden wij hem binnen no-time zindelijk. Voor die tijd kreeg ik weleens opmerkingen dat het weleens tijd werd, maar Senna taalde er gewoon niet naar. Dan ga ik er ook geen druk op leggen omdat het dan alleen maar vervelend wordt.

Shop jij je drie slagen in de rondte bij Primark, of koop jij alleen eerlijke merken voor je kind?

Ik moet zeggen dat ik niet zou weten wat precies de eerlijke merken zijn. Ik koop de kleding voor de kids over het algemeen bij de H & M, Zara, Tommy Hilfiger en soms bij de Zeeman. Voor de kinderen kopen we Tommy Hilfiger trouwens vaak in de sale omdat ze er zo weer uit zijn, we love it.

Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind, of ben je een ware drillsergeant?

Ik ben zeker geen drillsergeant. Met Senna alleen was ik altijd heel relaxed. Nu ik ziek ben (prenatale depressie) kost het mij soms wat meer moeite, maar drillen en zo doe ik nooit. Daar heb ik mijn man voor haha 😀

Laat jij je kind wel eens huilen, of troost je ‘m al bij de eerste snik?

Ligt eraan. Soms als Sophia voor de zoveelste keer ligt te huilen terwijl ze gewoon hoort te slapen laat ik haar wel even huilen. Maar nooit lang want dat vind ik gewoon sneu.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om de tag te lezen. Deze Mommy Wars Tag is bedacht door Betty en Esther van de blog Mamazoektuit.

Zelf tag ik hierbij Tamara, Eva, CarlijnJeanine & Geertje. Ik zou het erg leuk vinden om jullie antwoorden te lezen!

Troost jij je kindje al bij de eerste snik?

handtekening-saskia
Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Hanna

  Leuk om te lezen! Groot gelijk dat je bij lange wandelingen de wagen gebruikt, dan lijkt me dragen ook was zwaar worden.

 • Dorien

  Leuke tag, heel herkenbare allemaal. Hier ook een huis vol met plastic haha!

 • Eva

  Wat een leuke tag! Leuk om jouw antwoorden te lezen. Volgens mij ben jij een hele lieve mama. Ik ga hem zeker invullen. Liefs!

 • simpel, met een snufje liefde

  Ik heb hem al meer voorbij zien komen en blijf het een leuke tag vinden! Zo leuk om al die verschillende antwoorden bij iedereen te lezen.

 • Charlotte

  Ik ben niet zo van het laten huilen, dat vind ik zielig haha. Nu ze wat groter is ligt dat wel wat anders hoor, soms is het gewoon “huilen” omdat ze haar zin niet krijgt en dat kan ik heel goed negeren 😉

 • Mathiske

  Leuk! Ik kan Emily ook niet laten huilen, dan .breekt mn hart. Maar soms ligt ze te mopperen en dan laat ik ze gewoon even mopperen. Ik denk dat je er aan went en dan steeds ietsje minder snel er op af vliegt

 • Lilian

  Wat een leuke tag! Ik snap wel dat je geen speelgoed van de action wil. Haha het is daar allemaal zo slap en zo kapot. Inderdaad zonde en ik vind het ook nog is gevaarlijk!

 • Els

  Ik lees zulke artikelen altijd met veel plezier. Is namelijk een hele andere wereld als je geen kinderen hebt :-). En ik denk ok dat ik een potjes moeder zou worden, is kei makkelijk en zoals je zelf moet het gewoon goed zijn :-).

 • Neelke

  Wat een leuke tag! Ik denk dat je op een hele gezonde manier keuzes hebt gemaakt. Heb je trouwens nog een tip voor een draagdoek waar ook pasgeborenen in kunnen? Ik weet echt niet wat ik aan moet schaffen.. Voor de langere wandellingen hebben we een kinderwagen, maar voor in huis leek me een draagdoek wel fijn.

 • Nicole

  Spencer zit in z’n verlatingsangstfase en die ligt vaak genoeg bij ons in bed hoor. Ik was ook getagd door Cass, ga ‘m invullen 🙂

 • Simone

  Super leuke tag! En wat betreft het speelgoed van de action: ik dacht eerst ook, leuk en zo goedkoop. Maar nu ben ik alleen maar bang dat er iets loskomt en in de mond verwijnt. Het is niet heel degelijk nee.

 • Carlijn

  Als mede-mama vind ik dit heerlijk om te lezen! Leuk om te weten te komen hoe jij dingen aanpakt en te werk gaat. Hoe lang laat je Sophia huilen dan als ze eigenlijk hoort te slapen? Ik worstel hier nog weleens mee. De laatste paar dagen is het hier drama. Maisie is verkouden, heb het vermoeden dat het daarmee te maken heeft.

  • Saskia Hardeman

   Ah, ik had jou eigenlijk ook willen taggen! Ga ik alsnog doen. Misschien vind je het ook leuk om in te vullen? Ik laat Sophia eigenlijk nooit langer huilen dan vijf minuten. En soms betekent dit dat ik heel veel heen en weer moet lopen haha 🙂

 • Michelle

  Wat een leuke tag! En zo herkenbaar ook! Als ik de tag ooit zou invullen kan ik m voor t grootste gedeelte copy-pasten ;-). Ik zal de blog van mamazoektuit ook eens checken. Fijn weekend!

 • jeapiebel

  Het kan zeker emotioneel zijn als je je kind geen borstvoeding kunt geven. Al heb je soms geen andere keus. Over slapen gesproken, af en toe in het oude bed slapen moet kunnen vind ik. Ik doe het nog steeds. Heus gezellig als het maar niet een gewoonte wordt. Leuke tag.

 • Yvonne

  Leuk om te lezen! Volgens mij is het heel goed om met zindelijk worden te kijken of je kind er aan toe is, anders werkt het toch niet.

 • Linda

  Vind dit soort tags altijd zo leuk om te lezen.

  Heb hem ook ingevuld en ingepland staan voor morgen

 • Lifesabout

  Leuk ik neem hem binnekort over! Interessant om jouw antwoorden te lezen.

 • margriet

  Leuke tag. En leuk om jouw antwoorden te lezen.

 • Nilou

  Die wasbare luiers lijken mij ook teveel gedoe en kan volgens mij ook wel echt stinken….

 • Jeanine

  Jaa super leuk! Ik ga m binnenkort invulllen. Vind deze tag echt super leuk. Ik vind wasbare luiers er echt zo leuk uitzien altijd, maar dat wassen zie ik niet zo zitten haha.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.