Mommy Tag!
30 apr 2014 Mama 21

Mommy Tag!

De Mommy tag zag ik een tijdje terug op de blog van Kelly. Ik heb deze overgenomen en laat jullie vandaag mijn antwoorden lezen! In deze tag vertel ik wat er in mijn leven is veranderd sinds het moederschap en of ik altijd al een kinderwens gehad heb! Lees je mee?

Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?

Ik ben een werkende mama. Ik ben wijkverpleegkundige wat betekent dat ik in de wijk werk maar dat ik ook werkzaamheden thuis kan doen. Ik werk met een zelfsturend team dus moeten wij als team alles zelf regelen, en dat maakt het zo leuk! Ideaal dat ik thuis ook af en toe kan werken. Dit vind ik erg fijn om te doen, als Senna bijvoorbeeld slaapt kan mama nog snel iets voor het werk doen.

sas1

Zou je het anders willen?

Nee. Ik ben dol op mijn werk en ben blij dat ik deze functie mag uitoefenen ik zou het echt niet anders willen. Door de wisselende diensten kan ik ook in de avond werken en dan is Vincent gewoon thuis. Ook heb ik het zo mogen regelen dat ik werk als Senna naar de peuterspeelzaal is. Senna merkt er dus vrijwel niets van dat mama werkt.

Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?

Voornamelijk slaapt Senna in zijn eigen bedje. Als Senna bang is of ziek, mag hij lekker tussen ons in slapen. Ik ben weleens bang geweest dat hij dan nooit meer in zijn eigen bedje wil maar dit is nog nooit gebeurd.

De beste aankoop voor je kindje?

De Stokke Xplory en de kinderkamer. We hebben toen ik in verwachting een Stokke gekocht en dit is echt onze beste aankoop geweest. De wagen is zo fijn en praktisch in gebruik en we hebben er zo veel gebruik van gemaakt echt een ontzettend fijne aankoop! De kinderkamer ben ik ook nog steeds heel blij mee. Wij hebben gekozen voor een hoogglans witte kinderkamer en ik vind het nog steeds erg mooi!

Hoeveel kinderen wens je?

Minimaal twee en maximaal drie. Het lijkt mij zo gezellig om er nog een kindje bij te mogen krijgen!

Date Night een avondje alleen met je partner, hoeveel dagen/avonden per maand?

Dit zouden we wat vaker moeten doen maar schiet er vaak bij in. Vincent en ik proberen wel als Senna in bed ligt iets samen te doen maar vaak zijn we ook gewoon moe en doen we allebei ons eigen ding zoals ik bijvoorbeeld lezen en hij nog even werken. Binnenkort gaan we wel een weekendje weg met ons twee! Spannend want dit is de eerste keer dat Senna niet bij ons is!

Senna verf

Favoriete bezigheid van je kindje?

Senna houdt van spelen, heel veel spelen met zijn auto’s en met de duplo! Hier kan hij zich echt zo goed mee vermaken! Kleien en tekenen is iets wat Senna ook heel erg leuk vind en niet te vergeten: zingen!

Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?

Ja, heel veel Zwitsal producten! Dit was niet zo handig. Ten eerste omdat je voor een kindje maar heel weinig product nodig hebt en ten tweede omdat ik er later achter kwam dat er in zwitsal bestanddelen zitten die slecht zijn voor een gevoelige huid.

Het favoriete eten van je kindje?

Patat 🙂 Gelukkig is Senna geen moeilijke eter. Senna lust eigenlijk alles wel.

sas

Hebben jullie een grotere gezinsauto aangeschaft?

Zodra ik in verwachting was begon Vincent al met het uitzoeken van een nieuwe auto. Want ja, ons kindje moest wel in een goede auto vervoerd worden met veel ruimte. Het werd een Audi A6 en het is echt een geweldig fijne auto!

Ben je nu zwaarder of lichter dan voor de zwangerschap?

Ik heb hetzelfde gewicht als voor mijn zwangerschap. Wel vind ik mijn lichaam veranderd. Mijn buik is niet meer zo strak als voorheen 🙂 Ze zeggen dat dit door de keizersnede komt.

Wat is je droomvakantie met kids?

Zon zee en strand.

En je droomvakantie zonder kids?

Ook zon zee en strand.

Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Heel veel. Ik ben zelf heel erg veranderd. Veel zachter en gevoeliger geworden haha. Ik denk veel meer na over dingen en merk in alles dat ik mijn gezin wil beschermen. Ook is ons leven veel gestructureerd geworden. Geen impulsieve beslissingen meer, over alles wordt uitvoerig nagedacht. Mijn leven is ook veel liefdevoller geworden het is zo fijn om een gezinnetje te hebben en samen met Vincent te kunnen genieten van Senna!

sas en sen

Mijn hart smelt als ik…

Als Senna zijn armpjes om mij heen slaat en fluistert “hou van jou mama”. Of als we samen slapen en hij helemaal op mij kruipt

Waar shop jij de leukste kinderkleren?

Bij de H&M en bij de Zara!

Favoriete mama make up en verzorgingsproducten?

Tjah Weleda natuurlijk! Dit merk komt nooit meer van mij af ben ik bang 🙂 Verder vind ik het gewoon leuk om er wel verzorgd uit te zien met een beetje make up. Mascara is iets wat ik altijd draag!

A- Merk of huismerk?

Allebei. Eerder kochten we altijd A-merk. Nu ik leer dat sommige huismerken ook prima zijn koop ik dit ook regelmatig.

Heb je altijd een kinderwens gehad?

Nee. Ik ben er nooit echt mee bezig geweest. Ik wist zelfs niet of ik wel kindjes wilde. Tot dat het gevoel bij Vincent en mij heel sterk werd. De timing was toen niet perfect, ik was aan het afstuderen, maar we zijn er toch voor gegaan. En het was een juiste keuze!

Wat is het leukste aan het moederschap?

Het allerleukste aan het moederschap vind ik om te mogen ervaren hoe liefdevol de opvoeding van een kindje mag zijn. Alles wat Senna voor het eerst heeft gedaan zoals kruipen en lopen e.d. heb ik mee mogen maken. Als Senna verdrietig is mag ik hem troosten en als hij blij is ben ik de eerste aan wie hij het vertelt. Het moederschap is gewoon zo vol liefde! En ik ben heel dankbaar dat ik dit mag meemaken!

Zo. Dit waren mijn antwoorden! Hierbij tag ik alle moeders die het leuk vinden om deze vragen te beantwoorden!

Normaal verschijnt het mamapraat artikel op woensdagmiddag. Omdat Senna ziek is en ik geen extra artikel heb kunnen schrijven is dit het enige artikel voor vandaag.

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Kimberley

  Wat een leuke tag, misschien neem ik hem van je over 🙂

 • Nicole

  Het blijft een leuke tag! Super dat je hem nu ook ingevuld hebt!

 • Lovely Lonnie

  Wat een leuke tag! Ik ga hem ook overnemen en maken.

 • Petra

  Leuke om je antwoorden te lezen. Ik heb hem onlangs ook ingevuld.
  Beterschap voor Senna.

 • Sophie

  Wat heb je deze TAG leuk ingevuld; ik heb hem met veel plezier gelezen! Ik moest wel lachen om je Zwitsal aankoop; heb je het uiteindelijk nog een beetje kunnen opmaken, haha?!

 • Kim

  Wat een geweldige tag! Erg leuk om te lezen 🙂

 • saskia

  wow wat een leuk artikel! leuke tag dit, ik kende hem nog niet! heel herkenbaar voor mommy’s! 😉

 • Gwen

  Leuk om te lezen! En die foto’s van een kleine Senna, zo lief! Hier ook te veel gele troep gekocht op voorhand 😉

 • Luuke

  Leuke tag! Erg leuk om te lezen. Ook schattige foto’s tussendoor 😉

 • martina

  die eerste foto waar Senna net geboren is… wauw zo lief! Echt heel erg mooi om te zien!

 • Geertje

  Wat een leuke tag! En inderdaad…. de Stokke is een super aankoop! Wij hadden er ook een voor onze meiden!

 • Annemiekish

  Wat leuk om te lezen! En je kindje ziet er zoooo lief uit! 🙂

 • Jill

  Wat een leuk artikel! Echt leuk om te lezen, ik word er vrolijk van! Wat een mooie kindjes heb je zeg, ik zou willen dat ik deze tag over kon nemen maar voor mij duurt dat allemaal nog wel even.

 • iiiThinkPink

  Leuke tag om te lezen!

 • Lisa's Beautybabbels

  Wat een leuke en lieve tag zeg! Die eerste foto van jou en Senna is zó lief!

 • Manon

  Super leuke tag en je hebt hem erg leuk ingevuld!

 • Mama's Jungle

  Leuk te lezen en wat een lieve fotootjes heb je ertussen gezet.

 • Eline

  ahh wat lief!

 • Madeleine

  Wat een lieve tag ! De liefde spat er vanaf 🙂 mooi hoor!

 • Sascha

  Wat ben jij een leuke en lieve moeder, zeg! Echt waar 😀

  • Saskia Hardeman

   Wat lief Sacha, ik word er helemaal blij van. Dankjewel!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.