Mijn kleine baby wordt groot (naar school)
24 sep 2015 Lifestyle Mama 31

Mijn kleine baby wordt groot (naar school)

Als de dag van gisteren weet ik nog exact toen ik op de OK lag en Senna uit mijn buik getild werd. Toen ik Senna voor het eerst zag in de armen van zijn papa staat in mijn geheugen gegrift. Zijn eerste lachjes, schaterlachjes en woordjes zal ik nooit vergeten. En die lieve kleine baby van mij die wordt over een week al vier jaar!

Och als ik er te veel over nadenk krijg ik het er best een beetje moeilijk mee. Het gaat me allemaal veel te snel en soms heb ik het gevoel dat ik door het ziek zijn de helft heb gemist. Toch zijn er zo veel mooie herinneringen om aan vast te houden. Onze eerste vakantie met ons drieën, Senna zijn eerste verjaardag en de liefde die Vincent en ik delen voor onze zoon.

Over een paar weken is onze zoon een kleuter en zal hij voor  naar de basisschool gaan. Een nieuwe fase, en ooh wat een spannende fase. Hoe zal het gaan, zal hij het leuk vinden, krijgt hij wel vriendjes. Allemaal vragen waar ik als mama mee zit. En ergens in mijn moederhart weet ik ook wel dat het allemaal goed komt en dat ik mij zeer waarschijnlijk veel te veel zorgen maak.

Senna

Straks is mijn eerste kindje naar de basisschool en ben ik thuis met Sophia. Stiekem toch ook wel weer leuk. Ik hoop alleen dat mijn herstel wat spoediger gaat zoals verwacht. Ik wil zo graag de energie en concentratie hebben om leuke dingen met Sophia te kunnen doen. Wel denk ik dat het thuis wel wat rustiger zal zijn als Senna lekker naar school gaat. Het zal goed voor hem zijn!

Eerder vertelde ik al dat Senna deze week een aantal ochtenden op de basisschool heeft gehad om te wennen. En volgens mij vond ik het veel spannender dan hij haha. Toen ik hem ophaalde wilde hij niet mee naar huis en vertelde hij stralend wat hij allemaal had gedaan. Hopelijk blijft dit zo!

Als gezin gaan wij komende tijd een nieuwe fase in. Ongelofelijk toch hoe snel het allemaal gaat. Voordat ik het weet schrijf ik een blogje dat mijn kleine jongen gaat studeren haha! Achja, ik hoop dat hij een fijne schooltijd tegemoet gaat met veel nieuwe dingen om te leren en met mooie herinneringen voor later.

Speciaal voor zijn eerste wenochtend op de basisschool kochten we nieuwe kleertjes die we uitzochten bij kleertjes.com. Outfit Senna: T-shirt H&M, Vest Lief!, Broek H&M,  Schoenen Nike. Wat vind jij van Senna zijn kleding?

Hoe vind jij het als moeder toen je kindje naar school ging? En voor de niet mama’s: weet jij nog veel uit je schoolperiode?

handtekening-saskia

 

 

Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

tb

Reacties

 • Amy

  Ach wat zijn dit schattige foto’s (en wat lijkt Senna ongelooflijk op jou!) De tijd gaat heel snel inderdaad, maar je mannetje gaat nu nieuwe avonturen en ontwikkeling tegemoet.. Dat lijkt me ook mooi om mee te maken <3

 • Charlotte

  Wat een super leuke foto’s! Ik kan me voorstellen dat je het spannend vond, lijkt mij ook echt wennen in het begin!

 • Carlijn

  Wat vliegt de tijd toch hè als je kinderen hebt. Naar de basisschool is echt zo’n nieuwe fase lijkt me, zo’n nieuwe periode in je leven als mama. Hoop wel dat je je straks beter voelt zodat je ook op en top kunt genieten met Sophia. Veel plezier op school Senna!

 • Lifesabout

  Wat een mooi kereltje hebben jullie. Het gaat inderdaad zo ontzettend hard, maar ook heel leuk een nieuwe fase! Veel plezier Senna!

 • Marciëlla

  Wat leuk dat Senna nu naar de basisschool mag. Ik kan me zelf niet zo heel veel meer herinneren van die tijd, maar volgens mij had ik het prima naar me zin. Ik kan me voorstellen dat jij het zelf ook spannend vind. Maar dat zal vast niet lang duren als Senna het zo naar de zin heeft. Ik wens hem veel plezier!

 • Celine

  Wat een leuke foto’s! Wat gaat de tijd snel! Hij gaat het vast heel leuk vinden. Liefs, Celine

 • Sandra

  Ik kan me voorstellen dat dit super spannend is! Als ik naar mijn neefjes en nichtjes kijk, dan gaat de ontwikkeling ook met mega sprongen vooruit nu ze op school zitten. Ze worden ineens zo wijs! Leuke verandering, maar kan begrijpen dat het je als moeder zijnde misschien iets te snel kan gaan. Succes!! Ben benieuwd hoe hij het gaat vinden. 🙂

 • Adinda

  De eerste keer vond ik het heel spannend, maar leuk spannend. Tot het moment dat ik een stap op het schoolplein zetten, ik kon wel huilen en moest mezelf echt inhouden. Nu zit ze in groep 2 en vandaag had ik weer zoon moment van ik hou haar liever thuis. Het loslaten blijft moeilijk.

 • A_nnick.

  Onze Arthur werd geboren op 14.02.2013, waardoor hij dus net twee en een half was midden augustus 2015 en bijgevolg dus ook naar school mocht. Mogen, idd, want de leerplicht gaat pas vanaf 6 jaar in, in België. En wij maar denken dat ukkie al zo’n grote jongen was. Als je hem dan tussen al die andere kiennies ziet huppelen, is hij plots toch weer heel erg klein… Ahja. Maar hij doet het echt wel uitstekend hoor. De eerste twee dagen kwamen er wel wat traantjes piepen, maar vanaf dag drie zei hij “Tata mama.”, en ging hij zonder problemen mee naar de klas. Oef. Want dat mamahartje is toch zo teer. 🙂

 • Lilian

  Oh spannend! Ik vond dat ook ook zo eng. Anna is sinds mei naar school en het gaat zo goed! Ze is helemaal opgebloeid. En als ik ’s morgens wat te lang wil knuffelen in de klas stuurt ze me naar huis 😉 Komt vast helemaal goed met Senna.

  Wat heb je trouwens een prachtige profielfoto! 🙂

  • Saskia Hardeman

   Dankjewel :)!

 • Vlijtig Liesje

  Ik vond het altijd wel spannend omdat het toch een stukje loslaten was. Maar als het dan goed ging vond ik het prima!

 • Kirsty

  Wat een leuke foto’s! Zelf heb ik geen kinderen dus ik weet niet hoe het is om je kindje voor het eerst naar school te zien gaan, maar ik weet wel dat ik het zelf de eerste dag heel eng vond haha! Vooral de juf vond ik maar eng haha! Gelukkig wende het snel 🙂

 • Florentine

  Kan me heel goed voorstellen dat dat snel gaat!
  Leuk dat je zo’n persoonlijke blog hebt! ❁

 • Iris

  Ik vond de eerste keer basisschool helemaal niets, maar de tweede keer was al een stuk beter. Daarna wilde ik graag dagelijks naar school.

 • Leonie

  Jaja, kleine manneke’s worden groot! Het zal flink wennen voor je zijn denk ik, maar het lijkt me ook wel weer fijn om zo weer wat meer aandacht aan Sophia te kunnen geven!
  In ieder geval al wel fijn dat hij de meeloop dagen als leuk ervaren heeft!!

 • Saar

  Kleine jongetjes worden groot! Hij gaat het vast naar z’n zin hebben op school!

 • debby

  Zo bijzonder lijkt me dit! Ik las gister al het 1 en ander op twitter.

 • Floor

  Ahh, wat een lieverd<3

 • kim

  Oooh, spannend! Het gaat zo hard. En leuke foto’s!

 • Puck

  Dat jij die dingen nog weet van toen hij zo jong was. Ik herinner het me wel als ik de foto’s zie, maar echt levendig kan ik het me niet meer voor de geest halen hoor. En dan heb ik het zelfs over de laatste, die pas 8 maanden is…
  Ik heb gelukkig nog wel even voor ze naar school gaan, vind ze nog zo klein, maar dat zijn ze natuurlijk ook wel, met 2,5 jaar en 8 maanden.

 • Magalie

  Mooi omschreven !! Poeh wat lijkt me dat ook spannend zeg! Het gaat allemaal veel ge snel, daarom moeten we vooral meer genieten en leren loslaten is en blijft lastig! Komt helemaal goed zo te lezen leuk dat de kleine man zo enthousiast is !

 • lin mommysworld

  Ah zo herkenbaar en dezelfde fase als hier! Ik vind het aan de ene kant ook lekker dat Jay over 3 weekjes naar school gaat, maar aan de andere kant is het ook nog zo genieten dit relaxte leventje zonder alle verplichtingen. Ik ben bang dat ik het echt moeilijk ga krijgen, maar ik hoop zo dat hij het leuk vind!! Fijn om te lezen dat Senna de wendagen zo leuk vond! Ik heb nu buikpijn na je blog omdat ik me nu besef dat het wel heel dichtbij komt.. haha

  • Saskia Hardeman

   Aah komt echt wel goed <3

 • Loene

  Poeh, de tijd gaat inderfaad heel snel als ik het zo lees… nu moet ik ook wel zeggen dat ik de tijd bij mezelf ook mega snel vind gaan. Ik doe dit jaar eindexamen en tot op de dag van vandaag kan ik me nog goed herinneren toen ik voor de eerste keer naar de middelbare ging. En nu… alsof de tijd voorbij gevlogen is.
  ik wens je alle geluk toe (je zoontje natuurlijk!) en hopelijk ben je weer snel beter. Groetjes van een trotse lezeres, Loene.

 • Bien

  Wat spannend! Lijkt me een grote overgang, naar school. Het lijkt zo groot opeens! Maar hij gaat het er vast leuk krijgen!

 • Els

  Wow, spannende tijd hoor. Natuurlijk hoop je het beste en maak je daar zorgen over. Je wilt dat je kind gelukkig is! Maar het zal vast goed komen!

 • Linda

  Een grote stap! Wat fijn dat hij het al meteen naar zijn zin heeft daar, lijkt me wel zo geruststellend voor jou als ouder!

 • Sas

  Wat een leuke foto’s en wauw, hij is zeker groot geworden zeg! Een echt ventje 🙂

 • Els

  James gaat sinds maart naar school, ik vond het echt super spannend, maar hij was er zo aan toe. En stiekem vind ik het ook wel lekker even rust in huis met alleen Tyler. James praat namelijk de hele dag haha.

 • Sonja

  Wat een heerlijk mannetje! Kan me helemaal voorstellen dat dat slikken is, ik vind het ook al snel gaan! Gelukkig is school nog even een paar jaar vooruit voor ons!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.