Senna als jongensnaam
16 mrt 2016 Mama 46

Senna als jongensnaam

Toen Vincent en ik ongeveer vier jaar geleden onze zoon de naam Senna met zijn geboorte gaven, wist ik niet beter dan dat dit een jongensnaam was. De zoon van Marco Borsato heeft namelijk zo (jaja) plus dat ik alleen maar jongetjes met deze naam ken. Pas later kwam ik erachter dat er ook meisjes met deze naam zijn en wordt er vaak gedacht bij de naam dat ik een dochter heb in plaats van een zoon.ย 

De naam Senna

Ik ben dan ook altijd heel blij als ik jongetjes zie of hoor met de naam Senna. Want het lijkt wel alsof er de laatste jaren heel veel meisjes ook deze naam hebben gekregen. En dat geeft natuurlijk niets, maar stiekem vind ik het soms best jammer dat als ik het over Senna heb, er vaak wordt gedacht dat ik het over een meisje heb.

Ayrton Senna

Nog een reden dat ik de naam Senna alleen als jongensnaam zag is door Ayrton Senna. Eerlijk: voordat ik Vincent leerde kennen had ik nog nooit van deze man gehoord, maar inmiddels weet ik dat het een autocoureur was. En geheimpje: stiekem is onze zoon daar dus naar vernoemd.

Senna

Senna als jongensnaam

En ook al is Senna dus een naam die zowel voor meiden als voor jongens wordt gebruikt; ik ben trots op deze naam. Het is een naam die precies past bij mijn zoon en welke ik nog steeds heel erg mooi vind. Voor mij is en blijft Senna dus een jongensnaam!

Ik ben benieuwd welke naam jij voor je kindje hebt gekozen. En hoe je op die naam bent gekomen. Laat het achter bij de comments, ik lees ze erg graag!

Reacties

 • Simpel, met een snufje liefde

  Ik vind het een mooie naam! Al moet ik eerlijk bekennen dat ik eerst ook alleen maar meisjes ermee kende, maar ik vind hem voor een jongen ook prachtig!

  • Laura

   Mijn zoontje is 5 en heet ook Senna. Naar mijn mening is het een echte jongensnaam. Moest ik een meisje gehad hebben zou ik haar Sienna hebben genoemd. Ondertussen heb ik nog een zoontje erbij, hij heet Livio. Ik ben zeer trots op deze 2 namen en ze passen bij hen. Ik heb geen moment spijt dat mijn zoon Senna heet!! Love it!

 • Els

  Ik dacht dat Senna alleen een jongensnaam was :-). Leuk dat hij naar de coureur is genoemd :-). Vroeger keek ik fanatiek Formule 1, tot het betaald kijken werd :-(.

 • Yvonne

  Senna heb ik ook weleens voor meisjes gehoord maar vind het voor een jongen mooier. Leuk dat hij naar een autocoureur vernoemd is!

 • Fenna

  Ik dacht eerlijk gezegd eerst ook aan een meisjesnaam. Maar al snel werd duidelijk dat je een stoere zoon hebt hoor ๐Ÿ˜‰

  Komt vooral omdat ik een meisje die zo heette paardrijles heb gegeven denk ik.

  Leuk ook om te lezen waar de naam vandaan komt.

 • Lisanne

  Ik heb nog nooit een meisje gehoord met de naam senna. Ik weet inderdaad dat Marco borsato zijn zoon ook zo heet zijn kinderen hebben hele mooie Namen luca senna en jada. Ik vind de naam ook leuk passen bij sophia. Wij hebben geen Kids maar onze hond hebben we didi genoemd. We vinden dat zelf een hele leuke naam maar persoonlijk niet voor een mens. Persoonlijk hรจ dus sorry als ik er mensen mee beledigd dat us niet mijn bedoeling. Fijne dag vandaag liefs lisanne

 • Marijke

  Ik kan mij voorstellen dat het vervelend is als mensen denken dat je het over een meisje hebt. Maar ik vind het echt een jongens naam hoor!

 • Charlotte

  Bij mij zat vroeger een Marokkaans meisje in de klas, zij heette ook Senna, maar tegenwoordig hoor ik het ook vaker bij jongens inderdaad. Onze dochter is vernoemd naar een meisje dat ik ooit in de klas had toen io net was afgestudeerd. Ik vond Aukje meteen een leuke naam, het was een ontzettend leuk meisje en je hoort de naam niet zo heel veel dus ik heb hem altijd onthouden.

 • Nicole

  Ik ken alleen maar meisjes met de naam Senna(h). Had het nog nooit gehoord als jongensnaam. Vind het persoonlijk ook een meisjesnaam.

 • Wilmaaa

  Lijkt me wel lastig ja, hier heet mijn meisje Yarah en daar kwam ik op door gewoon heel erg lang te zoeken, haha!

 • Carlijn

  Ik vind het een prachtige naam! De naam Senna hoorde ik voor het eerst bij een vrouw (er is een zangeres die Senna heet, ik vond (of eigenlijk vind) haar supergoed… ex-vriendin van de rapper Pete Philly, misschien zegt het je iets haha) en daardoor heb ik er vrouwelijke associaties mee en vind ik het meer een meisjesnaam. Hoe dan ook, het is gewoon een mooie naam.

 • Gwen

  Ik kende Senna idd alleen als meisjesnaam tot ik jouw leerde kennen ๐Ÿ™‚ Maar het past supergoed bij hem! Hier met Quinn ook altijd uitleg nodig, het CB heeft het al zovaak over HEM gehad – lekker irritant.

  • Saskia Hardeman

   Ja irritant he, lees dan gewoon even het dossier denk ik dan haha ๐Ÿ™‚

 • Susan | susanblogt.nl

  Er zijn best wel wat unisex-namen inmiddels. En de enige Senna die ik ‘ken’ is inderdaad die Formule 1 coureur, haha.
  Liefs, Susan

 • sabrina

  Ik vind het een prachtige naam! De link naar een meisje is denk ik vooral omdat het op een a eindigt, dit komt volgens mij vaker bij meisjes voor.

  • Saskia Hardeman

   Ja, dat zou inderdaad wel heel goed kunnen!

 • Judy

  Onze dochter heet Ted, we zochten een leuke stoere naam en we hoorde deze naam nooit meer bij jongens. Daarbij werd het vroeger ook vaak gezien als vernoeming van Theadora. Maar teddy vonden we te kinderachtig. Als mensen alleen haar naam horen vergissen ze zich nog weleens maar als ze erbij is dan is het duidelijk dat ze is wie ze is: een stoere, vrolijke meid, haar naam past bij haar

  • Saskia Hardeman

   Inderdaad een onwijs stoere naam! Heel erg leuk!

 • Nesrin

  Ik vind namen die voor zowel als jongens als meisjes gebruikt kunnen juist leuk! Senna vind ik een mooie naam en ik ken alleen jongens die zo heten ๐Ÿ˜‰

 • Sandra

  Ik vind Senna een mooie stoere naam en het kan voor allebei. Onze dochter heet Kriste, we wilden een stoere naam wat voor een jongen en meisje kon. Want we wisten niet wat het werd. Werd het een jongen dan zou hij kristian heetten, en voor een meisje dus kriste. Toen kwam onze Juste, daar wilde we ook een naam die eindigde op STE ( net zoals kriSTE) en afgeleid van Justin werd dit Juste. (We wisten toen wel wat het werd)Wij zijn dus heel bewust en creatief met de namen bezig geweest.

  • Saskia Hardeman

   Kriste vind ik ook een ontzettend mooie naam. Nooit eerder van gehoord maar spreekt mij direct aan ๐Ÿ™‚

 • Eva

  Ik vind Senna een hele mooie naam zowel voor jongens als voor meisjes. Ik heb er niet echt associaties bij alleen van de coureur inderdaad want mijn broer keek vroeger heel graag de GP. Wij hebben bewust gekozen voor namen die je zowel in het Nederlands als in het Engels goed kunt uitspreken. Bovendien hebben ze ook een Chinese naam omdat ik het leuk vond om ze een deel van mijn achtergrond mee te geven. Verder houden wij van klassieke namen dus vandaar Emma en Olivia ๐Ÿ™‚

 • Madeleine

  Ik vind Senna een hele mooie jongens naam! Een aantal jaren geleden stelde ik de naam voor aan mijn man. Helaas vond hij het een meisjes naam (wij kennen 1 meisje met deze naam en 1 jongen). Daarom is het uiteindelijk Sennon geworden (zelf iets achteraan geplakt, beetje afgeleid van Lennon).
  Tweede zoon heet Mason. Deze naam was genoemd door 2 personen tijdens mijn zwangerschap van Sennon. Die zijn we nooit vergeten.

  • Saskia Hardeman

   Wat een bijzondere naam Sennon, klinkt wel heel erg mooi moet ik zeggen.

 • Alicia

  Ik dacht toen ik de naam voor het eerst hoorde ook dat het een meisjesnaam was. Maar sinds ik twee collega’s had met zoons die Senna heten is het voor mij juist een jongensnaam. Sienna zou voor mij de meisjes versie zijn.
  Mijn zoontje is vernoemd naar een Noorse schrijver, onze dochter heeft een naam die wij toevallig allebei altijd al heel mooi vonden.

 • Iris

  De naam Senna was mij eerst onbekend, dus ik weet nu niet beter dan dat het een jongensnaam is. Juist doordat de naam vrij onbekend is, is het een bijzondere.

 • Simone

  Eerlijk? Ik kende het nog niet als jongensnaam. Maar ik vind hem wel heel stoer! Mijn man is rijinstructeur, dus komt in de auto nogal wat namen tegen. Een van zijn leerlingen heette Marte, geloof ik. En toen zij ik dat ik Mirthe mooi vind! Zodoende hebben wij haar naam bedacht. Ze heet voluit Mirthe Jasmijn.

 • Melike

  Ik vind het een hele mooie naam. Ik heb zelf nog geen kinderen maar ik weet al wel wat opties. Berfin voor een meisje vind ik heel mooi, dat betekend wit als sneeuw. Ik ken iemand die haar zoontje ook Senna heeft genoemd. Leuk om hier over te lezen, ik wist dit allemaal niet;)

 • Benella

  Ik ken Senna ook alleen van de coureur, vind het meer een jongensnaam. En lekker stoer!
  Onze zoon heet Vince Noรซl, ik vond Noรซlle heel mooi maar het werd een jongen, dus Noรซl als 2e naam.

 • Nathalie

  Persoonlijk zeg ik… Senna is een jongensnaam!
  Maar inderdaad, bij onze meiden op school zitten wel meisjes die Senna heten maar alle uit een andere cultuur.

 • Liess

  Ik ken geen enkele senna maar toen ik de eerste keer de naam las hier dacht ik ook een meisje.
  Komt door de A denk ik…

  Lotte is natuurlijk echt een meiden naam en onze zoon zal ook een duidelijke jongens naam hebben.

 • Michele curls

  Ik kan je de hand schudden. Onze dichter heet Ezra en blijkbaar is iedereen van mening dat het een jongensnaam is. Wat echt een vervelend werd was het moment dat iemand je in blijdschap feliciteerd en met dezelfde vreugde vraagt “hoe heet ze?” Om vervolgens 180 graden te draaien en vol verbijstering en ongeloof te zeggen “dat is toch een jongensnaam!”.

  Ik kende het als meisjes en vind geen andere naam beter bij haar passen. Mocht ze later er wat anders van willen maken mag ze van mij best doen.

  • Saskia Hardeman

   Stom he als mensen zo reageren. Van de week moest ik mij ergens aanmelden en vroegen ze om de naam van mijn zoon. Toen ik deze vertelde zei ze: ik bedoel je zoon, niet je dochter ๐Ÿ™ Niet leuk.

 • felicia

  mijn eerlijke mening ik vond het eersr raar toen ik de naam zag staan dat je je zoontje zo hebt genoemd . ik vind het meer een naam voor een meisje . ik vind ook zeker omdat het eindigt op een aa dat het klinkt als een meisjesnaam
  senne had ik meer een een jongens naam grvonden
  maar smaken verschillen natuurlijk.
  mijn middelste meisje vind het wel een leuke naam voor een jonge ze vond het niet leuk dat ik dit schreef haha

 • Nikki

  Ons zoontje (8 maanden) heet ook Senna! Leuk om te lezen en ik begrijp je dat het jammer is dat mensen vaak aan een meisje denken. Toch blijft het een leuke, stoere naam voor een jongen!

  • Saskia Hardeman

   Wat super leuk, altijd weer leuk om te horen of lezen dat een ander jongetje dezelfde naam heeft!

 • Felicia

  Namen die eindigen op een aa vind ik nooit stoer klinken
  Maar dat maakt natuurlijk niet uit wat ik er van vind haha
  Als je de toch de naam aan een jongen geeft heeft het eerder iets schattigs vind ik ๐Ÿ™‚

 • Kelly Bijkerk

  Ik kende Senna als zowel jongens- als meidennaam, voornamelijk ook omdat ik wel vaker meiden met de naam Senna les heb gegeven. De jongens variant ken ik ook voornamelijk van de F1 coureur! Onze dochter heet Caite: we wilden een korte, stoere naam maar houden wel van net iets anders. Ik vond het mooi hoe Caitlin werd geschreven maar had een bloedhekel aan die naam. Manlief vond Cate/Kate/Keet erg leuk, dus hebben we er onze eigen draai aan gegeven. Gelukkig snapt vrijwel iedereen wel hoe je het uitspreekt. Voor ons zoontje waar we nog even op moeten wachten hebben we ook een redelijk stoere naam, maar wederom een aparte spelling.

 • Jaccomijne

  Ik vind het voor beide kunnen zowel jongens als meisjes naam.
  We kennen wel klein meisje die Senna heet
  Robin is ook zo’n naam ik dacht echt dat het een jongens naam was(mijn neefje heet zo) maar je komt ook steeds meer meisjes tegen die zo heten.
  Ook Beau/Bo is zo’n naam kan ook voor jongens en meisjes.

 • Eveline

  Ik had zelfs nog nooit van de naam Senna gehoord voordat ik jou leerde kennen! ๐Ÿ™ˆ En ik geloof dat ik alleen maar jongetjes ken met die naam dus voor mij is het heel logisch ๐Ÿ˜ŠMaren is voor mij echt een meisjesnaam maar in Noorwegen, waar de naam vandaan komt, kan het ook voor een jongen.

 • Danielle

  Ik vind Senna een stoere naam, zowel voor een jongen als meisje. Onze zoon heet Sebas, maar vooral wat oudere mensen veranderen de naam naar Sebastiaan. Geduldig leg ik dan toch maar weer uit dat hij geen Sebastiaan maar Sebas heet ๐Ÿ™‚ X Danielle
  Onlangs geplaatst door Danielle: Verbouwen: een nieuwe badkamer – deel I

 • Nynke

  Ik vind Senna ook een mooie naam. Mijn vriend (groot F1 fan!) wilde onze zoon graag Senna noemen. Maar ik ken een aantal meisjes die ook zo heten. Daardoor hebben we er uiteindelijk voor gekozen het niet te doen. Het werd Jesse. In mijn ogen een jongensnaam, maar ook ik krijg nu wel eens de vraag of het een meisje is….

 • Stefanie

  Mijn neefje heet Senna. Gekozen omdat zijn ouders Italiรซ fanaten zijn. Daar is Senna een echt jongensnaam. Vind dat het voor beide kan maar stiekem meer voor een jongen omdat ik het als jongensnaam ken โ˜บ๏ธ

 • Marieke

  Onze dochter heet Elin. Deze naam was de hoofdpersoon in een boek wat ik lang geleden gelezen heb. Ik vond het zo’n mooie naam en ik wist dat als ik ooit een dochter zou krijgen, dat ik het dan Elin wilde noemen. Gelukkig vond mijn man het ook een mooie naam.
  Onze zoon heet Joas. Dat komt niet speciaal van iemand vandaan ofzo, we vonden het gewoon een mooie naam.
  Onlangs geplaatst door Marieke: Spaaractie: Dagje Uit kortingsmunten bij Jumbo Supermarkten

 • Ellen

  De autocoureur zijn achternaam was Senna. Omdat het op een A eindigt denk je idd eerst aan een meisje
  Anna, Natalia, maria,…
  Maar voor een jongen lukt ook wel, jullie moeten de naam het vaakst zeggen, dus jullie moeten hem mooi vinden ๐Ÿ™‚

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.