Mamapraat: De truc van het mutsje en het speentje
19 feb 2014 Mama 14

Mamapraat: De truc van het mutsje en het speentje

Vanaf vandaag zal er elke woensdagmiddag om 15.00 uur een extra artikel online verschijnen op Twinkelbella! Namelijk de Rubriek Mamapraat. Deze rubriek zal in het teken staan van mijn ervaringen als mama, en natuurlijk over Senna! Vandaag de allereerste mamapraat, ik hoop dat jullie het leuk vinden! Lees je mee?

De truc van het mutsje en het speentje

Sinds Senna een jaar is hebben we als regel dat Senna overdag zijn speentje niet in mag. Nu zijn er soms momentjes dat het even wel mag, bijvoorbeeld als hij heel moe is. De laatste tijd zijn we hier erg strikt in: speentjes zijn voor baby’s en Senna is een grote jongen. Totdat het slimmerikje bedacht dat als hij nou overal in huis zijn speentjes verstopt hij stiekem alsnog aan een speentje kan komen. Maar daar heeft mama wat op gevonden!

innocent

Vorige week kocht ik een flesje van innocent. Op het flesje zat een geweldig schattig mutsje welke erop zat om aandacht te vragen voor eenzame ouderen. Hartstikke goed en dit ondersteun ik helemaal. Toen het flesje op was vroeg ik mij af wat ik toch met het mutsje moest doen. Nadat het mutsje een paar dagen op de telefoon zat kreeg ik een idee.

Toen Senna weer eens met een speentje in zijn mond zat riep ik hem bij me. Ik vertelde hem dat het speentje heel moe was en wilde gaan slapen. Vervolgens zette ik het mutsje op de speen en legde deze samen op mijn nachtkastje. En de reactie van Senna was zo leuk! Hij begon een uitgebreid afscheidsritueel: “daaaaag speentje slaap lekker, tot straks!” Om vervolgens kushandjes te werpen en uitgebreid te zwaaien. Zo. Missie geslaagd!

innocent mutsje

Sindsdien is het vaste prik om de speentjes onder of bij het mutsje te leggen om te gaan slapen. En elke keer houdt Senna een heel afscheidsritueel, zo ontzettend leuk en schattig! Trouwens wel grappig om te zien hoe hij afscheid neemt van het slapende speentje, precies mij als ik Senna naar bed breng! Zo zie je maar weer dat kindjes hun ouders kopieëren.

Heeft jouw kindje nog een speentje? En wat is jouw truc om jouw kindje er van af te leren?

handtekening-saskia

 

Doe jij ook mee aan de winactie waarmee je een Mac Lipstick naar keuze kan winnen?

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Nicole

  Hoe creatief!
  Filmpje filmpje haha..!
  Mijn kindje heeft nog geen speentje, heb dan ook nog geen kindje zoals je weet hihi….

 • Kissyfur

  Ben geen mama, gaat ook nooit gebeuren maar vind het wel leuk om dit soort dingetjes te lezen. leuk gevonden ook.

 • Lotje

  Oh supergoed idee! Leuk om te lezen dit x

 • Joyce

  Kinderen zijn inderdaad slim, ze vinden wel een manier. Maar mama is deze keer toch slimmer haha ! Erg leuk ‘opgelost’

 • Judith

  Ha! Wat een slimme oplossing! Goed bedacht ;). Mijn zoontje gebruikt geen speen, hij heeft er 1 maar daar speelt hij mee i.p.v. in zijn mond te doen. Mocht het er toch van komen, dan houd ik dit in mijn achterhoofd 🙂

 • Luuke

  Leuk artikel! Zo zie je maar dat kinderen inderdaad veel overnemen van hun ouders 🙂

  Ik heb je trouwens getagd! 😉

 • Gwen

  Hihihi, leuk zeg! Olivia is nu gewend om na het aankleden haar knuffel en speen in bed te gooien. Ze mag hem dus in principe alleen in bed. Gaat eigenlijk altijd goed gelukkig, hoewel ze de laatste twee weken dus ah kwakkelen is en dan ben ik wel geneigd om beiden beneden ook te mogen ‘gebruiken’.

 • Nancy

  Wat een leuke en goede tip. Die ik echt ga onthouden want ik zoek naar leuke en handige tips om mijn zoontje waar ik zwanger van ben later op een leuke en goede manier op te voeden. En ik ga nu even elke woensdag op je site kijken om weer eens wat leuke tips te krijgen.

  • Saskia Hardeman

   Wat leuk! Welkom!

 • Kirsty

  Ik ben zelf geen moeder, dus ik wist niet of dit artikel voor mij interessant zou zijn, maar ik heb het met veel plezier gelezen 🙂 Superleuk bedacht met het mutsje en zo schattig van Senna dat hij dan echt afscheid neemt van zijn speentje! 🙂

  • Saskia Hardeman

   Leuk om te horen, dankjewel!

 • Whitney

  Wat creatief! Dit moet ik onthouden. Elvy heeft een speen maar alleen als hij heel moe is en niet in slaap kan vallen heeft hij hem in. Ben blij dat hij niet constant een speentje in heeft.

 • PSnim

  Wat een leuk artikel! Fijn dat je iets gevonden hebt wat voor Senna werkt! Ik heb toen ik zwanger was allerlei tips en trucs opgezocht over hoe je het afbouwd met een speen. Wat blijkt… Nim wilde met een maand of 6 zijn speen niet meer. Trok m meteen uit zijn mond en ging ermee liggen spelen.

 • Mama van Fay en Livia

  Leuk opgelost!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.