Update: naar de basisschool!
30 jan 2016 Mama 17

Update: naar de basisschool!

Afgelopen oktober werd onze lieve Senna vier jaar. Vier jaar al! Wow ik weet nog precies toen hij newborn in mijn armen lag en piepgeluidjes maakte. Inmiddels is het een eigenwijze peuter die al een paar maanden naar de basisschool gaat!

Voor het eerst naar de basisschool

Al een ruime tijd voordat Senna voor het eerst naar de basisschool ging merkte wij aan hem dat hij er aan toe was. Lieve kleine Senna was opeens niet zo klein meer en kreeg interesse in verschillende onderwerpen zoals cijfers en letters. Toen hij dan ook voor het eerst naar de basisschool mocht was hij dolblij!

Helemaal gewend

Het lijkt eigenlijk alsof hij inmiddels al máánden lang op de bassischool zit. Eigenlijk is dit nog maar een paar maanden maar is hij al zo gewend dat het helemaal in zijn (en die van ons!) systeem zit. De eerste maand dat hij naar school ging hield ik hem in de middagen thuis, maar inmiddels gaat hij met een enkele uitzondering ook elke middag (ma, di, do) naar school.

Spannend voor mama

Als moeder zijnde vond ik het allemaal heel spannend, maar Senna was er zo aan toe dat de overstap van peuterspeelzaal naar basisschool heel erg soepel en makkelijk is verlopen. Nadat Senna voor het eerst bij de wendagen was geweest had hij het nergens anders meer over en wilde hij alleen nog maar naar school.

Vakantie

Senna heeft het erg naar zijn zin op school en blijft tijdens de vakanties maar vragen wanneer hij weer mag gaan. Voor mij en Vincent als ouders alleen maar een teken dat het goed zit. Onlangs heeft Sen zijn eerste rapport gehad en deze zag er mooi uit. Als hij dat zijn hele schoolcarriere zo blijft doen zit het wel goed! 🙂

Hoe vind jouw kindje de basisschool? Of misschien weet je nog hoe je het zelf vond? 🙂

handtekening-saskia
Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Joyce

  Het lijkt me een enorme stap wanneer je kind naar de basisschool gaat. Wat fijn dat het met Senna allemaal zo goed gaat. Hoe mijn eigen begin periode op de basisschool was zou ik niet meer weten. Dat is al zolang geleden haha!

 • Yvonne

  Wat fijn dat het zo goed bevalt op de basisschool voor Senna. Aanstaande maandag gaat mijn zoontje voor het eerst. Ik vind het reuze spannend. Hij zegt dat hij niet wil al ging het op de peuterspeelzaal prima. Dus even zien hoe het maandag zal gaan!

 • Els

  Dit lijkt me als ouder zo spannend! Gelukkig bevalt het :-). Als kind vond ik het ook heel spannend.

 • Sofie katelijbe

  Toch best wel een grote stap, lijkt me! Goed om te lezen dat het zo goed meevalt, zal jou ook wel heel blij maken 🙂

 • Lilian

  Wat fijn dat het zo goed gaat! Anna is in mei begonnen en inderdaad net zo, vanaf dag 1 vindt ze het fantastisch. En ze leert er ook zoveel! Dat vond ik op de peuterspeelzaal ook al, maar nu gaat het wel heel hard.

 • Simone

  Kleine jongetjes worden groot! Ik weet niet meer hoe ik het zelf vond, om voor het eerst naar de basisschool te gaan 😉 Fijn dat het goed gaat op school en dat hij het ook echt leuk vind. Dan is het voor jou als moeder ook prettiger om hem ernaartoe te brengen toch?

 • simpelmetliefde@outlook.com

  Fijn dat hij het zo goed naar zijn zin heeft. Is altijd heel belangrijk, hij moet nog heel lang naar school.Dat moment dat de jongens naar de basisschool gingen weet ik nog precies. Wat vond ik dat spannend! Ze worden echt zo snel groot. Hier zitten de jongens nu al bijna 3 jaar op de basisschool en voor mijn gevoel zijn ze hun hele leven er al op. Ze vinden het trouwens nog steeds leuk, vooral nu ze in groep 3 zitten.

 • Iris

  Als ik het me goed herinner, vond ik alleen de eerste paar minuten van dag één niet leuk, daarna vond ik het juist leuk.

 • Nesrin

  Ontzettend fijn dat het goed gaat op de basisschool. Het is een enorme mijlpaal het naar school gaan en als ouder ben je dolgelukkig als het goed gaat.

 • Galina

  Wat ontzettend leuk en schattig dat hij het zo naar zijn zin heeft op school. Hoop dat zijn mooie rapport inderdaad een voorbode is voor een goede schoolcarrière 🙂

 • Inge

  Aah wat fijn zeg! Het zal voor mama denk ik nog spannender zijn dan voor de kleine. Lijkt me trouwens wel lastig die eerste dag, je kindje “achterlaten” op school. 🙂

 • Kirsten

  Wat leuk om te lezen dat alles goed gaat op de basisschool! Hier in België gaan de kindjes vanaf dat ze 2,5 jaar oud zijn naar de kleuterschool en vanaf 6 jaar naar de basisschool. Ik denk dat het spannend is, die eerste maanden dat ze naar school gaan, want je wil toch graag dat ze zich op hun gemak voelen & met plezier gaan…

 • Sabrina

  Ahh wat leuk om te lezen! Mijn binkie is nu 2 jaar en gaat (eind) volgend jaar naar school.. ik kan gewoon niet geloven hoe snel het allemaal gaat.

 • Nathalie

  Moet heerlijk voelen als je mannetje zich er zo fijn voelt!
  Onze oudste vindt school leuk, maar lastig en de jongste vindt het allemaal prima en doet gewoon haar ding.

 • melissa

  Superleuk dat alles zo vlot gaat :). In België gaan kinderen meestal van 2,5 jaar naar de kleuterschool, wat best wel vroeg is 🙂

 • reshma

  Lijkt me echt een spannende tijd!

 • Margriet

  Fijn dat hij het zo naar zijn zin heeft. En dat het jullie ook goed af gaat.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.