Jongens of meisjes mama?
13 nov 2015 Mama 32

Jongens of meisjes mama?

Toen ik jong was en ik droomde over het moederschap, droomde ik altijd over mijzelf als meisjesmama. Toen ik dan ook in verwachting was, was ik er van overtuigd dat wij een meisje zouden krijgen. Maar nee hoor, het was toch echt een jongen! Vandaag en blogje over mijzelf als jongens of meisjes mama!

Jongens of meisjes mama

Zwanger van een jongen

Het feit dat ik een jongen zou krijgen heb ik toch echt even op me in moeten laten werken. Raar? Nee hoor, ik denk dat er veel meer moeders zijn die dit zullen herkennen. Veel (toekomstige) moeders hebben denk ik wel een voorstelling van hoe het zou kunnen zijn. En ja, mijn voorstelling was nou eenmaal mijzelf als moeder van een meisje.

Haren invlechten

Een meisje om roze jurkjes aan te doen, haar nageltjes te lakken en haar lange haren elke ochtend in te vlechten. In mijn beleving kon het niet anders. Ik kon mij simpelweg niet voorstellen hoe het zou zijn om de moeder van een jongen te zijn.

Jongensmoeder

En weet je wat nou het mooie is? Zodra Senna was geboren was ik blij dat ik de moeder van een zoon was. Hoe ouder hij werd hoe meer ik mijzelf zag als een jongensmama. Heerlijk middagen lang met de duplo of met de lego spelen. Rondjes rennen in de wijk en klimmen in de bomen. Ik herleefde bijna mijn eigen jeugd haha. Toen ik dan ook voor de tweede keer in verwachting was, je raadt het al, was ik er van overtuigd dat ik wederom in verwachting was van een zoon. Want tjah dat ik een echte jongensmama zou zijn dat had ik nu wel door.

Zwanger van een meisje

Ik weet nog zo goed dat de gynaecoloog zei dat ik in gezonde verwachting van een meisje was. Daar was ik toch wel een klein beetje ondersteboven van. Een meisje! Hoe vaak ik wel niet heb gehoord dat een jongen en een meisje een koningswens is. En het is waar. Ik heb nu van beiden 1. En hoe groter Sophia wordt hoe groter mijn gevoel als meisjesmama wordt. Een tijdje terug alweer kocht ik voor het eerst knipjes voor in haar haren. Ooh wat vond ik het genieten om in de ochtend haar haartjes met zwitsal lotion te kammen en er een knipje in te doen. Meisjes mama of jongens mama, ik denk eigenlijk dat het helemaal niet bestaat. Een mama is een mama, ongeacht of het van een meisje of een jongen is!

Droom jij weleens over hoe je als moeder zou zijn? Of voor de mama’s, had jij hier een mening over voordat je moeder werd?

handtekening-saskia

Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

 

Reacties

 • Simpel, met een snufje liefde

  Ik heb altijd geweten dat mijn 1ste kind een jongen zou zijn. Waarom weet ik niet, ik was ervan overtuigd. en het klopte. Ik kreeg 2 jongens.
  Ik was er altijd ook van overtuigd dat ik een meisje zou krijgen als tweede. Of dat gaat kloppen weet ik niet. Tot nu te ben ik niet meer zwanger geraakt.

 • Amy

  Inderdaad, het maakt eigenlijk niets uit. En een meisje kan ook heel goed met duplo spelen en ravotten. En een jongen met poppen spelen. Dus uiteindelijk heb je het altijd allebei 😉

 • eva

  Hihi heel herkenbaar! Ik heb altijd gedacht dat ik meer een meisjesmama zou zijn. En nu heb ik twee meisjes dus het kan ook niet anders :-). Maar ik ben het helemaal met je eens, een mama is een mama, ongeacht geslacht. Ik denk ook dat je groeit in je rol als moeder naarmate de tijd vordert…
  Liefs,
  Eva

 • Tineke

  Helemaal mee eens! Ik krijg over 2 weken te horen of wij een meisje of een jongetje krijgen. Een meisje zou helemaal geweldig zijn, maar een jongen is ook hartstikke leuk.
  Liefs

 • Hanna @ eenbezigbijtje.nl

  Ik wilde vroeger altijd een meisje, maar eigenlijk lijkt een jongetje me ook wel erg leuk, het maakt me nu niet zo uit, de gezondheid vind ik belangrijker (lekker cliché). En ik geloof best dat wanneer je het geslacht te horen krijgt dat je misschien altijd een beetje moet wennen?!

 • Nina

  Heel herkenbaar, ik was er heilig van overtuigd dat ik een meisje zou krijgen. Dat was anders ,toen ik de echo zag! Gelukkig zag ik al gauw de leuke kanten in van het hebben van een zoon. Mijn zus heeft immers ook een jongen, dus dat betekent dat die twee samen kunnen ravotten later.

 • Carlijn

  Ik denk dat iedere vrouw die een jongen krijgt, zich ontpopt tot jongensmama en iedere mama van een meisje is ineens een meisjesmama. Heb zo’n gevoel dat dat dan vanzelf gaat. Met mijn tweeling wilde ik eerste heeeeeel graag een jongetje-meisje, als tweede keuze (niet dat zoiets een keuze is, I know… maar je snapt me) twee jongetjes en als laatste leek me twee meisjes dan het leukst. Nou, wat kreeg ik? Twee meiden! En blij dat ik nu ben. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat ik een jongetje zou hebben. Een jongen-meisje tweeling lijkt me qua band ook anders. Tweelingzusjes worden hopelijk beste vriendinnetjes 🙂

 • Leonie

  Ik hoop heel erg dat ik zwanger mag worden.. Dus het maakt me voor een eerste kindje sowieso niet uit wat het wordt. Ik hoop wel dat ik ook en een jongen en een meisje ooit mag krijgen…

 • Sabine

  Haha, herkenbaar! Vroeger als ik dacht aan mezelf als moeder, zag ik altijd voor me dat ik meisjes zou krijgen. Toen ik echter zwanger werd, had ik ineens héél sterk het gevoel dat het een jongetje was. Ik was er echt van overtuigd! Ik was dan ook helemaal overdonderd toen ik tijdens een pretecho voor geslachtsbepaling te horen kreeg dat ik tóch van een meisje in verwachting was. Ik snapte er helemaal niks van! 🙂 Een tweede kindje is er nog niet, dus wat dat betreft kan het nog alle kanten op. Ik ben benieuwd! Maar van allebei 1 lijkt me ook wel erg leuk hoor en ik denk dat ik dan net zo lief met lego ga spelen als met poppen. Voor je kind doe je alles 🙂

 • Sheela

  Ik droomde vroeger nooit van mama worden, ik vond mezelf helemaal geen type om moeder te zijn. Pas toen ik mijn huidige vriend leerde kennen kreeg ik een heel sterk moeder gevoel. Toen zwanger worden niet echt vanzelf ging maakte me het ook niet uit wat het zou worden als we maar het geluk zouden hebben van een kindje. Nu we een dochter hebben, hoop ik dat de tweede ook een meisje word. Ik kan mezelf nu inderdaad niet als jongensmoeder meer voorstellen haha!

 • Sandra

  Wat een geluk om een zoon én een dochter te hebben. Prachtig! En dan heb je ook nog van die knappe kids, hihi.
  Zelf hoop ik ook een jongen en een meisje te krijgen. Wat een rijkdom lijkt mij dat! Maar over het algemeen maakt het me niet uit. Als het maar gezond is! Cliché maar waar. 🙂

 • Channah

  Toen ik zwanger werd, was ik er echt van overtuigd dat ik een jongetje zou krijgen omdat ik mezelf al helemaal zag paraderen als voetbalmoeder. Toen bleek ineens dat ik een meisje in mijn buik had, haha! Ik vind het nu heerlijk om tussen al dat roze spul te zitten, en wie weet komt er in de toekomst nog wel een jongetje bij.. Of nog een meisje, haha!

 • jeapiebel

  Ik herken het wel, ik wou ook altijd een meisje maar ik kreeg twee jongens. Ik denk nu, die meisjes komen vanzelf als mijn jongens een jaar of 18 zijn. 😉 Mijn moederschap ziet er anders uit dan ik me had voorgesteld, dat is een feit.

 • Wilmaaa

  Bij mij in de familie worden met name jongens geboren, ik was dan ook heel lang het enige meisje in de familie. Ik dacht dan ook dat ik een jongen zou krijgen, maar wat een verrassing was het dat we te horen kregen dat het een meisje was, heel erg leuk!

 • Joycerdt

  Wat een lief berichtje.
  Ja ik denk ook weleens na over het moederschap, maar het ligt voor mijn idee bij mij nog zo ver weg!

  Lfs.x

 • Kimberly

  Een koningswens, inderdaad.. Je hebt hem maar gewoon he! En hoe leuk dat Sophia een grote broer heeft die haar altijd zal beschermen! 🙂

 • Vlijtig Liesje

  Ik zou vooral een hele liefhebbende moeder zijn, dacht ik. En dat ben ik ook wel geworden. Zij het enigszins gebutst en gehavend ondertussen.

 • Suzanne

  Mij maakt het niet uit of we een jongen of een meisje krijgen, of allebei… Met jongens kun je inderdaad lekker ruig spelen en met meisjes kun je gezellig nagels lakken en zo. Het lijkt me allebei wel wat 🙂

 • Milou

  Gek is dat hè, dat je het nieuws van een jongetje krijgen even moet verwerken. Ik wist ook zeker dat ik een meisje zou krijgen en iedereen in onze omgeving ook. Toen het een jongetje bleek te zijn, was ik zo ontzettend blij, trots en gelukkig! Ik kon de hele dag steeds in huilen uitbarsten van blijheid. Het voelde meteen zo goed en compleet! En toch heb ik daarnaast wel moeten wennen aan het idee. Wanneer ik mijzelf de toekomst voor mij zag, moest ik echt even denken: oh nee, geen roze kleertjes meer nu. Vond ik dat erg? Nee. Was het wennen? Ja!

 • Desiree

  Leuk om te lezen zeg! Ondanks dat ik nog lang niet toe ben aan kinderen denk ik hier stiekem wel eens over na, maar ergens weet ik er geen antwoord op. Zelf ben ik soms een meisje-meisje en soms een jongen-meisje. Wat dat betreft zou het alle kanten op kunnen gaan! 😉

 • Els

  Wat grappig om te lezen. Ik kan het me helemaal voorstellen dat je je op een jongen of meisje voorbereidt en als het anders is je even moet wennen. Een vriendin van mij had dat ook, was overtuigd dat het een jongen zou worden bij de geboorte bleek het een kei lief meisje, ze moest ook wennen. Maar ze was net zo welkom :-).

 • Quinty | Let 's Talk Lipstick

  Het lijkt me heel leuk om een meisje te krijgen. Inderdaad om dan de haren helemaal leuk te doen en haar mooi aan te kleden: ) Maar ik zou ook wel een jongetje willen haha en dan het jongetje eerst zodat als ze ouder zijn dat de jongen het meisje dan beschermd. Waarschijnlijk gebeurt dat alleen in een ideale wereld… maar ik blijf hopen haha: )

 • Saskia

  Ik heb geen kinderen, maar als ik droom dat ik zwanger ben of al kinderen heb zijn het er altijd twee! En dan vaak een jongen en een meisje. Tweelingen zitten bij mij best veel in de familie, dus wie weet?

 • Jeanine

  Ik heb nooit echt tijd gehad om er over na te denken. Daar was ik nog niet echt mee bezig toen ik zwanger raakte. Ik hoopte alleen maar dat alles goed zou zijn, maar ik denk wel dat ik een echte jongensmama ben uiteindelijk. Lekker ravotten.

 • Chris

  Precies zoals ik me had voorgesteld ben ik een meisjesmoeder geworden. Maar stiekem lijkt me het zijn van een jongensmama wel heel stoer.

 • Elles [3lles]

  Wat leuk om te lezen. Ik zou later graag een jongen en een meisje willen hebben. En dan leuke kleertjes aan doen, geweldig!
  Xoxo

 • Elma

  Ik had nooit echt een voorkeur voor een jongen, of een meisje, maar toen ik zwanger was van de eerste kon ik me wel wat meer voorstellen bij mezelf als moeder van een dochter. Omdat jezelf ook een vrouw. bent denk ik. Maar ik kreeg twee jongens en ik kan me nu niet meer anders voorstellen. Jongetjes zijn zo lief en ik vind het ook wel leuk dat ik nu de enige vrouw ben thuis 🙂

 • Wendy

  Als ik aan mezelf denk als moeder, zie ik me dat ook voor me met een meisje. In kledingwinkels vind ik de meisjeskleding altijd leuker om te zien dan de jongenskleding. Als ik iets moet kopen als kraamcadeau, vind ik dat sneller als ik voor een meisje zoek dan wanneer ik voor een jongen zoek. Maar ja, je weet het natuurlijk niet. Het is afwachten wat de toekomst me brengt.

 • Tessa

  Ik zou niet weten of ik een jongensmoeder of meisjesmoeder zou zijn. Ik heb van beide wel wat in me denk ik. Ik hou van stoeien en bouwen en niet van tutten maar wel weer van knutselen en bakken. Bovendien kan al het bovenstaande natuurlijk leuk zijn voor zowel jongens als meisjes. Ik had wel het gevoel dat er een jongen in mijn buik zat dus als dat niet zo had gebleken had ik wel moeten schakelen.

 • felicia

  leuk geschreven
  ik had totaal geen idee wat het zou worden bij mijn eerste al had ik wel sterk de wens voor een jonge
  mijn man had uit zijn eerste huwlijk al een zoontje maar nooit echt meegemaakt want hij was nog maar 1 toen ze uit elkaar gingen
  hij had geen voorkeur.
  toen ik hoorde dat we een meisje zouden krijgen voelde dat toch ineens wel heel speciaal voor mij ondanks dat ik mezelf met een zoon zag vond ik het opeens heel speciaal en schattig om te horen wij zouden een meisje krijgen samen wat leuk en lief.
  maar voor mijn man kwam het als verbazing hu een meisje ?
  maar hij vond het heel leuk alleen moest hij even aan het idee wennen denk ik
  toen ik zwanger werd van ons tweede kindje hoopte ik wel heel erg op een jongen leek mij nu zo geweldig om een zoon te krijgen. voor mijn man maakte het niets uit maar hij wilde het wel graag weten en weer hoorde we dat we er een tweede meisjes bij kregen een tweede prinsesje
  nu moet ik er wel bij zeggen mijn man is een echte meisjes papa vind ik vlecht hun haar kamt hun haren in leuke staartjes idere ochtend als ik ga werken
  levert ook weleens discussie op van de meiden als ze iets anders met hun haar willen haha
  hij koopt jurkjes en broeken met ze en bakt taarten met ze.
  maar toen ik in verwachting was van ons derde kindje wilde mijn man echt heel graag een zoon hij kon haast niet wachten tot de 20 weken echo zo gespannen .
  ik voelde mij anders veel zieker dan van mijn vorige twee zwangerschappen dus dacht het zal dan wel komen omdat het een jongetje is
  ik ervaarde het zo anders.
  maar al snel zei de verloskundige gefeliciteerd jullie krijgen een dochter
  mijn man moest slikken en was even stil ik was ook wel even stil
  wij moesten afscheid nemen van het idee van een zoon
  maar al snel was ik blij toen ik haar zo lenig en actief op de echo zag voelde het goed en juist
  ze moest een meisje zijn ze hoort helemaal bij ons ik voelde een bijzonder mooie sterke liefde voor haar.
  ik had het geacsepteerd wij zijn een zoet meisjes gezin haha
  mijn man had wat langer nodig de omschakeling maar nu is hij zielsgelukkig met ons jasmijntje
  hij is helemaal gek op haar .

  • Saskia Hardeman

   Fijn dat jullie zo gelukkig zijn met jullie dochter. Toen wij hoorden dat wij een dochter kregen hebben wij ook even moeten wennen 🙂

   • Felicia

    Wat leuk om te horen dat het voor jou herkenbaar is dat gevoel van moeten wennen aan een meisje 🙂

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.