Ik ben verliefd.
12 sep 2014 Mama 17

Ik ben verliefd.

Toen ik zeven jaar geleden voor het eerst tante werd, vertelde mijn zus mij dat zij zo veel liefde voelde voor haar kindje dat ze zich verliefd voelde. Ik snapte er niets van. Het gevoel van verliefd zijn had ik namelijk nooit in verband getrokken met de liefde voor een kind. Logisch natuurlijk, want echte moederliefde had ik zelf nog nooit gevoeld.

Verliefd op je eigen kind

Nu ik zelf moeder ben weet ik precies wat mijn zus bedoelde. En het grappige is dat het waar is, de liefde die je voor je eigen kind kan voelen komt heel dicht in de buurt bij verliefd zijn. Sterker nog: het is veel intenser dan gewoon verliefd zijn.

Ik ben verliefd

Het gevoel dat ik kreeg toen ik Senna voor het eerst zag staat in mijn geheugen gegrift. Ik weet nog precies welke geluidjes hij maakte en hoe hij met zijn handjes zat te kriebelen. Het gevoel wat ik daarbij kreeg, en nog steeds krijg, kan ik bijna magisch noemen. En precies dit gevoel, het gevoel van verliefd zijn, heb ik nog steeds als ik naar Senna kijk. Als hij bijvoorbeeld lief ligt te slapen, of als hij lief aan het spelen is. Ja, ik ben verliefd! Dit gevoel had ik nooit verwacht van het moederschap maar ik kan vertellen dat het de meest bijzondere verliefdheid is ooit.

Is dit herkenbaar voor mama’s? Ik ben ook heel benieuwd hoe dit klinkt voor de meiden die nog geen moeder zijn: kan jij je voorstellen dat je verliefdheid voor je kind kan voelen?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Felicia Rodrigues dos Santos

  Wat mooi! Ik ben zelf geen moeder, maar ik kan me wel voorstellen dat je zoveel voelt dat het als verliefdheid voelt. Geniet van dit mooie gevoel!

 • Teddy

  Wat een mooi stukje! Ik geloof je gelijk en hoop dat ik dit gevoel later ook mee mag gaan maken!

 • Petra

  Voor mij als mamma is het echt heel herkenbaar, het voelt inderdaad ook als een soort verliefdheid….en weet je wat ik het allergekste eraan blijf vinden?
  Mijn oudste 2 kinderen zijn ondertussen al dik volwassen, 28 en 27 en als ik over de tijd dat ze net geboren waren en heel klein waren praat, dan voel ik dat echt gewoon weer….Zo herinner ik mij de belangrijkste dingen ook heel goed…Nu ben ik al 25 geleden van hun vader gescheiden en pas waren we allebei tegelijk op visite bij onze oudste zoon ( hij word namelijk voor het eerst vader) en daar zat mijn ex partner dingen te vertellen over de dag van de geboorte van de kinderen en wat hij toen allemaal voelde….en ook hij had die gevoelens ook heel sterk gehad op de moment dat hij onze kinderen vasthield…
  leuk om dit te lezen…..

 • Marion

  Ik kan me het verstandelijk voorstellen als je het uitlegt, maar hoe het zou voelen, nee. Dat kan ik me geen voorstelling van maken. En inderdaad, dat komt natuurlijk omdat ik geen kinderen heb. Lijkt me heel mooi. Geniet er maar van.

 • Aurelie

  Mooi artikel! Ik kan me goed voorstellen dat je een soort van verliefdheid voor je eigen kind voelt. Ik heb zelf twee kleine nichtjes (5 en 1) en een klein neefje (3) en soms kan ik me zo intens gelukkig voelen wanneer ik ze zie spelen of wanneer ze mij een tekening of knuffel geven.

 • DQ

  Heel mooi geschreven. Ik ben zelf geen mama, maar kan me heel goed voorstellen dat dit gebeurd! X

 • Suzanne

  Heel herkenbaar! Mijn hart smelt vaak genoeg, als hij slaapt, als hij mensen gedag zegt, als hij me ineens kust of knuffelt.. Dat maakt me echt gelukkig en geeft een warm gevoel 🙂

 • Evelien

  Wat een lief stukje! Ik ben zelf geen moeder, maar kan me het heel goed voorstellen. Ik hoop het zelf ook ooit te mogen voelen.

 • Sas

  Ik heb geen kindje maar kan me zeker voorstellen dat je onvoorwaardelijk van je kindje zal gaan houden.

 • Iris

  Ik kan het me zeker voorstellen. Ik hecht me al erg veel aan huisdieren!

 • Infinity

  Mooi gezegd!
  Ik vind het een beetje raar om mezelf al voor te stellen met een kindje, 14 jaar is nog veel te jong, ik denk daar nog niet aan.

  Liefs,
  Eva ♥

 • saskia

  Mooi artikel!
  Heel herkenbaar voor mij! Ik ervaar het elke dag! hun geur is het fijnste om te ruiken, en ik kan ze de hele dag wel knuffelen waar ze gelukkig beide ook van houden knuffelen! en als ik ze in hun bedjes zie slapen word ik overvallen door een stroom aan vreselijke intense liefde. Het begint wanneer je zwanger bent en je je kindje al wil koesteren en teder je buik vasthoud, of beschermd wanneer het nodig is.
  en dan word je kindje geboren en staat de wereld letterlijk even stil! alles draait alleen om jou en je kindje! ja heel bijzonder ik kan niet anders zeggen!

 • Kirsty

  Heel mooi geschreven! Ik herken het zelf niet omdat ik geen kinderen heb, maar kan mij wel indenken dat de liefde die je voor iemand die al helemaal vanaf het begin in de buik bij je is heel bijzonder en groot is!

 • Manon

  Ik heb nog geen kind, maar ik kan het wel snappen denk ik. Ik denk dat ik mij ook zo zou voelen als ik een kind heb 🙂

 • Saartje

  Wat mooi! Ik kan het me heel goed voorstellen het is echt een deel van jou. Je kind betekent gewoon ontzettend veel voor je! x

 • Cheyenne

  Ik heb zelf nog geen kinderen, maar kijk er wel naar uit om zo’n allesoverheersende liefde voor een kind te voelen, dat moet echt onbeschrijfelijk zijn.

 • Nicole

  Ik kon het me ook niet voorstellen maar het gevoel is ook niet te omschrijven! Het is zo mooi..

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.