Tante zijn is ook leuk <3
21 aug 2015 Lifestyle 26

Tante zijn is ook leuk

Ik schrijf veel over het moederschap maar niet alleen dit is belangrijk voor mij . Toen ik namelijk tante mocht worden was dit ook een heel mooi en bijzonder moment in mijn leven. Inmiddels ben ik drie keer tante geworden van drie lieve kindjes. Omdat het tante zijn voor mij ook een belangrijke rol heeft vandaag een blogje hierover!

Ik weet nog wel toen mijn zus vertelde zwanger te zijn van haar eerste kindje. Dolgelukkig was ik. De hele zwangerschap leefde ik met haar mee en ik had het allemaal zo geregeld dat ik de eerste week haar kon helpen met het huishouden en de verzorging van de baby. Toen mijn oudste nichtje geboren werd voelde ik mij de meest trotse tante in heel de wereld. Mijn oudste nichtje is en was zo mooi en lief en ik kon haar de hele dag wel platknuffelen. Ik kan me nog zo goed herinneren toen ik haar voor het eerste zag en hoe fijn het voelde om haar vast te houden.

Na ongeveer anderhalf jaar mocht ik nog een keer tante worden. Dat het de tweede keer minder speciaal zou zijn heb ik niets van gemerkt. Ik vond het net zo geweldig als de eerste keer dat ik tante werd. Toen ze eenmaal geboren was kon ik haar niet vaak genoeg knuffelen. Ik vond het echt een feestje twee van die lieve kleine meiden en ben dan ook heel wat uren met hen samen geweest.

Toen ik voor de derde keer tante werd, hadden we eigenlijk weer een meisje verwacht (ja, verkeerd gezien op de echo). De verrassing was dus behoorlijk groot dat het een jongen was! En wat ik toen niet had kunnen bedenken is dat ik anderhalf jaar later zelf een zoon zou krijgen en dat dit de beste vriendjes zouden worden. Ik voel me altijd erg dankbaar als ik zie hoe de kinderen van mijn zus omgaan met Senna en Sophia. Je kan gewoon zien dat het familie is en dat ze bij elkaar horen. Voor mij is het zijn van tante voor deze kindjes ook een mooie en belangrijke rol en ik ben erg trots op hen!

Ben jij tante, of word je er misschien een? Hoe vind je dit?

handtekening-saskia

Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

 

Reacties

 • Tamara

  Tante zijn lijkt mij net zo speciaal! En wat een verassing dat je een neefje kreeg ipv een nichtje. Dat werd snel andere spullen kopen voor je zus of niet?

  • Saskia Hardeman

   Haha dat viel wel mee! Mijn neefje heeft gewoon wat meer roze spulletjes gehad dan andere jongetjes haha 🙂 Ze hadden ook heel veel al neutraal.

 • Priscilla

  Wat mooi! Drie keer tante nog wel, gezellig hoor. Ik wacht nog steeds op het moment dat ik tante zal worden maar helaas gaat het bij mijn schoonzus en zwager minder makkelijk dan het bij ons ging.

 • Martina

  Ik ben ook tante en ben het helemaal met je eens! Wat is die foto trouwens mooi zeg!

 • Daniëlle

  Het lijkt mij ook zo bijzonder als je broers of zussen kinderen krijgen. Ik ben de oudste van de 5, dus ik kan heel vaak tante worden. Haha.

 • Nova

  Ik kan eigenlijk ook niet wachten om tante te worden! Lekker je nichtje of neefje in de watten leggen, weer helemaal een kindje van kleins af aan meemaken. Heerlijk toch?
  En wat moet dat even schrikken zijn geweest zeg, eerst een meisje verwachten en dan een jongen krijgen haha. Maar o zo leuk!

 • debby

  Wauw Sas wat een prachtige foto zeg.

  Ik ben zelf tante en ik vind het ontzettend leuk. Mijn zus heeft 2 kids en aan mijn vriend zijn kant hebben we er 6 altijd een gezellige boel op verjaardagen.

 • lin mommysworld

  Ah dit lijkt mij ook zo leuk! Ik ben zelf nog geen tante, maar ik hoop dat het niet heeeel lang meer duurt 😉

 • Geertje - Stay At Home Mama

  Wat lief geschreven… Tante zijn is zo iets leuks!! Jammer dat mijn nichtjes verder weg wonen dus dat we ze niet heel vaak zien, maar telefonisch een verhaaltje voorlezen of gewoon kletsen gebeurt heel vaak!

 • angelique

  Ik ben al 19 jaar trotse tante. Mijn nichtje is inmiddels 19 en mijn neefje 16. Ja ik ben zelf bijna 26 maar mijn zus is een stuk ouder. Ik ben dit jaar ook ‘tante’ geworden van twee kleine meisjes.

 • Rosanne

  Wat een lief artikel! Mooi om te lezen dat je zo trots bent op je nichtjes en neefje!
  Het lijkt mij onwijs tof om tante te worden maar ik gok dat ik nog even moet wachten (mijn zus is 20 en mijn vriend heeft alleen jongere broertjes en zusjes ;))

 • Tamara

  ahhhhh lief die foto!!! Ik ben tante van de neefjes van Richard, maar het lijkt me nog specialer als mijn eigen broertje kinderen zou krijgen

 • Lifesabout

  Ik ben ook een trotse tante van 3 neefjes. Sarah was het 4e kleinkind voor mijn ouders en is het enige meisje van de groep. We noemen ze altijd gekscherend ‘de 3 musketiers en een jonkvrouw’. Het is heel gezellig en tante zijn is inderdaad ontzettend leuk. Lieve foto trouwens!

 • Vlijtig Liesje

  Ik ben ook een tante, maar ik vind dat ik een leukere tante zou kunnen zijn. Door de afstand zie ik mijn nichtjes en neefje best weinig. En aangezien ik zelf vijf kinderen heb, vind ik dat in aandacht beter zou kunnen scoren.

  Prachtige foto heb je er bij gezet!

 • Lieke

  Heel erg herkenbaar! Ik ben zelf een hele trotse tante van Isa en Lova, dochters van mijn zus. Isa in nu anderhalf en wat een leuke leeftijd is dat. Zij was er natuurlijk voor Mason en ik keek altijd naar de dagen uit dat ik haar zag en met d’r kon knuffelen. (Dat waren er meestal genoeg, haha!) Nu nog steeds hebben wij (vriend en ik) een bijzondere band met d’r. Misschien ook omdat we een jaar lang op haar hebben gepast. Lova is na Mason gekomen en daar zijn we eerlijk gezegd minder mee bezig. Niet omdat ik haar minder leuk/lief vind, maar wel omdat we nu al Mason hebben en dus vind ik het minder speciaal om een flesje of iets dergelijks te geven. Vind het best lekker als Mason op bed ligt en ik ff nergens voor hoef te zorgen! 😉 Maar ik hou van beide evenveel, daar komt ook nog eens bij dat Isa echt ondeugend word nu en steeds meer een eigen persoonlijkheid krijgt, vind ik erg leuk om mee te maken, ook weer omdat het natuurlijk de eerste is.. Dus ik ben naast een trotse moeder ook een hele trotse tante en ik hoop dat die 3 later ook, naast neef en nichten zijn vriendjes van elkaar worden!

 • Anne-Sterre

  Ik ben geen tante en zie het voorlopig ook nog niet zo snel gebeuren, haha. Maar het lijkt me wel leuk 🙂

 • Laura

  Ja, ik ben ook tante! Echt superspeciaal is dat. De kinderen noemen hun neefje zelfs ‘leenbroertje’ omdat het volgens hun eigenlijk hetzelfde is als een broertje. Alleen leen je deze broer en breng je hem na een leuke dag weer terug naar huis. 😉

 • Sandra

  Leuk! Ik zal helaas nooit tante worden aangezien ik enig kind ben en het zusje van mijn vriend geeft geen contact meer met de familie.. Maar ik ben gelukkig wel een soort van “tante” voor de kindjes van vriendinnen. Al hoeven ze me geen tante te noemen en ben ik gewoon Sandra voor hen!

 • Ysanne

  Ah lijkt mij ook heel leuk! Je maakt het van dichtbij mee maar de verantwoordelijkheid is wat minder haha. Ik heb 2 zussen dus wie weet ooit 🙂

 • Kirsty

  Wat leuk geschreven! Ik ben zelf nog geen tante, maar het lijkt mij ook wel heel leuk. Ik denk alleen dat het nog wel even gaat duren hier, want zowel ik als mijn vriend zijn de oudste van huis uit en bij hem wonen ze ook allemaal nog bij de ouders. Mijn zusje en haar man zitten al wel op zichzelf, maar ik zie mijn kleine zusje nog niet moeder worden voorlopig. Ik denk eerder dat dat over een jaar of tien gebeurd.

 • Iris

  Mijn zussen zijn allemaal ouder dan ik, dus ik kan vrij jong tante worden.

 • Charlotte

  Lijkt me heerlijk om tante te zijn! Ik ben nu ook tante van de kindjes van de broer van Maikel, maar het is denk ik toch anders als het een kindje van je eigen broer of zus is… Wie weet ooit…

 • Channah

  Ik ben nog geen tante – eerste kind die een kindje heeft gekregen, maar het lijkt mij echt super leuk. Sowieso mooi om te zien dat je broer/zus opgroeit en daar horen natuurlijk (vaak) ook kindjes bij.

 • Sandra

  Hihi, hier kan ik over meepraten! Tante zijn is super leuk! Zelf ben ik tante van 6 kids en vind het ook heel bijzonder om mijn zussen als moeders te zien. Wat super leuk ook trouwens dat jouw zoontje het zo goed met de kids van je zus kan vinden!

 • Chinouk

  Heel erg leuk om te lezen, zeker omdat ik twee weken geleden zelf tante ben geworden! Ik vind het heel erg leuk en speciaal. Ik hoop dat ik later haar favoriete tante word! Ik heb namelijk concurrentie van twee zusjes haha!

  • Saskia Hardeman

   Wat leuk!! Van harte gefeliciteerd, ik weet zeker dat je een onwijs lieve tante bent!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.