5x GEZOND BROODBELEG
7 apr 2021 Gezondheid Kinderen Mama 1

5x GEZOND BROODBELEG

Iets wat hier met jonge kinderen in huis weer dagelijks voorbij komt: wat doen we in de lunch boxjes? Ik heb eerder al geschreven over gezonde tussendoortjes waarvan de meesten ook geschikt zijn om mee naar school te nemen (10x gezonde tussendoortjes kinderen). Over gezond broodbeleg heb ik nog niet eerder geschreven en zal ik vandaag vertellen waar ik voor kies als het gaat om gezond broodbeleg. 

Appelstroop

De eerste in mijn lijstje is iets waar over te discusseren valt. Zoals ik vaker in mijn blogs vertel, houd ik niet van toegevoegde suikers, maar ben ik niet terughoudend in natuurlijke suikers. Appelstroop is daarom iets wat voor mij onder het kopje gezond valt. Het lichaam heeft tenslotte gewoon suiker nodig, en wat mij betreft dan het liefste in een natuurlijke vorm. Waar ik wel op let is hoeveel appel er verwerkt zit in het product wat ik verkoop. Veel fabrikanten verkopen namelijk appelstroop waar het meeste suikerbiet in verwerkt zit. Ik kies liever een product waarin appel bovenaan het lijstje van ingrediënten staat (en waarvan er dus het meeste in zit). Kortom: zelf smeer ik liever appelstroop op de broodjes dan bijvoorbeeld hagelslag of chocoladepasta, alhoewel die laatste twee hier ook zo nu en dan mee naar school gaan.

Kaas

Ik heb thuis twee kleine kaasmonsters. Het liefst zo uit het vuistje, maar met name de oudste vindt het ook lekke om op brood mee naar school te krijgen. En dat vind ik geen probleem. Het is iets wat niet vaak mee gaat, maar ik probeer zo veel mogelijk af te wisselen tussen zoet en hartig.

Smeerkaas

Iets wat wel meerdere keren per week mee gaat naar school op de boterham is smeerkaas. Ik kies dan eigenlijk altijd voor de 20+ smeerkaas. De kinderen vinden het lekker en eten het graag. Soms geef ik daarnaast als tussendoortje ook nog een crackertje mee met smeerkaas.

Kipfilet

Zoals de meeste van mijn volgers weten, eten wij niet veel vlees. Wel zie ik kipfilet als een gezonde keuze omdat het mager is. Hier gaat er daarom wekelijks wel een broodje mee met kipfilet of kalkoenfilet. Ik wissel dit af met smeerworstjes van de vegetarische slager.

Jam

Ook iets waarvan je zou kunnen zeggen: maar dat is toch helemaal niet gezond. Ik vind van wel. Zeker wanneer je kijkt naar ander zoet beleg zoals speculoos en chocoladepasta. Ik kijk altijd naar de ingrediënten welke het minste suiker bevat. Momenteel gebruiken wij veel Hero minder zoet.

Zoals ik altijd vindt met veel dingen: balans is belangrijk! Wij hebben hier ook een grote pot chocoladepasta in huis en zijn dol op hagelslag. Het liefste geef ik dit niet mee naar school, maar dit gebeurt natuurlijk wel zo nu en dan. Gewoon omdat ze het lekker vinden. Zo nu en dan probeer ik wat nieuws voor hen uit. Zelf ben ik dol op hummus bijvoorbeeld, alleen mijn kinderen vooralsnog niet haha. Zij gaan het liefste voor zoet broodbeleg, en dat is ok. Wanneer er balans is, ben ik als mama blij

Heb jij nog tips voor gezond broodbeleg?

Reacties

  • Marloes

    Hier krijgen de meiden meestal zuivelspread mee naar school op brood. Fruit op brood is ook een gezonde optie, aardbeien op brood is een enorme traktatie hier ☺️ik kreeg vroeger ook weleens plakjes banaan op brood mee naar school, heerlijk!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.