Mijn kind heeft geïrriteerde handen door desinfecteren: wat te doen?!
6 apr 2021 Gezondheid Kinderen Mama 0

Mijn kind heeft geïrriteerde handen door desinfecteren: wat te doen?!

Maaaaam! Mijn handen doen zo zeer. Iets dat ik sinds dat de kinderen naar school gaan weer veel hoor. Mijn zoon hoor ik regelmatig dat zijn brood op school zo vies smaakt na het desinfecteren van zijn handen, en mijn dochter klaagt over haar handen. Haar handen zijn droog en geirriteerd door het vele wassen van haar handen op school: mijn kind heeft geïrriteerde handen door desinfecteren: wat te doen?!

Een week na de tweede lockdown toen de kinderen weer naar school mochten, begon mijn dochter hier wederom over. “Mijn handen doen zo’n pijn mama”. Wanneer zij mij haar handen laat zien, zie ik direct dat ze heel erg droog zijn. Droog en een klein beetje schilferig. Wanneer ik er een handcreme van mijzelf op doe, wordt het direct knalrood en gilt ze van de pijn. Hop, handen onder de kraan en eraf met dat spul.

Geïrriteerde handen door desinfecteren: wat te doen?!

Na de eerste lockdown had mijn dochter hier ook last van. Ik smeerde er een creme op met zo min mogelijk toevoegingen. Elke ochtend en avond. Nadat ik dit deed ging het langzamerhand beter. Neemt niet weg dat ik het sneu blijf vinden hoor, van die geïrriteerde handjes.

Na de tweede lockdown dacht ik er even niet bij na, en pakte ik mijn eigen handcreme. Wat leerde ik hiervan: NIET DOEN! Door de toevoegingen zoals parfum en dergelijke doet dit erg zeer op een geirriteerde huid. Zoals ik al beschreef reageert de huid hier ook direct op door rood te kleuren. Geen goed idee dus. En als ik er even van tevoren over had nagedacht, dan had ik dit kunnen weten.

Lanettecrème of vaseline

Het beste is om voor droge en geïrriteerde handen een vette crème te gebruiken. Denk aan bijvoorbeeld vaseline. Toch vind ik vaseline iets te dik en voor mijn gevoel sluit dit de huid te veel af. Mijn voorkeur heeft daarom Lanettecrème. Deze is minder vettig en smeert makkelijker uit. Lanettecrème bestel je online hier, maar kan je ook kopen bij de apotheek of bijvoorbeeld de Kruidvat.

Zelf smeer ik de handjes van mijn dochter twee keer per dag in. In de ochtend, en in de avond voor het slapen gaan. Wanneer de handjes weer zachter zijn en niet meer geirriteerd, dan is het handig om over te gaan op een handcreme, deze trekt sneller in.

Heeft jouw kind ook last van droge en/of geïrriteerde handen? Wat gebruik jij hiervoor?

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.