10x Kleding lang mooi houden
18 jul 2023 Fashion 0

10x Kleding lang mooi houden

Wanneer jij je favoriete outfit geshopt hebt, wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Dat snappen wij natuurlijk helemaal. Om je hierbij te helpen, geven wij je graag een aantal tips om jouw nieuwe kleding zo lang mogelijk mooi te houden. Lees snel met ons mee!

Was je kleding niet te vaak

Het is erg gemakkelijk om kleding na het gebruik in de wasmand te doen. Opgeruimd staat netjes. Maar: was je kleding niet te vaak. Door te vaak wassen raken de vezels van de kleding sneller beschadigd, en dat is iets dat je niet wil. Was kleding daarom alleen wanneer het echt nodig is. Wil je graag frisse kleding? Dan kan je ook je kleding een paar uurtjes buiten laten hangen.

Was binnenste buiten

Wanneer het echt nodig is om je kleding te wassen, vergeet dan niet om je kleding binnenstebuiten te wassen. Op deze manier bescherm je eventuele prints en andere applicaties op je kleding. Denk er ook aan om alle ritsluitingen te sluiten, de knoopjes dicht te doen, voordat je deze in de wasmachine doet.

Sorteer je kleding voor het wassen

Heel belangrijk: sorteer je kleding voor het wassen. Wij weten natuurlijk allemaal dat je bijvoorbeeld geen rood bij de witte was moet doen 😉 Wanneer je erg felle kleding voor het eerst wast, was deze dan zonder andere kleding om eventuele verfresten te verwijderen. Het liefste doe je dit in koud water met een klein scheutje azijn.

Kleding wassen met azijn

Wist je dat azijn werkt als een natuurlijke wasverzachter? Wanneer je allergisch bent voor wasverzachter, of voor het wassen van de kleertjes van een baby, wist je dit misschien al. Daarnaast is het kleding wassen met azijn een stuk goedkoper, beter voor je kleding, en heb je maar een klein scheutje nodig. Ook zorgt azijn voor beter kleurbehoud. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat de geur in de kleding trekt.

Stoom je kleding

Stomen zorgt voor minder beschadiging van de vezels van je kleding. Stomen wordt daarom aangeraden om je kleding langer mooi te houden. Nu is stomen vaak een flinke klus en snappen wij helemaal dat je liever niet alles stoomt. Je kan er daarom bijvoorbeeld voor kiezen om enkel delicate kleding te stomen, of om zo nu en dan de kleding af te wisselen met wat je stoomt. Belangrijk: stoom nooit en te nimmer je kleding wanneer je deze aan hebt.

Strijk je kleding binnenstebuiten

Een heel belangrijke tip wanneer je kleding lang mooi wil houden: kleding binnenste buiten strijken is danaltijd wat je het beste kan doen. Zo bescherm je de buitenkant. Maar ook: stel dat er ergens een vlekje zit op je kleding of strijkijzer, dan strijk je deze er niet in een de buitenkant. Daarom: strijk je kleding binnenstebuiten.

Laat je kleding drogen aan de lucht

Kleding aan de lucht laten drogen is beter dan kleding in de droger stoppen. Waarschijnlijk wist je dit al, maar een reminder is nooit verkeerd. Maar hier vooral in de zomer en lente heel veel gebruik van! Er is ook gewoon niets fijners dan schone kleding die gedroogd heeft buiten in de frisse wind en zon.

Ophangen of vouwen?

Leg stretchbare kleding netjes opgevouwen in je kledingkast. Kleding welke snel kreukt, zoals een jurk, kan je het beste ophangen. Broeken kan je vaak prinma netjes opvouwen, mits het van een stof is welke snel kreukt.

Verwijder vlekken zo snel mogelijk

Het kan uiteraard niet altijd. Maar wanneer het kan, en je water in de buurt hebt, verwijder vlekken zo snel mogelijk. Dit voorkomt dat je op een later moment moet gaan boenen om een vlek eruit te krijgen, en daarmee eventueel de stof beschadigt. Ik schreef al eens twee blogs over het verwijderen van vlekken uit kleding. Wil je deze graag lezen? Klik op de volgende links: vlekken verwijderen uit kleding en vlekken verwijderen uit kleding #2

Laat vlekken verdwijnen door de zon

Een tip die wij allemaal goed kunnen gebruiken nu de zon wat vaker schijnt: laat vlekken verdwijnen door de zon. Met name bij witte kleding werkt dit geweldig en zal dit je versteld doen staan.

Tot zover onze tips. Wij hopen oprecht dat je hier wat aan hebt, en dat jouw kleding heel erg lang mooi blijft!

Heb jij nog een goede tip om kleding lang mooi te houden?

Producten

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.