Tips: vlekken verwijderen uit kleding #2
14 jun 2016 Lifestyle 14

Tips: vlekken verwijderen uit kleding #2

Vorige week plaatste ik een artikel met hoe vlekken te verwijderen uit kleding. Zoals ik in dat artikel ook al vertelde heb ik ook een deel 2 gemaakt omdat het anders gewoon veel te lang, en daarmee onoverzichtelijk, zou worden. Aan al jullie enthousiasme af te zien die ik kreeg op het artikel vinden jullie het ook leuk om weer een aantal tips te lezen. Hier komen ze: deel 2 vlekken verwijderen uit kleding!

Vlekken verwijderen uit kleding

Olievlekken verwijderen

Olievlekken verwijderen met wasmiddel

Wasmiddel is een middel welke olievlekken goed uit kleding kan krijgen. Smeer afwasmiddel met een beetje water op de vlek en laat het even inwerken. Afspoelen en het kledingstuk in de was!

Olievlek verwijderen met talkpoeder

Talkpoeder absorbeert vet en zal de olie opzuigen waardoor de vlek verdwijnt. Breng talkpoeder aan op de vlek en laat een half uur inwerken. Hierna klop je het poeder eraf en was je het verder in de wasmachine.

Olievlek verwijderen met shampoo

In shampoo zitten ingrediënten om de meest hardnekkige vetten aan te pakken. Deze ingrediënten zullen ook veelal olievlekken verwijderen. Breng shampoo aan op de vlek en laat het ongeveer 10 minuten intrekken. Was het kledingstuk daarna op de normale manier.

Olievlek verwijderen met wasbenzine

Mochten bovenstaande tips helaas niet werken kan er altijd nog geprobeerd worden om de vlek met wasbenzine te verwijderen. Deze tip werkt vrijwel altijd. Breng wasbenzine aan op de vlek en laat dit een half uur inwerken, doe hierna het kledingstuk in de machine en was het op de normale manier.

Poepvlekken verwijderen

Baby poepvlekken verwijderen met Soda

Het kledingstuk zo snel mogelijk een uurtje laten weken in een sopje met Soda. Hierna kan het gewoon in de wasmachine en zal in de meeste gevallen de vlek(en) weg zijn.

Baby poepvlekken verwijderen met Ossengal

Tot nu toe is het mij bijna altijd gelukt om van die vieze baby poep die zo lekker in kleding blijft zitten met vloeibare ossengalzeep te verwijderen. Vlek ermee insmeren, half uurtje tot een uur laten intrekken en wassen maar.

romper

Babyvoeding vlekken verwijderen

Geen warmte gebruiken bij babyvoeding vlekken

Wanneer je warmte gebruikt zoals een strijkijzer of heet water zal de vlek alleen maar meer in de stof trekken en niet meer te verwijderen zijn.

Babyvoeding vlekken verwijderen met citroen

Druppel verse citroensap op de vlek en laat een half uur tot een uur intrekken. Hierna meewassen in de was.

Zonnebrandvlekken verwijderen

Zonnebrandvlekken verwijderen met wasbenzine

Dé methode om die vervelende en hardnekkige zonnebrandvlekken te verwijderen is door wasbenzine te gebruiken. Doe wat wasbenzine op een doekje en dep hier de vlek mee in. Uiteraard hierna de kleding verder wassen op de normale manier.

Vetvlekken verwijderen

Vetvlek verwijderen met afwasmiddel

Zoals je waarschijnlijk wel weet is afwasmiddel heel erg effectief tegen vet. Probeer daarom gewoon eens om een vetvlek te verwijderen met afwasmiddel. Maak de plek nat met water en meng dit met een druppel afwasmiddel (afhankelijk van de grootte). Daarna uitspoelen en wassen.

Vetvlek verwijderen met Dasty

Ik heb het al eens vaker over Dasty gehad. Dasty is echt een tip als je héél erg graag een vlek uit kleding wil hebben. Zeker bij vetvlekken een pro. Dasty is te koop bij de Wibra (wij hebben altijd een paar flessen in huis ;)).

Gele zweetvlekken verwijderen

Gele zweetvlekken verwijderen met groene zeep

Groene zeep is een middel welke heel goed is in het laten verdwijnen van gele zweetvlekken. Let er wel op dat je de zeep heel goed in de stof laat trekken. Maak de plek nat en doe er de zeep op, een nacht lang laten intrekken en de volgende dag in de wasmachine.

Gele zweetvlekken verwijderen met azijn

De tip die ik zelf altijd gebruik om gele zweetvlekken uit witte kleding te verwijderen is met schoonmaakazijn. Schoonmaakazijn is sowieso écht een aanrader voor in het huishouden. Maar goed, wat betreft gele vlekken: doe een flinke scheut bij een emmer warm water en laat de kleding een nacht inweken. De volgende dag in de wasmachine en op de normale manier wassen.

Gele zweetvlekken verwijderen met glansspoelmiddel

Glansspoelmiddel is de oplossing om die irritante gele zweetvlekken uit witte shirts te verwijderen. Negen van de tien keer zal het zeker helpen.

Gele zweetvlekken verwijderen met bleek

Als bovenstaande niet helpt, en je toch wel heel erg graag van die gele vlekken af wilt, kan je altijd nog de vlekken verwijderen met bleek. Maak een emmertje water met bleek en week hier het kledingstuk in. Let op: doe dit wel met volledig witte kleding.

zon

Vlekken verwijderen met de zon

Wist je dat er heel veel vlekken gewoon gemakkelijk verwijderd kunnen worden door behulp van de zon? De zon heeft een blekende kracht en krijgt vrijwel de meest hardnekkige vlekken uit kleding. Denk bijvoorbeeld aan tomatenvlekken, vlekken van babyvoeding, zweetvlekken en grasvlekken. Het kledingstuk vochtig maken en laten drogen midden in de zon. Zorg dat de vlek goed veel zon kan pakken.

De reden dat deze tip wel een beetje lastig is, is natuurlijk het gegeven dat Nederland niet het gehele jaar door zon heeft én dat de zon wel echt goed moet schijnen wil deze tip helpen. Maar het is gewoon goed om te weten dat mocht het lekker warm weer zijn, het liefste natuurlijk een hittegolf,  er heel wat vlekken verwijderd kunnen worden.

Tot zover waren dit mijn tips. Mocht je benieuwd zijn naar mijn eerdere tips voor vlekken verwijderen uit kleding, klik op de link. Mocht je nog tips hebben dan lees ik dit uiteraard heel erg graag terug in de comments, ik ben benieuwd!

Ken jij deze tips al? 

handtekening-saskia

Volg jij mij al via,YoutubeBloglovin , FacebookInstagram en/of twitter?

Reacties

 • Mama Lifestyle Blog

  Handige tips! Ik gebruik eigenlijk altijd een spray van Shout om vlekken te verwijderen.

 • simpel, met een snufje liefde

  Handige tips!

 • Bertine

  wat een goed artikel! dat van die zweetvlekken in witte shirts, daar hebben wij nogal eens last van. Ik ga het eens met schoonmaakazijn proberen!

 • Linda

  De meeste tips kende ik nog niet! Alleen die va de talkpoeder, maar dan om op je oksels te doen om zweetvlekken te voorkomen haha

 • Vlijtig Liesje

  Babypoep en babyvlekken heb ik gelukkig niet meer : )

 • marjon

  Ohja die eeuwige vlekken altijd. Staan wel wat tips tussen die ik kan gebruiken.
  Bedankt!

 • Stefanie

  Ook deze tips zijn weer handig!

 • jodi - liefthuis

  Jaaaaa ook deze sla ik op. Dank je vlekkenheld

 • Ineke

  Vooral de tips met babyvlekken!! De meest gebruikte is eigenlijk hier de zon, de zon heeft al heel wat vlekken uit onze kledij gehaald 🙂

 • Iris

  Volgens mij kun je ook vlekken verwijderen door het kledingstuk op sneeuw te leggen, niet dat je daar nu veel aan hebt, maar toch 😉

 • Simone

  Oh dit komt vast van pas! Ik ben altijd een held als het gaat om vlekken maken met zonnebrand…

 • MetMirjam

  Super handig!
  Ik zweer ook bij schoonmaakazijn en Dasty in het huishouden!

 • Sheila

  Ik vind ossengal zo handig. Ik heb die stick in huis (vroeger gebruikte ik vaak zeep). Heb ik ook altijd bij me op reis. Zo kan ik eigenlijk meteen een vlek verwijderen (of in iedere geval lichter maken) totdat het mee kan met een wasje. Vooral toen ik een half jaar reisde vond ik dat handig. Ik had zo weinig kleding mee. Een stick ossengal en een naaisetje werd dan ook veel gebruikt 🙂

 • Alja

  Vloeibare groene zeep van Driehoek is echt een wondermiddel voor babypoepvlekken. Ook voor veel andere vlekken gebruik ik het. Je smeert de vlek in en laat het kledingstuk wachten op de eerstvolgende was.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.