Dé gouden tip tegen vet haar: talkpoeder
27 apr 2016 Lifestyle 20

Dé gouden tip tegen vet haar: talkpoeder

Sinds ik weleens op mijn blog vertel dat ik tegen vet haar talkpoeder gebruik krijg ik regelmatig de vraag of ik hier eens wat meer over wil vertellen. Nou dat wil ik wel hoor. Het is namelijk iets dat ik echt al járen lang gebruik en wat voor mij echt dé tip is tegen vet haar. Ook ben ik heel erg benieuwd naar tips van jullie, lees je mee?

Tips tegen vet haar

Er zijn heel veel tips tegen vet haar in de omloop. Zo heb ik weleens de tip gehoord om de haren te wassen met afwasmiddel. Dit heb ik overigens zelf nooit gebruikt omdat ik bang ben dat het mijn haren enorm zal uitdrogen. Ook heb ik als tip gehoord om regelmatig de kussensloop te vervangen en om geen creméspoeling bij de haarwortels te gebruiken en vooral niet te veel aan het haar te zitten. Zelf gebruik ik geen van deze tips maar gebruik ik dé gouden tip tegen vet haar. Namelijk het gebruik van talkpoeder!

Talkpoeder tegen vet haar

Uit welk tijdschrift weet ik niet, maar ik heb ooit eens ergens gelezen dat talkpoeder heel goed werkt tegen vet haar omdat het vet absorbeert. Ik heb zelf al jaren lang last van vet haar en ook verschillende tips tegen vet haar geprobeerd. Toen ik de tip over talkpoeder las heb ik dit direct geprobeerd. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik dit inmiddels al  tien jaar regelmatig talkpoeder gebruik tegen vet haar. De trucjes zoals citroen, douchen met een lagere temperatuur en het gebruik van de juiste shampoo en conditioners hebben bij mij niet goed geholpen. Het vette haar kwam iedere keer weer terug wat ik persoonlijk onwijs vervelend vind.

Dé tip tegen vet haar

De eerste dag nadat ik mijn haren heb gewassen zit mijn haar altijd prima. De dag daarna is het hartstikke vet. Vreselijk vies. Wat ik nu vrijwel standaard doe is om na de avond voordat ik naar bed ga, talkpoeder aan te brengen bij de aanzet van het haar. Ik houd daarna mijn hoofd ondersteboven en wrijf met mijn handen door het haar. Ik breng het aan voordat ik naar bed ga omdat ik van mijzelf vrij donker haar heb. Zo probeer te voorkomen een witte waas te krijgen. In de ochtend borstel ik het nog eens goed uit. Ooit heb ik ook eens gelezen dat voor de brunettes cacoapoeder gebruikt kan worden, maar dit heb ik zelf nog nooit geprobeerd. Vaak gebruik ik tot max 3x talkpoeder tot ik mijn haren weer was. Ik probeer bewust mijn haren niet te vaak te wassen omdat dit gewoon niet goed is. De hoeveelheid talkpoeder is iedere keer verschillend en afhankelijk van de vettigheid van mijn haar. Als je ermee begint kan ik als tip geven om gewoon eens wat uit te proberen en eerst een beetje op je hand aan te brengen en dit bij de aanzet van de haren aan te brengen. Vergeet niet om even te controleren op de witte waas voordat je de deur uitgaat.

talkpoeder

Droogshampoo vs talkpoeder

Wellicht zal je je afvragen waarom ik niet gewoon kies voor droogshampoo. Dat zal ik je vertellen. Natuurlijk heb ik verschillende droogshampoo’s gebruikt waar ik zelfs best tevreden mee was. Maar uiteindelijk ben ik altijd weer terug gekomen op talkpoeder. Een van de hoofdredenen hiervan is dat droogshampoo bij regelmatig gebruik mijn hoofdhuid ontzettend uitdroogt. Na drie weken bijna dagelijks gebruik deed mijn hoofdhuid pijn en voelde het niet prettig aan. Ik geef de alcohol die in de spuitbussen van droogshampoo zit hiervan de schuld. Als je talkpoeder vergelijkt met droogshampoo zitten er in talkpoeder ook veel minder schadelijke ingrediënten. Daarnaast heb ik snel last van mijn longen en werkt zo’n spuitbus droogshampoo gewoon niet fijn voor mij. Bij een spuitbus moet ik altijd ontzettend hoesten en op gegeven moment wordt dit heel erg vervelend. Ook vind ik sommige geuren van droogshampoo gewoon heel overheersend, de geur van talkpoeder is heel mild. Toen ik zwanger was kon ik helemaal niet meer tegen de heftige geuren van sommige droogshampoos. Geef mij dus maar talkpoeder! Om het nog even overzichtelijk te maken hieronder een overzichtje met de voor en de nadelen.

Voordelen talkpoeder tegen vet haar

 • Talkpoeder is vrij goedkoop
 • Talkpoeder is functioneel, alhoewel ik mijn verpakking wel enkel voor het haar gebruik
 • Talkpoeder geeft geen sterke geur af
 • Talkpoeder absorbeert vet waardoor je weer frisse lokken krijgt
 • Je hoeft het haar minder vaak te wassen omdat je met talkpoeder vet haar kan tegengaan
 • Talkpoeder geeft volume
 • Milieuvriendelijker dan droogshampoo

Nadelen talkpoeder tegen vet haar

 • Het kan een witte waas achterlaten (daarom advies om in de avond aan te brengen) En anders: lang leve de fohn 😉
 • Het doseren kan in het begin lastig zijn. Probeer daarom steeds zo min mogelijk te gebruiken en alleen bij de aanzet.

Naar wat ik hoor zijn vette haren een veelvoorkomend probleem. Heb jij hier ook weleens last van? En wat doe je hiertegen? Het lijkt mij leuk om een aantal tips te lezen van jullie in de comments, ik ben namelijk heel erg nieuwsgierig!

Kende jij deze tip over het gebruik van talkpoeder tegen vet haar al? En wat vind jij ervan? 

handtekening-saskia
Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Mama Lifestyle Blog

  Ik ben super blij met jouw tip. Ik vroeg jou er laatst al naar, want ook mijn haar is een dag na het wassen alweer vet. Nu was ik het nog om de dag, maar ik ga zeker even naar de winkel om talkpoeder in te slaan!

  • Saskia Hardeman

   Ik ben heel benieuwd en hoop dat je er wat aan hebt!

 • Wilmaaa

  Goede tip, ik kende hem al. Ik heb ook best snel last van vet haar namelijk, dus dan ga je googlen haha! Weetje trouwens dat je ook Maizena hiervoor kan gebruiken. Dat werkt ook echt 😉

 • Minke

  Sinds ik het wat minder vaak was heb ik er iets minder last van maar ook hier vet haar soms. Ik ga dat zeker eens proberen. Ik las hier boven dst maizena ook werkt, wilde ik net zeggen haha. Dat werkt voor kindjes een beetje t zelfde als talkpoeder. Bij droogshampoo heb je soms ook een witte waas dus dat is geen echt nadeel voor mij.

 • Lonneke

  Nooit geweten! Ik ga straks mijn haar even betalkpoederen 😉 handig als je een kind hebt dan heb je het in ieder geval meestal in huis!

 • Lisanne

  Ik heb hier nog nooit van gehoord. Wat leuk en grappig ik heb hier thuis ook nog droogshampoo staan maar ik gebruik het ook maar zelden. Deze tip ga ik onthouden. Fijne oranje dag liefs lisanne

 • Martina

  Ik ga het onthouden!

 • Eline

  Wat een handige tip! Mijn haar wordt gelukkig niet zo snel vet, maar mocht ik geen tijd hebben om mijn haren te wassen dan gebruik ik droogshampoo maar dit gebeurt echt zelden. Talkpoeder is wel een goed alternatief voor als mijn droogshampoo op is. Daarnaast breng ik een haarmasker/conditioner alleen aan in de puntjes van mijn haar. Dit zorgt er ook voor dat je haar niet zo snel vet wordt.

 • Lilian

  Ik gebruik ook altijd talkoeder in plaats van droogshampoo. Het is een stuk goedkoper en je doet er ook nog eens langer mee. Voor mij werkt het ook veel beter en volume krijg je er zeker weten van. Wat ik altijd doe om de witte waas een beetje weg te halen is daarna met een beetje water in een spuit, nat spuiten. Niet teveel!

 • Hanna

  Handige tip! Dit wil ik wel eens proberen want ik kan ook vrij snel last hebben van vet haar.

 • Anita

  Wat een onwijs goede tip. Hier ook altijd op dag 2 al vettig haar en droogshampoo werkt niet altijd goed. Ik ga het eens proberen, thnx!

 • MARIJKE

  Wat een goede tip! Die droogshampoos werken bij mij namelijk voor geen meter. Wel een beetje spannend om wit poeder op m’n donkerbruine haar te doen, maar ga t zker proberen.

 • 'm(i)e'

  Dit lijkt me een héél goeie tip en ik ga hem zeker pinnen! Maar zelf heb ik eerder het tegenovergestelde probleem : droog pluizig haar. Ik was mijn haar dan ook max 2 keer per week en probeer tegenwoordig geen shampoo meer te gebruiken. Maar vermits ik lang haar heb durf ik de conditioner niet te laten vallen want ik vrees er niet meer doorheen te komen met mijn kam. Oh, en ik gebruik zelden of nooit een föhn en laat mijn haren drogen aan de lucht.

  • Saskia Hardeman

   Wat leuk dat je het wil pinnen, dankjewel! Wat betreft pluizig haar; heb je al eens kokosolie geprobeerd?

 • Rosanne

  Ik had deze tip een paar jaar geleden gelezen en gebruik hem sindsdien ook. Maar ik geef toe dat ik droogshampoo toch fijner vind. In het doseren van talkpoeder ben ik nog steeds geen kei haha. Maar het is inderdaad wel een stuk beter voor je portemonnee en het milieu.

 • Iris

  Talkpoeder als droogshampoo kende wel, maar ik gebruik maïzena. Zelfde principe en nog goedkoper. Nu moet ik wel zeggen dat bussen talkpoeder een makkelijkere dop hebben dan een pak maïzena.

 • Yvonne

  Wat ben ik blij met deze tip! Ik ga het zeker proberen. Mijn haar was is elke dag omdat het vettig is na een dag. Dat vind ik zo vies. Graag zou ik mijn haar wat langer laten groeien maar als ik het iedere dag was krijg ik zo’n droge punten. Daarom ga ik jouw tip zeker eens proberen :).

 • gerdien

  Make up poeder hihi werkt ook super…

 • Mylène

  Hey Saskia,

  Wat een mooie en leuke blog heb jij !
  Ik strooi af en toe ook talkpoeder- Zwitsal – in mijn haar, en vroeg mij af of dit de haarwortels niet verstikt ?
  Ik heb meer haarverlies dan anders, de laatste tijd.
  Weet jij welke vitamines helpen eventueel ?
  Ik neem al vitamine D, magnesium, ijzer, B12, foliumzuur en sinds kort ook zink, in hoge doseringen.

  Lieve groetjes,
  Mylène.

  Liefs,
  Mylène.

 • Mylène

  Sorry, ik veranderde lieve groetjes in liefs en verstuurde mijn berichtje al. 🙂

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.