Dingen die ik vies vind
16 apr 2016 Lifestyle 32

Dingen die ik vies vind

Ok. Ik stond voor de spiegel, keek naar mijn haar en zag dat het een beetje vettig was. Als er iets is dat ik heel vies vind, dan is dat vet haar. En toen bedacht ik mij dat ik nog niet eerder een blogje had geschreven over de dingen die ik vies vind. Tjah je bent een blogger of je bent het niet 🙂 Misschien staan er wel dingen tussen die herkenbaar voor je zullen zijn!

Boeren

Laten we dan maar direct beginnen met iets waar ik heel chagrijnig van kan worden. Ik zal geen namen noemen, maar ik kan ontzettend slecht tegen mensen die te pas en te onpas zitten te boeren. Bah, gewoon bah.

Vet haar

Nou, dit vertelde ik dus eigenlijk al in de intro. Verschrikkelijk. vies. En zelf heb ik er helaas ook regelmatig last van. Je kent het vast wel dat je haren kunnen wennen aan te vaak het haar wassen en je haar daardoor snel vet wordt. Lang leve talkpoeder en droogshampoo.

Vieze gootsteen

Ik kan niet slapen als ik weet dat ik de gootsteen niet schoon heb gemaakt haha. Raar maar waar. Ik vind het vies en het moet gewoon schoon zijn. Ook van die opgedroogde druppels houd ik niet van, staat zo niet netjes.

Vogelspinnen

Vroeger, op de basisschool zat een meisje wiens vader heel veel vogelspinnen had. Ik ben daar weleens thuis geweest en de hele schuur stond er vol mee. Ik kan mij van toen niet herinneren dat ik het eng vond maar als ik er nu aan denk krijg ik de kriebels.

Poep onder schoen

Beetje voor de hand liggend waarschijnlijk maar gewoon heel erg VIES. Vooral kinderen hebben dit nogal eens en ik vind het elke keer weer even ranzig om die schoenen schoon te krijgen. Ik gebruik dan ook altijd maar heel veel sop om zo min mogelijk hoeven te ruiken.

Slangen

Iets waar Vincent van gruwelt en ik eigenlijk ook. Van die vieze slijmerige slangen, bah. Ik ben blij dat er in Nederland geen slangen voorkomen. Van de week was ik met Senna bij onze dierenwinkel en hij wilde perse een slang zien. Ik durfde niet mee maar toen ik dat toch deed kreeg ik echt kippenvel, bah, iew!

En jij? Wat zijn nu echte dingen waar jij ontzettend de kriebels van krijgt? Laat je reactie achter in de comments, ik lees het heel graag!

handtekening-saskia
Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Leonie

  Iew, spinnen! Daar heb ik echt een fobie voor… Soms als er een op de muur zit, durf ik er niet eens langs te lopen.
  Ik vind mensen die express harde scheten laten (zelfs als je er naast zit!) ook echt heel vies.

 • demallemolenmoeder

  Inderdaad; vet haar, boeren en poep onder je schoen. Mensen die scheten laten, of hun handen niet wassen als ze het toilet hebben bezocht, bah.

 • Mama Lifestyle Blog

  Vet haar vooral. Ik moet mijn haar echt om de dag wassen. Ik lees tussen de lijntjes door dat jij vet haar bestrijdt met talkpoeder. Zou je die tip met mij willen delen? Wat ik vroeger heel vies vond was als ik 15 km door de polder moest fietsen van huis naar school en weer terug en wanneer er gegierd was. Zelfs mijn haren stonken dan naar de koeienpoep.

  • Rosanne

   Oh ik kan mij zo herkennen in je punten! Vet haar vind ik ook heel erg…
   Maar ik wil het lijstje nog graag uitbreiden met 2 puntjes 😉 Ten eerste smekken/smakken tijdens het eten! Dat vind ik waar mogelijk nog erger dan boeren haha.
   En daarnaast velletjes op je eten. Als je melk hebt gekook, bij pudding of op babyvoeding (ik deed ooit de babyfood challenge haha). Dat vind ik ook echt heeel vies 🙁

  • Saskia Hardeman

   Oh ja als er gegierd is, dat is zo vies. Ik gebruik regelmatig voor het slapen gaan talkpoeder op het begin van het haar om vet haar tegen te gaan. Ik zal er van de week nog een heel artikel over plaatsen 🙂

 • Wilmaaa

  Vet haar vind ik ook heel vies, dus ik heb droogshampoo in huis voor die dagen…. en poep natuurlijk, vreselijk, blegh!

 • Carlijn

  Haha jij vindt ook overal inspiratie in hè 😉 Wat ik extreem smerig vind, is de geur van een oude vaatdoek. Zulke doekjes zitten bomvol bacteriën. Ik ben laatst boos geworden op m’n moeder die de mond van Amy en Maisie schoonmaakte met zo’n doekje! Bah! Nooit meer doen, gadver!

 • Deborah

  Of als je in kauwgom grijpt die iemand anders onder een stoel of tafel heeft geplakt. Of je kinderen rapen dingen van de grond als natte zuurtjes of ongedefinieerde kluwen haar-achtig spul, ieuw! Of door de hondenpoep met het loopfietsje of de wandelwagen. En dan met een stokje alles er uit peuteren. Jakkie! Nou, ik geloof dat je mij ook inspireert, haha!

 • Anne-Sterre

  Ik heb het niet zo op tandpasta en haar in de gootsteen, dat was echt een regelrechte ramp toen ik nog in een studentenhuis woonde een aantal jaar geleden. Bahbahbah. Hondenpoep en kauwgom op straat zijn voornamelijk ergernissen.

 • Hanna

  Een stinkende vuilniszak of bak! En mensen die keihard naast me rochelen of hun neus ophalen, blegh.

 • Desiree | Sweet Happinez

  Herkenbaar! En spinnen, daar krijg ik ook echt de kriebels van bah! Hoe groot of klein ze ook zijn, ik wil er niks van weten haha

 • Karen

  Nou… ik heb nieuws voor je… slangen komen wel voor in Nederland. Ik ben namelijk ook doodsbang voor slangen en ik ben opgegroeid op de veluwe waar dus gewoon adders voorkomen. Zelfs bij mijn ouders in de tuin. Dan zat ik lekker te chillen op het terras en dan kwam er een voorbij. Doodsangsten sloeg ik dan uit. Ze laten ook van die vieze vellen achter. Brrr.
  Ik vind vet haar ook goor trouwens. Grappig om te lezen.

  • Saskia Hardeman

   Oh bah, vooral die vellen iew!! Verschrikkelijk daar denk ik dan gewoon maar liever niet aan.

 • Liess

  T leuke is dat slangen dus helemaal niet slijmerig zijn.

  Niet dat t mijn favoriete dieren zijn maar lotte vind ze dus helemaal geweldig. Gaan ook regelmatig even bij de dierenwinkel om te kijken en vast te houden

 • Liess

  Iets waar ik rillingen van krijg is dat laagje op melk nadat je t kookt. Als ik dat vergeet eraf te halen en t tegen of in MN mond krijg. Brrr

 • Joyce - LemonyLifenl

  Oh zo’n herkenbaar lijstje! Wat ik ook zo vies vind zijn haren in het doucheputje.. Of wat misschien nog wel erger is, als mijn vriend zich boven de wasbak heeft geschoren en hij die losse haartjes niet gelijk opruimt. IEEEW!

 • Heidie

  Poep onder schoenen is verschrikkelijk vies, poep aan de wagen van de kinderwagen ook een gruwel. Maar gewoon poep op de stoep, ook heel erg vies. Baasjes ruim die troep van je hond toch gewoon op. Wil je het niet opruimen, neem dan geen hond!

  • Heidie

   bedoel natuurlijk poep aan de wielen van de kinderwagen!

 • Tamara TS

  Haha, daar heb ik ook een waslijstje van!
  Dingen die ik echt vies vind zijn:
  -Kinderen met snottebellen die er al een tijdje schijnen te zitten of in een bel blazen.
  -lieveheersbeestjes (dankzij mijn tante die altijd tegen me zei dat ze op je zouden poepen.)
  -lever (de geur, de substantie, het rauwe vlees, gewoon bah!)
  -het geluid van iemand die over zijn nek gaat.
  -mensen die naar oud zweet stinken
  -biergeur
  -vetjes aan mijn vlees
  – en het werd al genoemd: het velletje op melk. Soms denken mensen dat het weg is als ze het doorroeren, maar dan is het nog heel vies. (gelukkig geen last van met sojamelk)

 • sandra

  ieeeh slangen vind ik ook verschrikkelijk! Vind ze niet alleen vies maar ik ben er ook heeel bang voor..
  Maar ze komen wel in nederland voor hoor, hier bij ons in de bossen wonen ze helaas wel. Van die ringslangetjes..

 • Joyce rdt

  Oeh sommige dingen zijn zeker herkenbaar. Ik kan niet tegen overgeven, dan begin ik zelf ook te kokhalzen. Daarnaast vind ik vet haar ook niks, ziet er ook onverzorgd uit vind ik. Oh en poep onder je schoen, bahbahbah!
  Liefs.x

 • Marije

  Brrr, spinnen en slangen! Ik haat ze! Ik kom ze op vakantie regelmatig tegen en dan vaak ook nog in een groter formaat en dan moet ik standaard gillen, haha. Oh en kakkerlakken, die vind ik ook heel smerig!

 • Bodil

  Er zijn al veel dingen genoemd waar ik me in kan herkennen. Wat ik ook ontzettend goor vind is mensen die overal maar zitten te roggelen en spugen. Heel fijn, als je nietsvermoedend ergens loopt of fietst en er flatst ineens iets langs je heen. Grrrrr…
  Ook kan ik me blijven verbazen over de staat waarin sommige mensen denken dat het okee is om een (openbaar) toilet achter te laten. Bah. Zwijntjes!!!

 • Evelyne

  Aargh spinnen! Hou die maar ver van mij vandaan!
  Ik heb ook een vette haardos, maar was die elke dag. Droogshampoo helpt niet bij mij..

 • Quinty

  Brrrr vogelspinnen getsie. Maar eigenlijk krijg ik al de Kriebels van de kleine spinnetjes. Gewoon de gedachte dat ze overal in de huis kunnen zitten …. En het ergste vind ik als ik een grote spin in huis zie zitten ( die mijn zus weg moet halen) want ze zeggen altijd, grote spinnen komen met z’n 2e… !

 • Iris

  Vet haar is ook iets waar ik een gigantische hekel aan heb. Met spinnen heb ik niet zo’n groot probleem, maar wel met van die hele grote, zwarte, vogelspinachtige exemplaren. Ik stapte namelijk een keer uit bed en ik voelde mijn enkel langs iets harigs gaan. Was het zo’n grote spin (sorry als je nu niet meer uit bed durft te stappen 😉 ).

 • Laura

  Ieuw ik vind ook zooooveel vies!

 • Lisanne

  Bah bah bah wat ik ook zo vies vind is zweet vooral als je het heel erg ziet bij mensen onder hun oksel en de geur ja als ik daar aan denk dat word ik al misselijk. Of sorry als ik er mensen mee raak maar van die lange baarden en snorren bij mannen ik vind dat zo onhygiënisch. Haren in de gootsteen of putjes of nog een vieze strepen in het toilet…..iellll ach ik kan wel doorgaan hahaha word er niet frisser op. Fijn weekend liefs lisanne

 • Sandra

  Bluhhww, ik ben het zó met je eens. Hondenpoep (ruim die shit op!!), vet haar, boeren, vieze gootsteen. Bleh. Voor die dieren ben ik miniet bang als dat jij bent denk ik, maar krijg er wel een beetje de kriebels van haha.

 • Simone

  Smerige openbare toiletten of de groene container na een paar warme zomerse dagen…

 • Frank

  Wat ik vies vind: poep aan de banden van onze kinderwagen,en vooral als de wagen nog in de auto moet en probeer dat maar eens normaal schoon te maken. Bah..

 • sammie

  Oeps, ik laat regelmatig een boertje 🙂 Mensen die overal maar scheten laten, dat vind ik pas echt smerig. Poep onder de schoen, zo vies en zo aso dat mensen het dus niet opruimen! Wij ruimen het altijd op van onze honden.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.