Zwanger en verhuizen!
26 nov 2015 Lifestyle 31

Zwanger en verhuizen!

Toen Vincent en ik gingen samenwonen woonden we eerst in een mooi appartement. Het was groot genoeg voor ons tweeën maar toen ik zwanger raakte werd het toch tijd om op zoek te gaan naar iets groters. Dat we iets wilden gaan kopen stond al vast, maar we zochten nog een huis!

Vrij snel kwamen we erachter dat het huis dat we altijd erg mooi vonden te koop stond. Vanaf toen ging het eigenlijk vrij snel. Ik was net drie maanden zwanger toen we onze spullen konden inpakken en we vertrokken naar een mooi huis. Het lijkt niet ideaal om zwanger te zijn en te verhuizen, maar we waren er vroeg bij. Gelukkig hadden we veel mensen die ons wilden helpen en heeft het ons een dag gekost om al onze spullen over te plaatsen.

Wat ook een groot voordeel was, is dat het huis waar wij in gingen wonen qua verf precies in de stijl was die wij mooi vinden. We hebben alleen de kinderkamer en de keuken hoeven te verven en verder hebben we vrijwel niets aan het huis hoeven doen. Kant en klaar om in te trekken eigenlijk, beter kan niet.

bloem

Ik denk dat we er een week over hebben gedaan om ons huis kant en klaar te maken. Daarna zijn we langzaam begonnen met de slaapkamer van Senna. We wonen nu langer dan vier jaar in het huis en ik vind het nog steeds een heerlijk huis. Het is een heel ander huis dan standaard. De keuken zit bijvoorbeeld beneden en de woonkamer boven. In de woonkamer zit een grote glazen wand waarachter je de trap kan zien. Verder zijn er redelijk veel trappen in huis en zijn de kamers redelijk groot.

We denken er weleens aan om wat veranderingen toe te passen. Zoals de tuin bijvoorbeeld. Die is vrij klein maar zouden we qua ruimte volledig willen benutten. Ik heb er ook weleens aan gedacht om in de keuken een raam te laten maken in de muur zodat er extra licht in de keuken binnenkomt. Vincent heeft trouwens bedacht dat we in het washok een klimwand maken zodat hij samen met Senna kan oefenen 🙂 Uiteindelijk denk ik dat we niets van dit gaan doorvoeren. Onze wens is toch om over een paar jaar te gaan verhuizen..We zullen het zien!

Woon jij in jouw droomhuis?

handtekening-saskia

Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

tb

Reacties

 • Simpel, met een snufje liefde

  Nee, ik woon niet in mijn droomhuis. Ik woon in een gewoon rijtjeshuis, niks bijzonders, net groot genoeg voor ons gezin. Mijn droomhuis is een huis wat landelijker is, iets meer tuin en een klein beetje groter.
  Ik realiseer me heel goed dat wij nu ook goed wonen, we kunnen het betalen en het is een goed huis.

 • Wilmaaa

  fijn dat het zo snel ging en je veel hulp kreeg! Die klimwand vind ik wel origineel, haha!

 • Geertje - Stay At Home Mama

  Wij wonen in een heel fijn huis, maar ik zou graag nog wat dingen willen veranderen. Dus ons droomhuis is het nog niet…. komt nog wel, ooit 😉

 • debby

  Ik woon nog niet in mijn droomhuis, hoewel mijn huis wel thuis voelt. Wij willen heel graag gaan kopen, maar dat is momenteel nog even lastig en ben ik even afhankelijk van het UVW, spannende tijden voor ons dus

 • Leonie

  Oh wauw, dat klinkt als een heel tof en mooi modern huis!
  Wij wonen echt in een starterswoning. Prima hoor en erg fijn met een super mooie tuin.
  We willen hier zeker nog wel wat jaartjes doorbrengen en dan op zoek gaan naar ons droomhuis!:)

 • jeapiebel

  Met je eigen huis blijf je altijd bezig met het denken en aanpassen. Toen ik zwanger was zijn wij ook verhuisd voor een grotere tuin voor onze kinderen.

 • Chris

  Ons huis is meer dan 100 jaar oud en daardoor heel sfeervol maar het heeft ook veel nadelen. Als we hier ooit klaar zijn met verbouwen, dan zijn we letterlijk op elke centimeter geweest. Wij wonen nu 7 jaar in ons huis en het is niet ons droomhuis maar het voelt zeker als een thuis. Ik ben in mijn leven heel veel verhuist maar hier blijf ik voorlopig nog wel even.

 • Hanna @ eenbezigbijtje.nl

  Het klinkt wel als een leuk huis! Wij wonen in een super fijn huis, niet per se m’n droomhuis maar de komende jaren mag ik echt niet klagen.

 • kyraa

  wauw, klinkt als een heel tof huis! misschien een keer een home tour? lijkt me superleuk om te zien. 🙂

 • Nesrin

  Wat een gaaf idee zo een klimwand. Fijn dat jullie zo snel konden intrekken, dit ging hier echt anders.

  Ik woon in een super fijn huis en ben blij dat ik een pad met veel groen voor het huis heb en een grote tuin heb. Voor nu, met twee kindjes is het prima maar tegen meer ruimte (lees uitbouw) zou ik nooit nee zeggen.

 • Dina

  Dat is toch gewoon echt prachtig: het huis dat jullie altijd al mooi vonden stond op het perfecte moment te koop stond!

 • Sandra

  In principe woon ik wel in mijn droomhuis.. Het is een 2 onder 1 kap woning in een nieuwe nieuwbouwwijk. Alles lekker nieuw dus, we zijn de eerste bewoners maar nu na 4 jaar zou ik toch wel wat dingen anders willen, zoals de keuken. Maar in ieder geval is het een mooi ruim huis met grote kamers, zolder en een ruime garage. En mooie tuin. Verder ook een fijne wijk met school om de hoek en speeltuintjes. Dat vind ik ook wel belangrijk!

 • Tamara

  Nu ben ik stiekem heel benieuwd naar je huis hahaha!

 • Sofie

  wij zijn 5 jaar geleden ook verhuisd, ik was toen 8 maanden zwanger van een tweede kindje
  we wonen er nu nog en we hebben net grote verbouwingen achter de rug … en nu dus zwanger van een vijfde kindje
  ja ja nu komt het wel heel erg dichtbij ons droomhuis

 • alexa

  wat leuk dat jullie misschien een klimwand willen maken voor vincent en senna en wat fijn dat jullie zo blij zijn met jullie huisje

 • Jeanine

  Oh wauw een klimwand! Ik vind dat je het moet doen haha. Denk dat het een boys dream come True is. Ik wil graag zo’n turn bok op de kamer van mijn zoontje. Die vind hij geweldig. Ik wil ook niet voor altijd hier blijven wonen waar ik nu woon
  Overigens was ik ook zwanger toen we gingen verhuizen. Mijn droom is een idyllische boerderij.

 • Sax and the Pretty

  De eeuwige zoektocht naar een droomhuis, hihi. Ik heb besloten dat ik blij ben met wat ik heb, tot ik een miljoen heb en dan ga ik helemaal los 😉 x

 • Loene

  Ik woon nog thuis bij m’n ouders, maar ik denk dat ik later samen met mijn vriend (als ik die krijg… ik heb nu namelijk nog geen vriend) ook een huis ga kopen. 🙂

 • Sheela

  Wij zijn ook verhuisd toen ik zwanger was. Alleen was ik hoog zwanger, ik denk dat ik 2 maanden na de verhuizing ben bevallen haha. Dat is wel lastig, want ik kon weinig doen. Gelukkig ging mijn vriend er als een wervelwind doorheen, maar hij maakte wel hele lange dagen.
  Nu we weer gaan verhuizen ben ik wel blij dat ik niet zwanger ben, tenminste het ligt natuurlijk een beetje aan hoe snel ons huis verkoopt. Maar ik zal in ieder geval niet hoog zwanger zijn haha!

 • Joycerdt

  Wat heerlijk zeg!
  Op dit moment woon ik in een appartement en dat is voor dit moment in mijn leven wel mijn ideale huis. In de toekomst wil ik zeker wel wat anders.

  Lfs.x

 • Iris

  Mijn huis is lekker groot, maar er zitten split floors in, dat is best vervelend (trapje op, trapje af…).

 • Milou

  Haha, mijn yogajuf zei vorige week nog: “Wat is dat toch met al die zwangeren en verhuizen?!” Nee, wij wonen hier nu prima. Maar we willen wel graag groter gaan wonen met ongeveer 2 jaar. En laat dat nou nét de tijd zijn die ik ook in gedachte heb voor een eventueel tweede kindje…

 • Eva

  Wat leuk om dit te lezen. En een klimwand, dat klinkt echt stoer!!
  Momenteel zit ik totaal niet in mijn droomhuis. Maar straks in het voorjaar wel! Ze zijn nu volop bezig met de bouw en wij zelf zijn druk bezig met het uitkiezen van de badkamer en de vloer. Heerlijk om alles in te richten zoals je het zelf wilt 🙂
  Liefs,
  Eva

 • Anne-Sterre

  Bijzonder, zo’n huis dat net iets anders in elkaar steekt! Ik kan alleen maar hopen dat ik ook ooit zo’n uniek huis kan kopen.

 • Linda

  Wat fijn dat je een huis zo naar je smaak hebt kunnen vinden! Ik ga terug naar mijn ouders verhuizen en over een tijd dan misschien weer op mezelf, maar voordat ik echt in mijn droomhuis zal wonen zal nog wel even duren denk ik 😉

 • Madelon

  Het klinkt echt als een heel leuk origineel huis! En ach, dromen over klimwanden en extra ramen kan altijd toch. Wie weet komt het er ooit van in dit huis of in een volgend huis 🙂

 • Daenelia

  Je huis eigen maken is zo leuk, dat dat de reden is dat we uit een huurhuis zijn gegaan. Daar hadden we ook wel van alles aangepast en opgeleukt, maar een keuken vervangen had ik daar nooit gedaan.

  Onze keuken is nu ook beneden, bij de tuin. Onze woonkamer is op de eerste verdieping, en dat is ook best lekker rustig. We moeten nog wel heel wat doen voordat dit huis is wat we zagen in onze fantasie toen we voor het eerst kwamen kijken. Maar … wij hebben zulke specifieke wensen, dat we toch nooit een huis hadden gevonden in deze buurt die precies voldoet aan wat we willen.

 • Fleur

  Ja wij wonen nu wel in ons droomhuis. Het duurde erg lang om het te vinden en het was helaas niet zo kant er klaar als bij jullie. Toen we gingen verhuizen was ik 7 maanden zwanger en had ik dus al 2 kinderen. Niet echt aan te bevelen haha. Maar nu wonen we er heerlijk. Onze huiskamer is ook boven en we hebben eindelijk een tuin.

 • Neelke

  Wauw, dat klinkt echt als een prachtig huis. Het blijft toch altijd leuk om te fantaseren over een droomhuis. Waarom zou je weer willen verhuizen?
  Ik zou er nu niet aan moeten denken om te gaan verhuizen, al wonen we niet groot. We hadden wel een extra slaapkamertje, dus dat word nu de babykamer voor onze kleine spruit. Maar op termijn zullen we wel iets groters willen, vooral ook omdat we niet meer willen huren, maar kopen. Maar voorlopig wonen we hier wel even prima.

  • Saskia Hardeman

   Qua ruimte is het huis groot genoeg maar onze tuin is niet zo groot. Toen we erin kwamen vond ik dat niet belangrijk, maar ik mis het soms toch een klein beetje om in de zomer bijvoorbeeld lekker in de tuin te wroeten 🙂 Fijn dat jullie een extra kamertje voor de baby hebben!

 • Daniëlle

  Dat klinkt als een heel bijzonder huis. Ik ben nu wel nieuwsgierig geworden eigenlijk!! Wij zijn in augustus verhuist, niet ons droomhuis, maar wel een huis waar we nu -voor een jaar of 10- ontzettend gelukkig mee zijn! Ik houd ervan steeds weer wat kleine aanpassingen te doen in huis en inspiratie op te doen voor de kinderkamers. We wonen nu wel veel gezelliger en ik ben helemaal op mijn plek!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.