Zo verwijder je gele vlekken uit witte kleding
12 jun 2020 Fashion Lifestyle Mama 2

Zo verwijder je gele vlekken uit witte kleding

Ik ben dol op witte kleding. Het is altijd mooi, maar een groot nadeel is dat het heel snel vies kan worden. Een van mijn ergernissen van witte shirts zijn de gele vlekken die op gegeven moment onder de oksels kunnen ontstaan. Deze vlekken ontstaan door deodorant en zweet, en zijn er aardig lastig uit te krijgen. Vandaag dé tips waar het je mee moet lukken om gele plekken uit witte kleding te verwijderen.

Zo verwijder je gele vlekken uit kleding

Steradent voor witte kleding

Ken je het trucje met steradent voor witte kleding al? Zelf gebruik ik deze tip al jaren en vind ik het erg handig. Bij de witte was gooi ik een tablet Steradent in de wasmachine (gewoon bij de was). Het enige dat je dan nog hoeft te doen is de was te wassen op de normale manier en je zal zien dat de was er witter uitkomt. Ook verwijdert Steradent licht gele vlekken uit witte kleding.

Soda voor verwijderen van gele vlekken

Soda is voor het huishouden een wondermiddel. Ik heb het altijd in huis en maak er graag gebruik van. Soda voor verwijderen van gele vlekken is een tip die ik niet kan onthouden. Maak een sopje met heet water en een flinke schep Soda en laat de kleding een aantal uren goed weken in het sopje met Soda. Hierna goed uitspoelen en met de was meewassen voor een mooie was zonder gele vlekken.

vlekken uit witte kleding

Zweetvlekken verwijderen met schoonmaakazijn

Dat ik een groot fan ben van schoonmaakazijn, dat weten mijn vaste volgers wellicht al lang 🙂 Dat zweetvlekken verwijderen met schoonmaakazijn een makkelijk klusje is weet wellicht niet iedereen. Om zweetvlekken te verwijderen met schoonmaakazijn laat je een emmer vollopen met water. Het licht er een beetje aan hoeveel kleding stukken je hebt, een tip is om ervoor te zorgen dat de kleding geheel onder water ligt. Bij het water voeg je een halve fles schoonmaakazijn toe. Een dagje laten weken en daarna kan je de was zoals normaal wassen.

De zon als vlekverwijderaar

Waar mensen juist bruin worden van zonlicht, heeft de zon juist een blekende werking op witte kleding. Vooral in de zomer is de zon als vlekverwijderaar een ontzettend handige tip. Tip hierbij is om het kledingstuk met de vlek vol in in de zon te leggen. Een paar uur laten liggen en voila: weg vlek!

Mocht je nog meer tips over vlekken willen lezen, ik heb eerder een aantal goedbezochte artikelen hierover geschreven, je vindt ze door te klikken op de volgende links: vlekken verwijderen uit kleding, eerste hulp bij bellenblaasvlekken en de beste tips om grasvlekken te verwijderen.

Tot zover. Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips! Mocht ik een handige tip vergeten zijn, laat het hieronder achter in de comments, ik ben ontzettend benieuwd!

 

Reacties

  • Naomi

    Dit is voor mij echt een reden om eigenlijk nooit wit te dragen (of in ieder geval niet zonder een vestje of iets dergelijks erover. Ik ga direct op zoek naar Steradent. Dank voor de tips!
    Onlangs geplaatst door Naomi: Eerste Hulp Bij Agressie

  • Sophie

    Dat van kleding met vlekken in de zon hangen geloofde ik nooit, maar had laatst een wit shirt met pastasaus erop. Van de crèche, dus het had al een halve dag kunnen indrogen. Na het wassen in de zon laten drogen en de vlekken zijn er helemaal uitgegaan!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.