Dé beste tips om grasvlekken te verwijderen
12 okt 2017 Lifestyle Mama 8

Dé beste tips om grasvlekken te verwijderen

Ik vind het heerlijk wanneer mijn kinderen buiten spelen en wanneer zij veel plezier hebben. Wat minder leuk vind ik het wanneer zij thuis komen met vieze vlekken in hun kleding. Grasvlekken kunnen bijvoorbeeld één grote ellende zijn. Vandaag de beste tips op een rij om grasvlekken te verwijderen.

Pas had ik zo’n momentje. Mijn zoontje zijn gloednieuwe spijkerbroek zat zo ontzettend onder de heftige grasvlekken dat ik hem bij wijze van spreken direct zijn broek uittrok om deze te behandelen en in de machine te gooien. Mijn zoon is overigens niet de enige bij wie dit regelmatig voorkomt, mijn dochter kan er ook wat van. Inmiddels ben ik redelijk ervaren met dit soort vreselijke vlekken en deze deel ik graag met je!

Grasvlek verwijderen met Ossengal

Ik vertel er vaker over (zoals in deze mamavlog) en ik zal het denk ik nog heel vaak herhalen. Want wat is dit een fantastisch spul. Ik heb hier inmiddels zo ontzettend veel vlekken mee uit kleding gekregen dat ik niet meer zonder kan. Persoonlijk ben ik groot fan van de vloeibare variant (Sederius) deze werkt voor mij net iets beter dan het blok zeep van hetzelfde merk.

Tot nu toe heb ik bijna alle grasvlekken uit kleding gekregen door deze zo snel mogelijk (dik) in te smeren met ossengal en deze in de machine te doen. Bij voorkeur op 40 graden. Eigenlijk is de truc om bij het signaleren van grasvlekken deze direct te behandelen en in de machine te doen.

grasvlekken

Grasvlek verwijderen met groene zeep

Naast ossengal is ook groene zeep een heel goed middel om vlekken te verwijderen. In principe ga je met groene zeep op dezelfde manier te werk zoals ik hierboven al beschreef. Behandel de vlek zo snel mogelijk, smeer de vlek in en was op 40 graden. Ook hierbij geldt: hoe sneller je erbij bent, hoe groter de kans dat de vlek eruit gaat. Wanneer je geen groene zeep in huis hebt is afwasmiddel ook een optie.

Lees ook: vlekken verwijderen uit kleding

Grasvlek verwijderen met alcohol

Een mogelijkheid die ik zelf nog maar een enkele keer heb toegepast maar die wel goed werkte. Dep de vlek(en) goed in met alcohol (sterilon bijvoorbeeld) en was de kleding daarna in de machine met een wasmiddel waarin zuurstofbleekmiddel zit (zoals Vanish).

Niet gelukt om een grasvlek te verwijderen?

Met bovenstaande tips is de kans groot dat het wél lukt, maar er is natuurlijk een kans dat de vlek zich moeilijk laat verwijderen. In dit geval kan je er altijd voor kiezen voor een strijkapplicatie op de vlekken. De patches zien er leuk uit en de vlek is in ieder geval niet meer zichtbaar!

Tot zover de beste tips. Ik kan het niet vaak genoeg benoemen: het is vooral heel belangrijk dat je de vlek niet de kans geeft om in te drogen in de kleding. Dan heb je simpelweg de meeste kans dat de vlek eruit gaat. Mocht de vlek inmiddels wel ingedroogd zijn kan je uiteraard nog bovenstaande tips proberen! Succes!

Hoe verwijder jij grasvlekken uit kleding?

Lees ook: vlekken verwijderen uit kleding #2

Reacties

 • MarjonS

  Bedankt voor de tips.
  Vooral het meteen behandelen is belangrijk denk ik.

 • Edith-Sofia

  Grasvlekken zijn inderdaad erg moeilijk! Handige tips!

 • Mariëlle

  Waar kun je die Sederius kopen ? Zou het graag thuis ook willen uitproberen. Heb 2 jongens thuis die graag buiten spelen. En er dus lekker vies van worden 😀

  • Saskia Hardeman

   Hoihoi, ik denk dat je het beste even kan googlen op Ossegal wasmachine siderius. Dan kan je zien waar je het kan bestellen. Zelf koop ik het altijd bij bewustwinkelen.nl

 • Kris

  Even laten weken in een emmer met heet water en een vaatwastablet werkt ook super tegen gras vlekken.

 • Iris

  Ossengal werkt inderdaad perfect! Ik gebruikte het wel een in stickvorm. Ook Shout vlekkenverwijderaar is goed spul.

 • Karin

  De groene zeep tip kende ik wel, de rest nog niet. Ik gebruik ook graag Vanish, maar ik moet zeggen dat ik met grasvlekken nog geen ervaring heb met een klein kindje in huis. Komt waarschijnlijk heel snel 😉
  Onlangs geplaatst door Karin: De Bevalling van: Vera

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv