Zo blijft je nagellak beter zitten! (stappenplan)
20 apr 2022 Beauty Make up 0

Zo blijft je nagellak beter zitten! (stappenplan)

Ik word blij van kleurtjes op mijn nagels. Kleurtjes passend bij het seizoen, maar ook gewoon passend bij hoe ik mij voel. Inmiddels heb ik een routine ontdekt waar ik niet meer van zal afwijken. Mijn nagels blijven namelijk met deze routine minstens vijf dagen mooi. Niemand houdt namelijk van lelijke afgebladderde nagels. In dit artikel genaamd “zo blijft je nagellak beter zitten” vertel ik hoe ook jij je nagels mooi (en gezond) houdt!

Zo blijft je nagellak NIET beter zitten

Vaak zijn we geneigd om onze nagels even snel te doen. Ik weet er alles van, want voorheen was ik ook zo. Even snel tussendoor lakken, en hopen dat het dit keer wel goed blijft zitten. Dit werkt niet. Wanneer je wilt, dat je nagellak lang blijft zitten, dan moet je er echt wat meer tijd voor maken. En geloof mij maar: dat is het zeker waard!

Hieronder een stappenplan hoe ik mijn nagels verzorg en mooi maak. Voor mij is dit een manier waarvan ik denk deze niet meer te willen veranderen. Over het algemeen blijft mijn nagellak met deze routine minstens vijf dagen helemaal goed op mijn nagels. En regelmatig zelfs langer!

In dit artikel zal ik het veel hebben over het merk Essie. Op geen enkele manier is dit artikel gesponsord. Ik ben groot fan van dit merk, en gebruik voor mijn nagels niets anders dan dit merk (ook echt al járen!)

Zo blijft je nagellak beter zitten stappenplan

Stap 1 Maak je nagels schoon

We starten even helemaal bij de basis. En dat is namelijk om je nagels helemaal schoon te maken. ook al heb je geen oude restjes nagellak op je nagels, begin hier gewoon altijd mee. Je nagels moeten goed schoon zijn en ontdaan van vetten en andere stoffen. Anders kan alles wat jee hierna aanbrengt zich niet goed hechten aan de nagels.

Er is van alles op de markt om je nagels schoon te maken. Zelf gebruik ik een wattenschijfje en een flesje nagellak remover

Stap 2 Prep je nagels

Nadat de nagels helemaal schoon zijn, begin je met preppen. Ik weet even niet of een professional dit ook zo zou noemen, maar ik noem het eigenlijk wel altijd zo. Voordat je de volgende stappen gaat ondernemen is het namelijk belangrijk om je nagel goed voor te bereiden. Wat ik zelf altijd doe, is mijn nagels vijlen. Je kan ze bijvoorbeeld een stukje korter maken, maar je kan ook de vorm vijlen zoals bijvoorbeeld rond of recht. Even een praktische tip: ronde nagels breken sneller af en rechte nagels blijven nog langer mooi.

Nadat ik mijn nagels heb gevijld, vijl ik ook heel zacht de nagel zelf. Let op: dit moet je echt heel zacht doen. Zie het als wanneer je gaat verven, en eerst even schuurt. Om dit te doen heb je speciale vijlen die je bijvoorbeeld bij de parfumerie kan kopen. Deze speciale vijlen zijn net even wat fijner dan een normale vijl. Wanneer je deze niet in huis hebt, kan je even een normale vijl gebruiken. Maar nogmaals: doe dit extra voorzichtig, en niet te vaak.

Wanneer je hier mee klaar bent is het belangrijk om de nagels stofvrij te maken. Ik doe dit zelf altijd met een wattenschijfje met een piepklein beetje remover.

Essie Strong Start

Stap 3 Een basecoat aanbrengen

Na de eerste twee stappen voor het verkrijgen van mooie nagels, kunnen we verder met stap 3. Namelijk het aanbrengen van een basecoat. Ook dit is iets wat vaak wordt overgeslagen. Maar echt: dit is zo belangrijk! Sinds ik dit gebruik (en ook de topcoat) blijft het allemaal zo veel mooier zitten op mijn nagels. Bij een basecoat aanbrengen, let je er op dat een enkel dun laagje op elke nagel genoeg is. Laat de basecoat goed drogen voordat je verder gaat met de volgende stap.

Een basecoat is niet alleen goed voor de hechting van de nagellak, maar zorgt er ook voor dat jouw nagels gezond blijven. Zie het als een klein beschermlaagje

Zelf gebruik ik al jaren hetzelfde merk basecoat (Essie Here To Stay Base Coat). Wat mij betreft is er geen betere. Om voor jezelf te beslissen wat jij fijn vindt kan je verschillende merken proberen. Of gewoon mijn advies opvolgen haha 😉

Stap 4 Breng je nagellak aan

En dan de leukste stap uit dit stappenplan over hoe nagellak het mooiste blijft zitten. Namelijk: het aanbrengen van de nagellak! Als het goed is heb je al een mooi kleurtje gekozen en kan je beginnen met het aanbrengen. Het aanbrengen an sich vergt wel even een handigheidje, maar hoe vaker je dit doet, hoe handiger je hier in wordt!

Er zijn natuurlijk ontzettend veel merken nagellak te verkrijgen. De enige manier om jouw favoriete merk te vinden is door deze uit te proberen. Zelf gebruik ik niets anders dan Essie. Ik heb hier gewoon de allerbeste ervaring mee.

Zelf breng ik vrijwel altijd twee laagjes nagellak aan omdat ik persoonlijk het idee heb dat dit mee speelt, in het goed blijven zitten van de nagellak. Maar aan jou zelf de keuze natuurlijk. Zorg uiteraard dat alles goed droog is, voordat je over gaat naar de volgende stap!

Essie gel setter

Stap 5 Het aanbrengen van een topcoat

Wanneer je tevreden bent met de hoeveelheid laagjes die je hebt aangebracht, en de kleur, dan kan je gaan afronden. Het aanbrengen van een topcoat zorgt er niet alleen voor dat je nagellak beter blijft zitten, het geeft ook een mooie glans. Zelf vind ik dat het er na het aanbrengen van een topcoat er nog mooier uitziet. Een enkele laag is voldoende.

De topcoat die ik al jaren gebruik (Essie Gel Couture Top Coat) is er oorspronkelijk een voor de gelnagellak. Ik gebruik geen gel nagellak, maar vind deze alsnog de allerbeste. En het kan dus prima over “gewone” nagellak.

Stap 6 Breng een handcreme aan

En tot slot: breng een handcreme aan. Dit doe ik altijd omdat je natuurlijk wel even met je nagels en handen bezig bent geweest, en deze gewoon goed wil verzorgen.

Dit waren de stappen die ik altijd volg. Zoals je min of meer terugleest, is het goed verzorgen van de nagels óntzettend belangrijk voor mooie nagels. Laat je niet afschrikken door het hele stappenplan. Wanneer je hier handigheid in krijgt, gaat het allemaal super snel! En wat ik zelf altijd fijn vindt is om tijdens het verzorgen en lakken van mijn nagels een luisterboek op te zetten of gewoon Netflix :). Voor vragen: stel ze in de comments!

Lak jij je nagels altijd snel? Of neem je hier graag de tijd voor?

 

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.