Mijn tips om je snel weer beter te voelen!
30 mrt 2014 Gezondheid Lifestyle 17

Mijn tips om je snel weer beter te voelen!

Zoals ik al vertelde was ik van de week een beetje ziek. Het zat er al aan te komen want de bacillen waren al weken duidelijk aanwezig in huize Hardeman. Vincent had een hele nare hoest en Senna snotterde alle kanten op. Dat ik er dan ook aan moest geloven verbaasde me niets. En net zoals altijd komt ziek zijn nooit uit. Want ik heb de zorg voor Senna en de volgende dag had ik ook nog een vergadering waar ik van mezelf echt naartoe moest. Dus trok ik van alles uit de kast om mij maar zo snel mogelijk weer beter te voelen! Vandaag deel ik mijn tips, sommige ken je misschien al maar sommige misschien ook niet! Lees je mee?

Rust nemen

Het is lastig als je net zoals ik er niet van houdt als het overal een puinzooi is en je eigenlijk nog van alles moet doen. Alleen is het verstandig om gewoon alles te laten voor wat het is en je rust te nemen. Hoe moeilijk dat ook kan zijn. Vraag desnoods iemand anders om op te passen of om je te helpen met het huishouden, maar neem rust. Hoe meer je gaat doen hoe meer energie het je lijf kost. En je lijf heeft juist elk beetje energie nodig om te herstellen!

Lees ook: de beste tips tegen keelpijn.

Slapen

Voor mij is dit echt de gouden tip! Slapen is zo ontzettend belangrijk voor je weerstand. Je lichaam herstelt zich tijdens je slaap. Vooral als je ziek bent is het zo belangrijk om gewoon lekker te gaan slapen. Het geeft niets als je overdag veel slaapt, als je ziek bent slaap je dezelfde avond zo weer in. Wat ik ook fijn vind van slapen is dat het een natuurlijke pijnstiller is! Zeker als ik mij ziek en ellendig voel wil ik het liefst niets anders dan slapen!

Vitamine C

Als je je ziek voelt worden of ziek bent, verhoog dan je inname aan vitamine c. Dit kan je doen door veel fruit te eten maar je zou het ook kunnen doen door een extra vitamine c tablet te gebruiken. En dan geen synthetische vitamine c tablet zoals bijvoorbeeld davitamon maar gewoon natuurlijke tabletten uit de natuurwinkel. Zelf gebruik ik Arkopharma Acerola 1000 mg. Als ik ziek ben of mij ziek voel worden neem ik er max 4 per dag in totdat ik mij beter begin te voelen. Vitamine c heeft de eigenschap om virussen te doden en het immuunsysteem te verhogen en het werkt voor mij echt geweldig goed! Je hoeft je overigens geen zorgen te maken dat je te veel vitamine c binnen krijgt, het overtollige plas je namelijk weer uit.

Wat je niet moet doen is structureel heel veel vitamine c innemen dit kan namelijk wel nadelige gevolgen hebben zoals bijvoorbeeld het te veel opnemen van ijzer in je lichaam. Als je dus niet ziek bent haal je meer dan voldoende vitamine c uit vers fruit en groente en andere voedingsmiddelen.

citroenen

Citroen met honing

Toen ik nog bij mijn ouders woonden maakte mijn moeder als ik ziek was voor mij een drankje op basis van heet water met een geperste citroen. Ook nog een beetje honing erbij en klaar is je vitamine boost. Voor mij is dit echt onmisbaar geworden als ik ziek ben. Gedurende de dag drink ik dit ongeveer twee maal, persoonlijk heb ik het idee dat dit voor mij echt werkt! Tegenwoordig heb je ook zakjes met poeder die je kan kopen waar citroen in verwerkt zit welke geadviseerd wordt bij verkoudheid en griep, toch zou ik adviseren een verse citroen te gebruiken!

Veel drinken

Ook veel (water) drinken is ontzettend belangrijk. Door veel te drinken worden afvalstoffen afgevoerd en kan het lichaam zich sneller herstellen. Vooral water is goed om te drinken, maar verse sapjes zijn ook prima, of bijvoorbeeld kruidenthee.

Neusspray

Een goede neusspray kan echt wonderen verrichten. Zelf heb ik een neusspray die echt perfect werkt (op recept). Zodra ik al een klein beetje begin te snotteren begin ik met de spray. De spray zorgt er niet meteen voor dat de verkoudheid direct verdwijnt, dit duurt een paar dagen. Waar het wel voor zorgt is dat het niet helemaal doorzet naar bijvoorbeeld een voorhoofdontsteking waar ik vroeger altijd erg veel last van had. Nadat ik begonnen ben met sprayen ben ik er ook zo weer van af. Bij de apotheek zijn ook hele goede neussprays te koop waarvan ik weet dat ze heel goed kunnen helpen tegen een (beginnende) verkoudheid.

Tips bij ziek zijn

Dit waren mijn tips. Voor mij werkt het meestal prima. Afgelopen week werkte het perfect. Vooral een hele dag slapen in combinatie met veel vitamine c zorgde ervoor dat ik de volgende dag zo goed als beter was. En ik voelde me echt zwaar beroerd, alles deed mij pijn en eigenlijk dacht ik dat het nooit zo snel over kon gaan. Het kan dus wel :-)!

Let op: Mochten er ernstige symptomen zijn zoals koorts langer dan vijf dagen, suf worden, slijm opgeven en kortademig zijn is het natuurlijk altijd verstandig om een huisarts te raadplegen. Deze tips zijn enkel gericht op een virusje zoals (heftige) verkoudheid. En altijd geldt: bij twijfel een arts raadplegen!

Zijn er misschien nog tips die ik niet genoemd heb? Misschien wil jij jouw tips delen, ik ben heel benieuwd en lees je reactie graag in de comments!

Lees ook: Help, mijn baby heeft hetΒ RS virus

Reacties

 • Kimberley

  Ik ben ook al ziek geweest dit jaar (en het nog een beetje) en heb precies dezelfde dingen als jij gedaan, alleen heb ik citroen en muntthee gedronken πŸ™‚ Geen vitaminepillen, wel fruit en sapjes. Soms is ziek zijn ook even goed, je lichaam zich laten herstellen en daarna weer ertegenaan kunnen!

 • Sophie

  Gelukkig word ik bijna nooit ziek (even afkloppen), maar als ik ziek ben, ben ik echt goed ziek. Fijne tips! Ik moet de boel ook altijd de boel laten en lekker aan de thee (zonder honing, haha) en beschuitjes πŸ™‚

 • saskia

  een lekker warm bad nemen met eucalyptus spul erin en twee paracetamolletjes slikken werkt ook heel goed!! fijne tips!

 • Natascha

  Vervelend dat jij ook ziek bent zeg! Ik weet hoe het voelt πŸ˜‰ Wat bij mij ook altijd heel goed helpt is stomen. Gewoon een bak met heet water, paar menthol druppels erin en erboven gaan hangen met een theedoek op je hoofd πŸ™‚
  En inderdaad het beste dat helpt is slaap. Beterschap!

 • Beautydagboek

  Bij mij helpt slapen echt het allerbeste! Gewoon uitzieken dus πŸ™‚

 • Dionne

  Handige tips. Altijd goed om te weten. (: Ik moet dan echt rustig aan doen.

 • Geertje

  Slapen, slapen, slapen… dat is wat ik doe als ik echt ziek ben! Fijne tips!

 • Anouk

  Handige tips! Dat van vitamine C wist ik niet, goed om te weten. Fijn artikel. Liefs

 • BeautyNailsJana

  Deze tips kan ik momenteel wel gebruiken!
  Ik voel me vandaag niet 100% dus die citroen met honing ga ik zeker proberen πŸ™‚

 • Evelien

  Handige tips! Voor mij werkt slapen altijd erg goed πŸ™‚

 • Bertine

  goede tips! echt uitzieken is heel belangrijk!

 • Cindy H

  Door mn lage weerstand pak ik altijd iets mee. Lig al 2 dagen plat met bergen fruit. Slapen werkt goed. Voor iedereen die verkouden is: xylometazine is de stof in neusspray, de merknaam otrivin werkt niet beter dan de stofnaam, je betaald alleen voor de naam. Ook strepsils werken niet beter dan zoute drop hoor πŸ˜‰

  • Saskia Hardeman

   Beterschap! Klopt, zoute drop werkt ook heel goed.

 • Gwen

  Dat met dat hete water en citroen en honing klinkt echt goed! En zo logisch! Citrosan (dat zakjesspul) mag niet als je zwanger bent of bv geeft, dus dat houdt voor mij op, dit is een goede tip – ga ik zeker onthouden!

 • Jorien

  Vervelend! Gelukkig ben je er weer bovenop! Een paar van je tips pas ik zelf ook toe als ik me niet lekker voel. Vooral slapen werkt bij mij goed:) Ook drink ik veel water en thee met honing. Neusspray doe ik af en toe. Vind dit nooit zo fijn, maar omdat het helpt doe ik het dus soms.

 • Nicole

  Goede tips! Die van het slapen en laat de boel de boel zijn alleen soms nogal moeilijk om me eraan te houden!

 • Patrani

  Iedereen zegt je moet gaan slapen maar als ik ziek ben kan ik juist absoluut niet slapen

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.