Tips tegen droge handen
25 feb 2014 Beauty Lichaamsverzorging 15

Tips tegen droge handen

Buiten is het koud en binnen in huis is het lekker warm. Helaas merk ik dit ook aan mijn handen. Deze hebben extra aandacht nodig. Vandaag vertel ik je hoe ik mijn handen zacht houd met spulletjes die iedereen wel in huis heeft, en misschien heb jij ook nog tips? Ook laat ik je een aantal van mijn favoriete handverzorgingsproducten zien!

Tips tegen droge handen

 • Vaseline! Dit werkt echt geweldig. Wat ik zelf in de herft/winter regelmatig doe is mijn handen goed met vaseline insmeren en daarna handschoentjes aan. Ik gebruik van die handschoentjes die ik voor mijn werk gebruik maar je kan bijvoorbeeld ook van die handschoentjes van het tankstation gebruiken. Handschoentjes doe ik aan zodat ik verder gewoon alles kan doen. Na ongeveer een half uur/uur handen wassen en lekker insmeren met een handcreme en tadaaa heerlijk zachte handjes!
 • Vaak hoor ik als tip om je handen voordat je gaat slapen  in te smeren met bijvoorbeeld vaseline of olie en daarna katoenen handschoentjes aan te doen. De volgende ochtend handschoentjes uit en je handen zijn zacht. Zelf heb ik dit nog nooit geprobeerd omdat ik geen katoenen handschoenen wil gebruiken, maar misschien dat dit wel voor jou werkt!
 • Gedurende de dag je handen lekker insmeren met een handcreme. Zet bijvoorbeeld naast je computer een tube en stop er een in je tas. En vergeet je nagelriemen niet!
 • Lemony Flutter helpt mij tussendoor ook als ik droge handen heb.
 • Een neutrale handzeep helpt tegen het uitdrogen van je handen.
 • Als je naar buiten gaat, draag handschoenen! Dit om je handen te beschermen tegen de kou.
 • Wat ik tegenwoordig niet meer doe maar wel eens deed is olie een heel klein beetje opwarmen en daarmee mijn handen inmasseren. Kreeg ik heerlijk zachte handen van! Je kan olijfolie gebruiken maar bijvoorbeeld ook amandelolie. Kijk wel uit dat je het maar iets opwarmt(!!)

handverzorging

Mijn favoriete handverzorgingsproducten

Trind Nail Repair

Eerder schreef ik hier een een artikel over deze Trind Nail Repair. Deze nail repair van Trind vind ik echt geweldig! Het houdt mijn nagels sterk en houdt dit in balans.

Lush Lemony Flutter

Ook hier ben ik heel enthousiast over. Wat een heerlijk spul voor mijn nagelriemen, werkt echt perfect om mooie nagelriemen te houden. Als ik even vergeet om te smeren is dit ook gelijk merkbaar!

Dove Purely Pampering

Hier heb ik een aantal mini verpakkingen van. Ik vind deze handig om naast mijn bed te leggen om voor het slapen mijn handen in te smeren. ook handig om in de tas mee te nemen.

Weleda Calendula Bodycreme

Officieel geen handcreme, maar Weleda Calendula Bodycreme werkt voor mij als een speer. Met name in de winter heb ik snel last van kleine wondjes en deze crème zorgt ervoor dat mijn handen soepel blijven, wondjes minder snel ontstaan, en sneller weer verdwijnen.

Wat doe jij om te voorkomen dat je handen droog worden? En wat is jouw favoriete handverzorging?

xoxo Saskia

Reacties

 • Gwen

  Hier ook hele trekkerige handen door dit weer. Ik gebruik voornl. kokosolie, maar het nadeel is idd dat het zo vet is en je dan echt moet wachten tot het ingetrokken is. Plastic handschoentjes is wel een goed idee zeg!

 • Svenja

  Fijne tips, ik heb in de winter idd ook extra droge handen. Maar op de een of andere manier vergeet ik gewoon vaak om ze in te smeren. Heb expres een tube naast mijn bed neergelegd, en dan vergeet ik het nog steeds.Toch maar weer even beter aan denken 🙂

 • Kissyfur

  Fijne tips. Die katoenen handschoentjes zijn echt n aanrader. De combi van vaseline/paraffinezalf maakt de handen heerlijk zacht.

 • Jaimy en Laura

  Handige tips, ik blijf bij mijn vetrouwde blauwe Nivea!

 • Hester

  Voor mij is lemony flutter echt de redding geweest. Ik had niet verwacht dat dat spul zo goed zou helpen!

 • Laura

  Goede tips! Ik heb lush lemony flutter ook en ik vind het echt een heerlijk product

 • Luuke

  Handige tips! Ik heb ook last van droge handen de laatste tijd, vooral in de avond en in de ochtend. Ik gebruik een kruidvat hand- nagelcrème.

 • Jessie

  Gelukkig heb ik zelf niet zoveel last van droge handen maar mijn nagelriemen kunnen wel wat extra hydratatie gebruiken! Als ik thuis ben gebruik ik een nagelriemgel van Sally Hansen en gedurende de dag heb ik, zoals je aanraadde, een tube handcrème staan. Ik wissel af tussen eentje van TBS (met amandelen) en eentje van Yves Rocher met valkruid (arnica).

 • Manon

  Handige tips! Ik gebruik vaak dingen die je benoemd hebt maar dan heb ik nog steeds snel droge handen daarna.

 • José

  Goede tips! Gelukkig heb ik er zelf nooit zo’n last van.

 • Rosanne

  Hele fijne tips!
  Gelukkig heb ik daar nooit zo’n last van haha.
  liefs x

 • Kim

  Fijne tips! Ik gebruik ook graag lemony flutter!

 • Lies

  Hele fijne tips! Ik heb momenteel ook zo’n last van droge handen en blijf de hele tijd doorsmeren. Ik heb hier nog van die handschoentjes liggen, dus ik denk dat ik de vaseline deze week maar eens ga proberen.

 • Nicole

  Ik vergeet ze altijd in te smeren!
  Heb volgens mij ergens een tube liggen van de action, maar waar….?

 • Lisa's Beautybabbels

  Goede tips! Ik moet mijn handen echt vaker insmeren, overdag denk ik er gewoon niet aan (ook al heb ik over tubes liggen haha). Maar ’s avonds smeer ik ze in, en doe ik er een laagje vaseline overheen, en dan katoenen handschoentjes. Werkt als een trein 🙂

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.