Review: Lush aromaco
22 okt 2013 Beauty Lichaamsverzorging 23

Review: Lush aromaco

Deodorant.. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Spuitbus, stick en de roller. Maar wist je ook dat er een vaste deodorant bestaat? Tot voor kort wist ik dit niet, dus vertel ik je er vandaag graag meer over! Lees je mee?

Vaste Deodorant

De laatste tijd was ik al niet zo heel tevreden met de deodorant die ik gebruikte. Ik gebruikte altijd een spray. Omdat ik het idee had dat er meer in mijn longen terecht kwam dan onder mijn oksel ben ik overgegaan op de roller. Alleen na een tijdje merkte ik dat deze voor mij toch niet goed genoeg werkte zodat ik halverwege de dag weer moest bijspuiten met de spray. Van Lush mocht ik de Lush aromaco vaste deodorant uitproberen. Jeej! Zou het wat zijn?

Lush aromaco

Lush aromaco

Ik kreeg een blokje Aromaco mee. Het blokje lijkt op een zeepje, maar jawel het zal je niet verbazen: het is een deodorant. Heel benieuwd was ik of deze deodorant voor mij goed zou gaan werken.

Zelf zegt Lush over dit product: “Aromaco is onze verkoelende deodorant met patchoelie, toverhazelaar en kamille-azijn. Patchoelie-olie wordt gemaakt van de bladeren van een klein Indiaas bosachtig plantje. Het verkoelt je huid, geneest en gaat insecten tegen. Slim om dat in een deodorant te stoppen! Aromaco bestaat onder meer uit natriumbicarbonaat (dubbelkoolzure soda) dat erg goed geurtjes absorbeert. Behalve de bovengenoemde redenen gebruiken we patchoelie natuurlijk ook vanwege de geur! Er is geen andere olie waarvan de geur zo lang op de huid aanwezig blijft! Toverhazelaar en azijn trekken je poriën een ietsje samen, zodat je net iets minder transpireert.”

Toen ik de verpakking opende was het eerste wat mij opviel de geur. Oooh echt heerlijk! Het ruikt naar patchouli, echt zo lekker fris! Doet mij ergens een beetje aan Weleda denken, geweldige geuren vind ik die producten hebben. Met deze geur alleen al scoort Lush bij mij pluspunten.

DSC02317

Aromaco

Deze Aromaco gebruik ik nu ongeveer twee weken. In de ochtend na het wassen en drogen  breng ik het aan. Ik moest heel even wel aan het idee wennen dat ik met een soort blokje onder mijn oksel zit te wrijven. Maar het wendt snel! Zoals ik eigenlijk al vertelde vind ik de geur alleen al een feestje, het liefst hang ik een Aromaco blokje om mijn nek ;-). Wat ik meteen merkte na dag 1 is dat het perfect voor mij werkt! Geen nare geurtjes of iets, nee niks. Halverwege de dag hoef ik zelfs niets bij te smeren. Wauw zou ik dan echt de perfecte deodorant gevonden hebben?

Aromaco

Ervaring Lush Aromaco

Ik ben echt meer dan tevreden over deze Aromaco deodorant. Wat een perfect spul is dit zeg! Voor een deo houd ik al niet van die zoete geuren dus voor mij heeft deze Aromaco de perfecte geur. Daarnaast doet deze deodorant wat hij belooft, het houdt mijn oksels fris en droog. Absoluut een aanrader! Deze Aromaco kan je bewaren in een droog bakje, zo blijft deze zacht. Mocht de Aromaco toch uitgedroogd zijn kan je de droge stukjes er af snijden. Ook had ik een stuk Aromaco voor Vincent. Afgelopen weken heeft ook hij deze geprobeerd. Ook hij vind het een erg fijne deodorant en is tevreden. Deze Aromaco werkt dus ook goed voor mannen 😀 Als je Aromaco koopt krijg je het over het algemeen in een blokje van 100 gram. Zelf hebben wij er stukjes afgesneden. De rest ligt op een droogplekje te wachten om in gebruik te worden genomen.

Aromaco is te koop bij Lush voor €7,20 per 100 gram. Lijkt in eerste instantie iets prijzig maar je doet er echt onwijs lang mee met zo”n blokje!

Kende jij al deze vaste deodorant?

xoxo Saskia

Doe jij ook mee met de winactie?

Volg jij Twinkelbella al via Facebook en Bloglovin?

 

Reacties

 • Beautyjuf

  Het lijkt wel zeep 😉 Apart zeg! Maar, wat fijn dat het werkt!! 🙂

 • Tjuly

  Gaaf zo’n deo! En erg fijn dat het lekker werkt ook!

 • Beautydagboek

  Wat grappig zo’n vaste deodorant, dat kende ik helemaal niet. Hij lijkt me fijn!

 • Andrea

  Was een lange tijd mijn favoriet, omdat ik geen deo’s uit spuitbussen gebruik!

  Wel vond ik hem fijn, maar geen antitranspirant – dus waren mijn oksels steeds heel nat.

  Nu heb ik de citrusdeo van Weleda, ook een aanrader!

  • Saskia Hardeman

   Dat deze niet antitranspirant is heb ik (nog) geen last van. De citrusdeo van Weleda lijkt mij ook heel fijn! Ik heb de citrus douchegel van Weleda en gebruik deze erg graag!

 • Amber

  Ik vind de geur van Weleda ook altijd lekker, dus je hebt me heel nieuwsgierig gemaakt, hihi.

 • Sophie

  Te grappig dit, wel uniek, het lijkt gewoon op zeep!

 • Fashion Maniacs

  Wat grappig, nog nooit gezien, maar klinkt erg fijn!

 • beautybysandra

  Ik ben echt heel erg benieuwd!

 • Vera

  Klinkt heel goed!

 • Saar

  Wat apart zeg! Maar klinkt wel goed!

 • Mariska

  Ik heb deze ook wel eens geprobeerd (of was het toch een andere van lush..) maar na een tijd begon het mijn oksel te irriteren.. Heel jammer.
  Tegenwoordig ben ik helemaal fan van Ladyspeedstick.

  • Saskia Hardeman

   Dat is indd jammer zeg!

 • Sophie

  Ik dacht dat het zeep was, haha. Wat grappig! Klinkt goed!

 • Mandy

  Ik kende het niet, maar het klinkt goed!

 • Birte

  Deze heb ik nog nooit geprobeerd. In het algemeen houd ik heel erg van de producten van Lush, maar ik heb mijn vaste deo (van Vichy) en wijk daar niet zo snel (lees: nooit) vanaf.

 • Lies

  Een vaste deodorant had ik zelf ook nog nooit van gehoord. Ik vind hem in ieder geval wel erg goed klinken en ook de geur lijkt mij heerlijk. Ik ben namelijk gek op patchouli.

 • Allissa

  Lijkt mij inderdaad ook een heel erg raar idee om zo’n blokje onder je oksels te smeren. Maar klinkt ontzettend goed!

 • lisa

  Die heb ik ook nog in mijn stash liggen. Goed dat ik nu herinnert word om hem weer eens te voorschijn te toveren, want hij is inderdaad erg fijn!

 • Nora

  Ik was precies op zoek naar een review van een Lush deo! Het enige probleem is dat ik dacht dat het misschien niet goed zou werken, wegens de vaste vorm, maar je review heeft me overtuigd! Wat ik je ook kan aanraden qua deodorants zijn die van Urtekram, het is ook in sprayvorm, maar niet in ‘gasvorm’. Het is eigenlijk net een soort van bodysplash, maar dan voor onder de oksels

  • Saskia Hardeman

   Wat leuk dat je op zoek was. Deze deo kan ik je echt aanraden, hij is heel fijn. Ik moest ook een beetje wennen aan de vaste vorm, maar zou nu niet meer zonder kunnen. Urtekram ken ik niet, ga ik eens naar kijken. Bedankt voor de tip!

 • Griet

  Ik zag deze liggen bij Lush overlaatst en was erg benieuwd als dit goed werkte. Nu wil ik hem ook wel proberen, want de spuitbussen vallen me de laatste tijd erg tegen! Fijne review!

 • Rachel Kromdijk

  Potverdorie haha,.. kom net terug van de lush in Utrecht
  heb twee nieuwe producten gekocht maar niet deze.. en deze was wel van pas gekomen!

  ik ga over de mijne nog wat uitgebreider vertellen
  dat natuurlijk na te lezen is op mijn blog.

  liefs
  RachelKromdijk

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.