Sieraden Schoonmaken
10 apr 2015 Lifestyle 9

Sieraden Schoonmaken

Naast dat ik dol ben op mooie sieraden hebben de meeste voor mij een emotionele waarde. Bijna alles wat ik aan sieraden heb, heb ik gekregen en is dus heel erg belangrijk voor mij. Dus ja, ik maak ze eens in de zo veel tijd ook goed schoon , zo blijven ze langer mooi en hygiënisch. Ik vertel je graag de verschillende manier hoe je sieraden kan schoonmaken en mooi kan houden, en ik ben natuurlijk ook heel erg benieuwd naar jullie tips! Lees je mee?

Manieren om sieraden schoon te maken

Omdat ik weet hoe veel bacteriën er onder bijvoorbeeld ringen en horloges gaan zitten vind ik het belangrijk om eens in de zoveel tijd mijn sieraden goed schoon te maken. Naast dat ze dan weer lekker schoongewassen zijn, zijn ze ook weer lekker glanzend en mooi.  Er zijn meerdere manieren om  (zilveren) sieraden schoon te maken. Zo kunnen zilveren sieraden met cola schoongemaakt worden en heb ik ook weleens gehoord dat het met zilverfolie en met zout kan. Zelf heb ik het nooit nodig gehad om allemaal ingewikkelde dingen te proberen. Zelf doe ik het schoonmaken van sieraden enkel met een sopje en wat zout. Dit is gemakkelijk en ook nog eens heel doeltreffend. Om het nog extra schoon te maken is een sopje met bijvoorbeeld milde shampoo ook zeker aan te raden. Zo weet je zeker dat je sieraden lekker schoon en fris zijn.

sieraden

 

Schoonmaken van ringen

Bij het schoonmaken van mijn ringen zorg ik ervoor dat ze als eerste goed zijn afgespoeld onder de kraan. Daarna kook ik water door middel van een waterkoker en doe ik er een flinke schep zout bij. In dit sopje laat ik mijn sieraden een paar uur of een nachtje weken. Zout staat natuurlijk bekend om haar antibacteriële werking en vandaar dat dit ook gebruikt kan worden om sieraden schoon te maken. Terwijl de sieraden staan te weken check ik tussendoor een aantal keren of het al mooi schoon is. Wanneer de sieraden mooi schoon zijn kunnen ze uit het sopje worden gehaald. Daarna maak ik een sopje met milde shampoo (bijvoorbeeld die van Naïf) en poets ik met het sop en water de sieraden schoon. Ik gebruik hier zelf graag een tandenborstel voor, maar een doekje kan natuurlijk ook. Hierna even afspoelen en laten drogen en de sieraden zijn weer mooi!

Voor mijn horloge gebruik ik bijna dezelfde manier. Alleen sla ik het weken in zoutwater over omdat het uurwerk hier niet tegen kan. Ik maak daarom een sopje met milde babyshampoo en een beetje zout, en poets mijn horloge daarmee schoon. Zelf heb ik een horloge met schakels. Hierom vind ik het fijn om een tandenborstel te gebruiken zodat ik over goed bij kan en alles lekker schoon en fris wordt. Ook even afspoelen onder de kraan, en laten drogen en het is weer lekker fris en shiny! Voor mij is dit een manier die erg prettig is en hoe ik het eigenlijk al járen doe. Ik ben eigenlijk wel ontzettend benieuwd hoe anderen dat doen en of zij ook sieraden schoonmaken.

Maak jij je sieraden regelmatig schoon? Wat gebruik jij hiervoor? Ik ben heel erg benieuwd naar al jullie reacties in de comments!

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Anouk

  Haha ik zou mijn ring ook niet zo snel in een glas cola dompelen. Ik gebruik een zilverpoetsdoekje maar dit is wel een goede tip. Gaat het ook goed met steentjes?

  • Saskia Hardeman

   Bij mij is het met steentjes altijd goed gegaan. Ik heb vrijwel geen sieraden zonder steentjes. Ik koop ook weleens bij het kruidvat of iets oorbellen met steentjes en die zou ik zelf niet op deze manier reinigen. Ik zou het alleen doen met sieraden van “kwaliteit”.

 • Marion

  Mijn sieraden hebben ook veelal steentjes erin, dus ik weet niet of dat dan goed gaat. Kan het wel een keer proberen, want het klinkt wel ideaal.

  • Saskia Hardeman

   Je zou het inderdaad eens kunnen proberen. Ik heb vrijwel alleen sieraden met steentjes en dit is nooit fout gegaan, ik zou het alleen wel doen met echt zilver.

 • Tamara

  Ik heb datzelfde horloge maar dan in het goudkleurig. Durf hem alleen nooit schoon te maken met een borsteltje omdat ik bang ben dat er nog meer steentjes uitvallen 🙁

 • beautifulday4makeup

  oh hier heb ik wel wat van geleerd. Ik ben daar zelf niet zo handig in

 • Iris

  Meestal doe ik eens in de paar maanden een deel van mijn sieraden weg. Vervolgens ga ik aan de slag met een zilverpoetsdoek en een sopje. Werkt prima, maar het is een klusje dat ik erg snel vergeet.

 • Joy

  Wat een handige en simpele tip. Ik doe dit meestal ook gewoon met een zilverpoetsdoek maar echt schoonmaken en een nacht laten liggen in water met zout zou misschien wel een goede tip zijn. Dit ga ik proberen!

 • Teddy

  Wat een handige tips! Ik vergeet ze eigenlijk vaak schoon te maken…

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.