Review: Aldi Biocura Gezichtsmaskers
29 jun 2016 Beauty Gezichtsverzorging 6

Review: Aldi Biocura Gezichtsmaskers

Bij mijn boodschappen tripje aan de Aldi viel mijn oog op de gezichtsmaskers van het merk Biocura. Biocura is het beauty merk van de Aldi en ik heb hier al eerder producten van gereviewd zoals bijvoorbeeld de Biocura nagellak remover pads en de Biocura nagellak. Omdat ik altijd wel erg benieuwd ben naar dit soort budget beauty producten nam ik ze alle drie mee om voor jullie te testen! Lees je mee met mijn review over deze Biocura Gezichtsmaskers?

Biocura Gezichtsmasker

Aldi Biocura Gezichtsmaskers

Zoals ik in het begin al aangaf zijn er van de Biocura gezichtsmaskers drie varianten verkrijgbaar waarvan ik ze allemaal aan jullie zal laten zien. De drie varianten zijn de volgende: Perfect Skin Mango, Deep Moisture Aardbei en Skin Protection Kiwi. Wat de maskers uniek maakt  is de fruitcellen die aan de maskers zijn toegevoegd. Alle drie de maskers zijn geschikt voor alle huidtypen en hieronder zal ik ze stuk voor stuk bespreken.

Biocura Gel Masker

Biocura Gel Masker

Biocura Perfect Skin Gelmasker Mango

Ondersteunt celvernieuwing voor betere huidstructuur en stralende teint

Dit Biocura Perfect Skin Gelmasker Mango belooft om te zorgen voor een direct gladde huid met een stralende teint. Dit verfrissende gelmasker belooft dode huidcellen te verwijderen en laat de huid er jonger, stralender en mooier uitzien. Dit gelmasker bevat frisse mangocellen (bevat belangrijke vitale stoffen voor de huid), vitamine B3 (ondersteunt de verbetering van de huidstructuur) en het papaya-enzym (ondersteunt de celvernieuwing).

Biocura Gel Masker

Biocura Gel Masker

Biocura Skin Protection Gelmasker Kiwi

Bevordert de huideigen collagensynthese voor een soepel huid gevoel

Dit masker belooft om bij regelmatig gebruik rimpeltjes te verzachten en de vormgeving van nieuwe lijntjes te voorkomen. Het masker geeft direct een fris, verzorgd en soepel gevoel. Dit gelmasker bevat frisse kiwicellen (belangrijke vitale stoffen voor de huid) Vitamine B3 (voor een egaal huidbeeld) en extract van groene thee (beschermt de huid tegen oxidatieve stress en vrije radicalen).

Biocura Gel Masker

Biocura Gel Masker

Biocura Deep Moisture Gelmasker Aardbei

Hydrateert en geeft een fris huidgevoel

Dit masker belooft de huid langer dan 24 uur optimaal te hydrateren en een fris gevoel achter te laten. Bijzonder aan te bevelen op warme dagen voor een snelle verfrissing. Dit masker bevat frisse aardbeicellen (bevat vitale stoffen voor de huid), Provitamine B5 (houdt de huid soepel) en Hyaluronzuur (beschermt tegen vochtverlies).

Biocura Gezichtsmasker

Ervaring Biocura Gezichtsmaskers

Dan kunnen de beloftes natuurlijk nog zo mooi zijn, uiteindelijk gaat het er natuurlijk om of de maskers ook echt iets doen. Persoonlijk vind ik dat er maar weinig maskers zijn die echt iets voor de huid doen. Er is één merk waarvan ik kan zeggen dat het een echt goed en merkend werkend masker heeft. Namelijk het Dr Hauschka kalmerend masker vind ik een absolute topper. Alleen is dit een vrij prijzig product, vandaar dat ik ook altijd erg benieuwd ben naar budget producten. Wil ik hier nog even als kanttekening bij plaatsen dat Dr Hauscka een natuurlijk merk is, en daarmee eigenlijk niet te vergelijken met Biocura, maar je snapt mijn punt hopelijk dat er weinig maskers zijn die echt goed werken.

Heel eerlijk ben ik dus bij veel maskers vanaf het begin af aan al sceptisch. Omdat ik al goede ervaringen heb met Biocura moest en zou ik deze drie gezichtsmaskers toch proberen. Alle drie de maskers hebben, zoals je op bovenstaande foto’s ziet, een gelachtige substantie. Voor de gebruiksaanwijzing van alle drie de gezichtsmaskers geldt: aanbrengen op een gereinigd gezicht en 10 á 15 minuten laten inwerken.

Huidige huidconditie

Om de het resultaat van de door mij gebruikte maskers zo goed mogelijk te kunnen omschrijven lijkt het mij goed om mijn huidconditie eerst even te omschrijven. Mijn huid is momenteel herstellende van acne en heeft daarbij rode vlekjes. Daarnaast heb ik een gecombineerde huid, wat betekent dat het vettig is op de kin en voorhoofd, en droger op  de wangen. Hieronder zal ik per masker mijn ervaring beschrijven.

Biocura Gel Masker

Ervaring Biocura Gezichtsmasker Mango

Het eerste masker dat ik uitprobeerde was deze Biocura gezichtsmasker Mango. De gelachtige substantie trok wel even mijn aandacht. Normaal houd ik hier niet zo van als het gaat om iets dat ik op mijn gezicht moet smeren, maar ik moet zeggen dat deze substantie prima aanvoelt. Op de huid voelt het verkoelend aan en het blijft ook goed “plakken” en loopt niet van het gezicht af. Na het afspoelen merk ik direct een gladdere huid. En dan ook echt goed voelbaar! Daarnaast oogt het allemaal ook wat strakker, en of het nu zo lijkt, of niet, mijn make-up zit de volgende dag toch echt even net iets mooier.

Biocura Gel Masker

Ervaring Biocura Gezichtsmasker Kiwi

Dit gezichtsmasker belooft een soepel huidsgevoel. Nu moet ik eerlijk zeggen dat mijn huid vrij soepel is en dat ik dus het minst van dit masker verwachtte. En ja mijn verwachtingen kwamen uit. Dit gezichtsmasker deed vrijwel niets voor mijn huid. Althans, ik heb er in ieder geval niets van gemerkt helaas.

Biocura Gel Masker

Ervaring Biocura Gezichtsmasker Aardbei

Het Biocura aardbei gezichtsmasker was ik heel benieuwd naar omdat het product aangeeft de huid goed te hydrateren. Hydratatie kan ik soms wel goed gebruiken en kan de huid zo soepel en zacht maken. Terwijl ik het masker op mijn gezicht smeerde moest ik overigens aan van die aardbeien pudding denken. De gellige substantie in combi met de kleur rood deed mij daar wel heel erg aan denken. En helaas. Ik heb echt mijn best gedaan om positieve punten te bedenken, maar dit masker deed voor mijn huid persoonlijk gewoon niet zo veel. Het maakte mijn huid niet echt zachter of merkbaar anders. Dit is tegenstelling tot het Mango masker waar ik heel enthousiast over was!

Uiteindelijke conclusie Biocura gezichtsmasker

Waar ik heel enthousiast begon met het Mango gezichtsmasker, moet ik uiteindelijk toch vertellen dat dit masker dan voor mij persoonlijk ook de enige is waar ik blij van word. Het is natuurlijk voor iedereen weer anders. Tenslotte heeft elke huid weer andere behoeften, alleen voor mij betekent dit dat het Biocura Aardbei masker en het Biocura Kiwi masker niet veel doet. De Mango variant daarentegen gebruik ik nog wel met heel erg veel plezier en kan ik absoluut aanraden!

Gebruik jij weleens budget huidverzorgingsproducten?

handtekening-saskia
Volg jij mij al via,YoutubeBloglovin , FacebookInstagram en/of twitter?

Reacties

 • Dana

  Interesting maskers, ik ga ze denk ik ook proberen ;D

 • Els

  Wat fijn dat de mango variante goed bevalt, wel jammer van de andere twee maskers. Ze zien er alle 3 wel raar uit ;-).

 • Mariska

  Vind de kleurtjes en geurtjes wel heel leuk klinken! Maar jammer dat het verder niet zo veel doet. De mango zou ik zelf dan ook het liefste voor gaan.

 • Iris

  Op de een of andere manier doen de maskers me aan eten denken 😀 . Wel handig dat ze in potjes zitten, ik vind de porties in zakjes altijd zo groot.

 • Sandra

  Fijn dat dat mango masker in ieder geval wél goed bevalt! Jammer van die andere twee. Ik gebruik echt nooit maskers. In heb ja-ren geleden een paar zoiets op mijn gezicht gesmeerd en kreeg er juist een onrustige huid van. Als ik er niks aan doe dan heb ik nergens last van, haha.

 • beautifulday4makeup

  Wauw, hun verpakkingen zijn er wel op vooruit gegaan zeg!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.