Review: Biocura Nagellak Chestnut 05 (Aldi)
30 jan 2015 Beauty Nagels 15

Review: Biocura Nagellak Chestnut 05 (Aldi)

Bij mijn bezoekje aan de Aldi kwam ik make-up producten van het merk Biocura tegen. Nu ken ik zelf dit merk niet heel erg goed maar weet ik wel dat dit wat betreft cosmetica het huismerk is van de Aldi. Ik heb even staan twijfelen over wat ik met mij mee naar huis zou nemen en ik koos uiteindelijk voor deze nagellak. Ik kon kiezen tussen blauw en deze kleur. Aangezien ik niet veel blauw draag was de keuze wat betreft de kleur snel gemaakt. Kijk je mee verder naar deze nagellak?

Biocura

De verpakking alleen al scoort bij mij pluspunten. De nagellak zit namelijk verpakt in een kartonnen doosje waar weer folie omheen zit. Voor nagellak vind ik dit niet super belangrijk maar voor bijvoorbeeld de blush en lipgloss, die ook verkrijgbaar zijn van dit merk, vind ik dit in verband met de hygiëne erg fijn. Bovendien ziet het er netjes verzorgd uit.

Biocura Nagellak

Nu weten we waarschijnlijk allemaal wel hoe we nagellak moeten aanbrengen. Toch vind ik het wel iets hebben dat er op de achterkant van het doosje vermeld staat hoe je stap voor stap je nagels mooi kan lakken. Noodzakelijk dat dit staat vermeld op de verpakking? Nee. Netjes? Ja.

Het flesje zelf is vierkant wat ik er mooi vind uitzien. Het is ook nog eens prettig vasthouden en het openmaken van de dop gaat gemakkelijk. Persoonlijk vind ik niet dat je aan het uiterlijk kan zien dat het om een budget nagellak gaat.

Biocura

Ook de ingrediënten staan op de verpakking vermeld. Dit vind ik top! Vaak heb ik zelf namelijk geen idee wat er in mijn nagellak zit. Dat dit op deze verpakking wel vermeld staat vind ik erg netjes.

Van deze ingrediënten heb ik niet zo heel veel verstand. Om jullie toch te kunnen informeren heb ik het een en ander opgezocht.

Het eerste ingrediënt genaamd Ethyl Acetate wordt gebruikt als oplosmiddel. Nitrocellulose is een ingrediënt die zorgt dat je nagellak glanst. Wel is dit een stof die explosief is, vandaar dat je met nagellak ook moet uitkijken met vuur. Verder is deze nagellak vrij van de drie schadelijke stoffen in nagellak (tolueen, formaldehyde en dibutylftalaat).

Biocura

Als eerste mijn excuss voor het niet-helemaal-netjes lakken. Ik heb nogal trilhanden de laatste tijd 🙂 Maar goed, het gaat uiteindelijk natuurlijk om de kleur. Chestnut is een hele donkerbruine/rode kleur. Een kleur die ik niet heel snel zal dragen omdat ik meer van lichtere kleuren houd. Toch is het een kleur die heel chique oogt. Dit is een kleur die zeker geschikt is voor een avondje uit.

Het lakken gaat prima. Het kwastje is niet te dun of te dik maar gewoon precies goed. Voor mijn nagels heb ik twee laagjes gebruikt voor een mooie en egale dekking. Het drogen gaat redelijk snel, na ongeveer 10 minuten durf ik mijn handen weer te bewegen 😉

Biocura

Deze nagellak heeft bij mij wel pluspunten gescoord. Zeker voor een budget nagellak is de kwaliteit goed. Wat betreft de houdbaarheid blijft deze nagellak bij mij vier dagen netjes zitten. Nu moet ik daar wel bij vertellen dat dit voor mij een normale houdbaarheid is voor mijn nagels. Ik heb geen base of topcoat gebruikt. Naast deze donkere kleur was er ook nog een blauwe kleur verkrijgbaar. Jammer dat er niet meerdere kleuren waren, maar wie weet komt dit nog!

Deze nagellak is te koop bij de Aldi voor €2,49/11ml.

Wat vind jij van deze kleur? Wist jij dat de Aldi ook make-up producten verkoopt?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

 

 

 

Reacties

 • Anouk

  ik wist helemaal niet dat ze nagellak verkopen bij de Aldi. Morgen maar eens even kijken als ik er ben. Het is echt een mooie kleur!

 • Nina Simplynspecial

  Heb al geregeld wat verzorgingsproducten gezien bij Aldi, maar nog geen nagellak. Ik vind dit lakje er prima uitzien voor dat geld 🙂 Alleen is het voor mij ook een kleur die ik niet vaak zal dragen.

 • Liset

  Ik vind het kleurtje wel erg leuk! Mooi donker voor de winterse dagen en heel chic!

 • 4.Balou

  Wat een koopje voor zo’n mooie kleur nagellak!

  http://www.bloglovin.com/blogs/4balou-13049789

 • beautifulday4makeup

  Wauw, dat ziet er beter uit dan verwacht

 • Amy

  Ik wist helemaal niet dat ze zulke beautyproducten verkopen bij Aldi! Het ziet er prima uit, beter dan ik verwacht had 🙂 Mooi kleurtje!

 • Petra

  wat een mooie tint, erg warm..Zelf wist ik wel dat Aldi wel eens cosmetica producten verkocht, maar ik kom ze hier bij de Aldi eigenlijk zelden tegen…jammer als ik dit zo zie en lees!

 • Teddy

  Wat een mooi kleurtje!

 • Manon

  Ziet er heel goed uit!

 • Linda

  Wat een leuk en sjiek ogend budget nagellakje! Erg mooi voor een sjiek feestje en kerst!

 • Iris

  Als je niet zei dat het van de Aldi of van Biocura was, zou ik denken dat het een luxe merk was.

 • Bertine

  dit is wel echt een hele mooie, donkere kleur!

 • Blog & Beauty

  Ik heb het blauwe lakje in handen gehad maar toch weer terug gelegd. Waarom? Weet ik niet!

 • Bianca

  Heel mooi kleurtje, mooi zo verpakt in een doosje 🙂

 • Ramona

  De beste nagellak…! Qualiteit Prijs….Rap droog…Ik heb alle kleur, Wanneer nog andere kleur

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.