Persoonlijke doelen
29 apr 2016 Lifestyle Persoonlijk 24

Persoonlijke doelen

Ik ben nooit iemand geweest die zichzelf echt doelen stelde. Ja, ik wilde weleens iets heel graag en dan ging ik er gewoon voor. Zo was mijn doel ooit om verpleegkundige te worden en alhoewel ik inmiddels al een tijd niet aan het werk ben, heb ik hier nooit spijt van gehad. Het heeft mij zoveel geleerd dat ik alleen maar heel blij ben dat ik dit allemaal heb mogen doen. Van de week bedacht ik mij dat het misschien eens leuk zou zijn om gewoon eens wat persoonlijke doelen te delen. Want het is nooit verkeerd om jezelf doelen te stellen en deze na te streven! 

Boeken lezen

Voor een ander kan het lezen van een boek heel simpel liggen. Voor mij ligt dit toch net even weer iets anders. Ik ben altijd dól geweest op boeken en kon deze echt verslinden. Alleen is mijn concentratie sinds de prenatale depressie zo slecht geworden dat ik na een paar bladzijden al niet meer verder kom. Hoe ik ook mijn best doe, en hoe graag ik het ook zou willen. Het lukt gewoon niet. Ik wil het toch weer stap voor stap oppakken, want ik mis het ontzettend en het lijkt mij heerlijk om mijzelf weer eens te verliezen in een boek. Mocht je trouwens aanraders hebben, zie ik dit graag terug in de comments ;).

Afvallen met Weightwatchers

Jullie hebben eerder al kunnen lezen dat ik begonnen ben met weightwatchers. Inmiddels ben ik aan mijn derde maand begonnen en is het waar wat ze zeggen: de laatste kilo’s zijn het zwaarste. Vooral voor iemand als ik die overal wel excuses in kan vinden is het soms echt lastig. Maar we gáán door want de zomer komt eraan en als ik op vakantie ga wil ik natuurlijk wel een beetje strak in mijn velletje zitten.

Fotoboek

Boek Sophia

Ik ben dé allerslechtste moeder als het aankomt op het maken van fotoboeken. Ik weet nog dat ik het zelf raar vond dat mijn ouders geen babyboek van mij hadden. Maar nu ik zelf moeder ben snap ik dat dit gewoon iets is dat door de drukte van de dag er heel erg gemakkelijk bij inschiet. Voor Senna heb ik eens een boek laten afdrukken met een aantal blogartikelen die ik over hem geschreven heb. Sommige artikelen zou ik heel fijn vinden als hij dit later terug zou kunnen lezen, vandaar dat ik dit heb gebundeld. Nog steeds wil ik ook zoiets voor Sophia maken. Het kost behoorlijk wat tijd om zoiets in elkaar te zetten, en het schiet er steeds bij in, maar ik wil het wel ontzettend graag doen.

Verjaardag Sophia

Nog een puntje met betrekking tot Sophia. Onze meid is namelijk over precies een maand jarig! Ongelofelijk hoe snel afgelopen jaar aan mij is voorbij gegaan. Van de week had ik het hierover met mijn verpleegkundige dat ik ook best veel van dit jaar niet zo helder meer voor de geest kan halen. Veel heeft ook te maken met zware medicatie die ik heb geslikt en de prenatale depressie die ik doormaak. Maar goed, ondanks dat, is mijn allerliefste prinses bijna 1 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Wij zijn zo dankbaar met haar en elke dag dat zij weer naar mij lacht is mooi. Ik wil dus al snel een beetje gaan plannen en bedenken hoe wij haar verjaardag invulling gaan geven.

Meer bekendheid geven aan de prenatale depressie

Een van mijn doelen is eigenlijk dat ik niet te veel op mijn blog wil schrijven over de prenatale depressie. Dit heeft meer te maken met dat ik niet die vrouw wil zijn met de depressie, en ook omdat ik niet wil “zeuren”. Toch best lastig omdat het toch mijn wens is om meer bekendheid te geven aan de prenatale depressie. In de nieuwe Ouders van Nu (7 mei) zal mijn verhaal te lezen zijn. Ik weet zelf hoe de tekst van het artikel is, maar heb de foto’s nog niet gezien. Heel erg spannend dus! Onder andere door dat verhaal in een tijdschrift te vertellen én door middel van mijn blog hoop ik ook andere vrouwen te kunnen bereiken die hetzelfde als mij meemaken. Toen ik de diagnose kreeg was ik daar zo ondersteboven van dat het mij in ieder geval had geholpen als ik wist dat ik niet de enige was.

En nu ben ik natuurlijk ook ontzettend benieuwd naar jouw persoonlijke doelen! Wat zijn jouw persoonlijke doelen en hoe wil je deze gaan bereiken? Laat je reactie achter in de comments, ik lees het heel erg graag! 

handtekening-saskia
Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Wilmaaa

  Mooi en eerlijk! Ik snap wel dat je een soort niet wilt zeuren, maar aan de andere kant dat je er aandacht aan wilt geven. Ik denk dat balans goed is 😉 ik ben heel benieuwd naar je artikel! Mijn persoonlijke doel is toch wel om fit te worden, een grote wens 😉 de laatste tijd gaat het weer beter dus daar ben ik blij mee…

 • Mama Lifestyle Blog

  Mijn persoonlijke doelen? Daar vraag je me wat. Ik heb wel zeker een aantal things to do, zoals (net als jij) nu eindelijk eens fotoboeken maken van mijn kinderen. Ik loop al 7 jaar achter. Lezen en sporten zou ik ook weer op willen pakken. En ik heb nog een heel speciaal doel voor het najaar. Maar daar kan ik nu nog iets over vertellen…….

  • Mama Lifestyle Blog

   Ik bedoel niets. Daar kan ik nu nog niets over vertellen.

   • Saskia Hardeman

    Ik ben stiekem wel benieuwd hoor haha 🙂

 • Lonneke

  Mooie doelen. Ok had onlangs ook een artikel geschreven over mijn doelen. Ik denk dat mijn grootste doel is om te genieten van de kleine dingen in het leven! 🙂 James wordt ook bijna een, spannend he.. Gaat zo snel.
  Ik ben erg benieuwd naar je verhaal !

 • Desiree | Sweet Happinez

  Mooie doelen en wat goed dat je dit voor jezelf op papier hebt geschreven

 • Nicole

  Fijne doelen. Ik heb het baby boek van Fay ook nog niet af slecht he.. Maar beetje dezelfde redenen als jou. En van je prenatale depressie snap ik. Ik schrijf er ook niet veel meer over om dezelfde reden maar wil er wel bekendheid aan geven..

 • Hanna

  Mooie doelen vind ik het. Ik ben benieuwd naar je stuk in de ouders van nu en vind het heel knap dat je op die manier bekendheid aan de prenatale depressie geeft.

 • Kim - Early up and Running

  Mooi en eerlijk geschreven!
  Mocht je ooit weer de rust en concentratie vinden om te lezen, zijn dit mijn aanraders:
  Witte Orleander van Janet Finch &
  Walvismuziek van Wally Lamb.
  Hebben op mij allebei veel indruk gemaakt!

  Oh en mijn doel … Doorzetten met hardlopen en blijven bloggen!

 • Karen

  Ik ben ook een waardeloze fotoboek inplakker. De kaarten van ons huwelijk liggen hier al 4 jaar in een doos en ik wil er nog steeds wat mee doen.
  Wat goed dat je in ‘Ouders’ komt met je verhaal. Ik ga het zeker lezen. Supergoed dat je hier aandacht aan geeft.

 • Leonie van Mil

  Wat bijzonder dat je met je verhaal in Ouders van Nu komt. Heel mooi om op die manier meer bekendheid te krijgen voor prenatale depressie. Een belangrijk onderwerp ook en een goed doel. Het is tenslotte minder bekend dat de postnatale depressie.

 • Joyce rdt

  Wat een mooie doelen. Het maken van fotoboeken herken ik wel, doe ik ook echt veel te weinig. Sinds kort ben ik ook weer begonnen met lezen (heel lang laten liggen) en door een tip van iemand begon ik aan een boek van Camilla Läckberg : IJsprinses. IJsprinses is het begin van een serie, maar je kan ze evt. ook los van elkaar lezen. Wat misschien leuk is, ik weet niet welke telefoonprovider je hebt? Maar via T-Mobile kan je de app bookmate 2 maanden gratis gebruiken, soort van e-reader wordt je telefoon dan en door deze app ben ik weer aan het lezen geslagen, vind het stiekem toch wel heel makkelijk!

  Succes met de laatste kilootjes!!
  Liefs.x

 • Marijke

  Mooie doelen! weight watchers is ontzettend populair zie ik, zijn veel bloggers mee bezig. Laatste loodjes zijn altijd het zwaarst, succes!

 • Yvonne

  Jij stelt jezelf meteen meerdere doelen, ik zou beginnen met één. Wel waar ja, dat de tijd vliegt. Je dochter wordt al bijna 1 jaar. Leuk om vast met haar feestje bezig te zijn. Geniet ervan!

 • Liess

  Meer genieten, is een doel. Dat is moeilijk soms voor me.
  Meer bewegen, ik wil 50 kilo kwijt. Niet perse dit jaar. Helaas zitten de 20 kilo’s die ik kwijt was voor dat ik zwanger raakte er weer aan namelijk. Dus begin opnieuw.
  Ik wil straks weer de stap maken km te gaan werken. Ik Zit Al Jaren Thuis door mijn depressie en angst stoornis

 • Liess

  Een boek met artikelen is trouwens echt heel vet.

  En zal ouders van nu in de gaten houden

 • Mathiske's mama blog

  Mooi en eerlijk! Je hebt al een hoop doelen behaald, sommige zijn door omstandigheden gewoon lastiger. Ik weet zeker dat het goed komt

 • Linda

  Mooie doelen! Vind het een heel gaaf idee dat je je blogberichten hebt laten bundelen in een fotoboek, zeker ook doen hoor voor Sophia!! 🙂

 • Sandra

  Ik wist niet dat jij de opleiding tot verpleegkundige hebt gedaan! Wat tof zeg. Ik ken je natuurlijk niet echt, maar ik vind het erg bij je passen. 🙂
  Mooie doelen heb je voor jezelf opgesteld. Wat leuk ook dat jullie kleine meid al bijna 1 jaar is. Dat wordt een groot feest, hihi. Succes met de voorbereidingen!

 • Vlijtig Liesje

  Mijn persoonlijke doel is minder piekeren!

 • Simone

  Een boek maken met blogartikelen over je kinderen, dat ga ik zeker ook laten doen. Ik denk als Mirthe 1 is of zo. Alle mijlpalen uit het eerst jaar bij elkaar 🙂 Super tof zo’n herinneringenboek.

 • Iris

  (Meer) boeken lezen is ook een doel waar ik mee aan de slag wil. Als het straks vakantie is, ga ik weer eens naar de bibliotheek.

 • linda

  Mooie doelen. Onze babyboy wordt over welgeteld 20 dagen één jaar… En ik wil echt snel aan dat babyboek beginnen!

 • Merel

  Mooi dat je zo’n boek hebt gemaakt voor Senna, vooral met de teksten erbij. En dat komt voor Sophia vanzelf als alles weer wat beter gaat, moet je maar denken.

  Mooie doelen! Voor mezelf wil ik beter leren schrijven, mijn blog verbeteren en ook afvallen.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.