Mijn persoonlijke Interview in Ouders van Nu
11 mei 2016 Lifestyle Persoonlijk 36

Mijn persoonlijke Interview in Ouders van Nu

Zoals ik al een aantal keren met jullie gedeeld heb ben ik een tijd terug geïnterviewd voor het tijdschrift Ouders van Nu. Inmiddels is het tijdschrift uitgekomen en wil ik je graag vertellen over mijn persoonlijke Interview in Ouders van Nu .

Eigenlijk wilde ik door middel van een geschreven artikel meer aan jullie vertellen over het interview maar ik bedacht mij dat het net zo gemakkelijk via een filmpje kan. Ik vertel jullie hoe het interview over mijn prenatale depressie is gegaan en wat ik van het eindresultaat vind. Ik merk trouwens toen ik het filmpje bekeek dat ik best veel vertel en een beetje van de hak op de tak ga, maar dat is gewoon enthousiasme ;).

Ik ben benieuwd wat jullie van mijn filmpje vinden en of je misschien toevallig het interview al hebt gelezen. Tot slot wil ik nog wel vermelden dat ik alle berichtjes en mailtjes heel erg waardeer, maar dat ik geen medische uitspraken kan doen. Ik krijg bijvoorbeeld weleens vragen of er bij iemand sprake is van een prenatale depressie of wat voor medicatie er is aan te raden. Voor dit soort vragen moet áltijd een arts worden geraadpleegd.

Verzoekjes voor nieuwe filmpjes en/of vragen mag je natuurlijk altijd achterlaten in de comments. Vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal en de duimpjes omhoog te doen! Liefs!

handtekening-saskia
Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • simpel, met een snufje liefde

  Fijn dat het interview is geworden wat je graag had gewild. Ik heb het nog niet gelezen.

 • Wilma's

  Wat leuk een video! Knap dat je het zo open verteld en ik ben heel erg benieuwd naar het interview!

 • Mama Lifestyle Blog

  Hoi Saskia, totdat ik jouw blog tegen kwam wist ik nog niet eens dat er zoiets als een prenatale depressie bestond. Terwijl iedereen weet wat een postnatale depressie betekent. Goed dat je je verhaal nu ook met Ouders van Nu hebt gedeeld. Behalve dat het voor jou heel goed voelt om je verhaal te doen, is het ook heel nuttigen voor zwangeren. Zwangere vrouwen weten dan tenminste wat een prenatale depressie bestaat en als zij dit zelf hebben, herkennen ze misschien de symptomen. Ik heb het interview nog niet gelezen, maar deze week ga ik zeker even naar de winkel voor het blad. Fijn dat het interview precies zo is geworden zoals jij voor ogen had ☺

 • Nicole

  Echt super dat je die kans kreeg. Het is zo belangrijk dat er meer over gepraat wordt. Dat andere vrouwen ook inzien dat wat zij voelen en/of denken helemaal niet gek is!

 • Lisanne

  Gaaf dat het interview nu eindelijk uit is. Ik ga het wel even opzoeken van de week met de boodschappen doen. Wat ik mij af vraag hoe ging dat met je 2e zwangerschap. Je had immers al een klein hummeltje rond lopen kon hij merken dat je een prenatale depressie had? En kreeg je meer echo’s om te kijken of de kindjes wel goed groeide of gaat dat wel gewoon goed door? Als je lichaam tegenwerkt kan ik mij dat best voorstellen. Fijne dag liefs Lisanne

  • Saskia Hardeman

   Hoi LIsanne, dank voor je reactie 🙂 Ik neem je vragen even mee om een keer te beantwoorden in een filmpje over prenatale depressie. Vind je dat goed?

 • Leonie van Mil

  Wat goed dat je je verhaal hebt kunnen doen op jouw manier. En fijn dat het je zo’n goed gevoel geeft. Ik vind het heel knap van je en ik denk dat je hier een hoop vrouwen mee kan helpen.

 • Liess

  Mmm, volgens mij heb ik m nog niet binnen, 7 mei moest ie toch?

  • Saskia Hardeman

   10 mei! Ik had het eerder verkeerd 🙂

 • MARIJKE

  Wat goed dat je dit interview hebt gedaan. Super knap. Mooi dat het geworden is zoals je wou!

 • Angela - Mama met passie

  De Ouders van Nu lag bij mij op de mat maandag, maar nog geen tijd gehad om te lezen. Staat voor morgenochtend op de planning met een heerlijke kop thee en chocola! Ik heb natuurlijk al wel even gespiekt en globaal het interview even doorgenomen. Heel goed dat je het interview hebt gedaan. Knap en dapper. Heel fijn dat jij er ook blij mee bent 🙂

 • Simone

  Wat fijn dat het zo goed heeft uitgepakt! Ikwil het graag lezen. Tot wanneer ligt het in de winkels?

  • Saskia Hardeman

   Het is een maandblad 🙂

 • Mary-Lou

  Wat een mooi interview is het geworden! En de foto´s zijn prachtig. Al ben ik `op de hoogte` van je situatie, toch hoopte ik naarmate ik steeds verder las op een happy end wat betreft je depressie. Jammer dat je nog niet zo ver bent!

  • Saskia Hardeman

   Wat een lieve reactie, dankjewel!

 • Sandra

  Phoe, knap hoor dat je dat interview hebt gegeven en ik kan me best voorstellen dat het heel heftig is geweest. ik heb het nog niet gelezen ben dan ook zeer benieuwd. Maar hoe gaat het nu verder met je? Daar ben ik ook wel benieuwd naar, ga je je werk in de toekomst weer oppakken bijvoorbeeld?

  • Saskia Hardeman

   Hoi Sandra, ik neem je vragen even mee om te beantwoorden in een filmpje wat ik nog wil maken 🙂

 • Linda

  Wat goed én spannend dat je nu zoveel meer mensen kunt bereiken door je interview. Ik hoop echt dat er mensen zijn die kracht uit jouw verhaal kunnen halen en dat je op deze manier taboes doorbreekt. Zeker omdat een zwangerschap een soort van feestje hoort te zijn. Ik vind het nog steeds bizar om te horen dat een lichaam zo anders kan gaan werken door hormonen. En hoop dat door het geven van dit interview je het nog verder kunt verwerken. Heel erg knap en goed dat je dit hebt gedaan!

 • Lisanne

  Sterke vrouw! Ik vind je filmpje super! Toen ik gisteren door de winkel liep, zag ik ‘m al liggen. Stiekem doorgebladerd maar kon het artikel niet zo gauw vinden. Ik ga ‘m zeker nog lezen!

  • Saskia Hardeman

   Bladzijde 18 😉 Maar heel lief je reactie, dankje!!

 • Simone

  Lieve Saskia, ik heb het blad net meegenomen bij de winkel. Wat een prachtig artikel is het! Ik ken ne verhaal een beetje van je blog, maar dat het zó heftig is, dat wist ik niet. Ik hoop zo ontzettend voor je dat je snel weer je vrolijke en enthousiaste zelf wordt en echt kunt gaan genieten van het leven en je gezin. Een dikke knuffel, Simone

  • Saskia Hardeman

   Dankjewel lieve Simone, super lief van je.

 • Sharon

  Wat vertel je er goed over! Een vriendin van mij heeft hier ook mee te kampen gehad en voelt zichzelf er ook schuldig over. Ik zal haar verwijzen naar deze pagina, voelt ze zich wellicht wat minder alleen… Je bent een topper!

  • Saskia Hardeman

   Dankjewel voor je reactie, hopelijk heeft je vriendin er inderdaad iets aan 🙂

 • Iris

  Heel goed dat ze jou wilden interviewen, meer aandacht voor die ziekte is echt nodig. Ik had er eerst ook nog nooit van gehoord.

 • Jootje

  Niks dan respect en bewondering voor je..

 • Nathalie

  Echt bewonderenswaardig! Zo stoer dat je dit gewoon gedaan hebt!

 • Carlijn

  Heb je filmpje met veel interesse gekeken. Het klinkt misschien raar, maar ik kan gewoon bijna niet geloven dat iemand als jij hiermee te maken hebt. Net wat je zegt: je hebt nooit klachten gehad, en ineens overkwam dit je. Ik weet dat het iedereen kan overkomen en dat het niets zegt over hoe leuk en spontaan je normaal bent, maar juist omdat ik jou zo’n leuke vrouw vind, is het nog lastiger voor te stellen dat je van die donkere periodes hebt en hebt gehad. Ik heb vandaag een dagje voor mezelf in de tuin ingepland (kindjes zijn op het kdv) en wilde wat tijdschriften kopen. Ik ga de Ouders van Nu zeker halen, mijn abonnement bleek namelijk gestopt afgelopen maand…

  • Saskia Hardeman

   Dankjewel voor je lieve reactie Carlijn 🙂 Weet je, ik kan het mij zelf ook soms nog steeds niet voorstellen. Als ik een goede dag heb denk ik; zie je het valt allemaal wel mee. Maar vaak volgt daarop weer een slechte dag. Ik moet ook wel eerlijk zeggen dat ik die slechte dagen ook buiten mijn blog probeer te houden hoor. Ik probeer mijn blog gewoon zo te houden zoals ik echt ben/was gewoon om een fijn plekje te hebben. Ik ben benieuwd wat je van het interview vindt 🙂

   • Carlijn

    Wat een mooi opgeschreven verhaal, heel integer. Ik heb heel veel respect voor je. Mooie foto’s ook, vooral die eerste… Sophia met haar grote kijkers, wat een beauty is zij toch.

 • Lilian

  Wat een leuk filmpje heb je gemaakt! En het lijkt me echt heel heftig. Vind het ook knap dat je het dan nog een keer ‘aandurft’. Maar goed dat je er zo weer aandacht aan besteedt!

 • Eline

  Je interview in Ouders van Nu heeft me erg geraakt. Ik heb voor mijn zwangerschap een heftige depressie gehad. Ik vroeg me af of je bekend bent met de vrouwenpoli in Boxmeer. Ik heb daar een afspraak gemaakt om uit te laten zoeken of mijn hormoonhuishouding beter in balans kan komen. En zo hoop ik weer wat meer energie te krijgen. Ik weet nog niet hoe het gaat uitpakken maar ik las het interview en kreeg het gevoel dat ik het je moest laten weten. Veel respect voor je openheid. Groetjes, Eline

  • Saskia Hardeman

   Hoi Eline, dankjewel voor je lieve reactie, dit waardeer ik heel erg. Ik ken de vrouwenpoli helemaal niet, maar het heeft zeker mijn interesse gewekt. Eerder ben ik doorverwezen naar een gyneacoloog bij ons in het ziekenhuis maar deze leek de ernst van de situatie niet te snappen. Dit soort gyneacologen van de vrouwenpoli zijn er in gespecialiseerd, dat is heel fijn om te weten. Heel erg bedankt!

 • Laura

  Wauw, ik heb met tranen in mijn ogen je video bekeken, wat bijzonder heftig en alleen moet je je gevoeld hebben. Ik kan mij er geen voorstelling van maken want ik heb zelf een perfecte, nee nog beter dan perfecte zwangerschap gehad. Maar je raakte me heel diep in mijn hart met je verhaal.

  Ik hoop van harte dat je onijs hard kan genieten van je beide kinderen en mocht je die moed hebben om nogmaals zwanger te worden, je dan ook een onbezorgde zwangerschap mag beleven.

  <3

  • Saskia Hardeman

   Hoi Laura, bedankt voor je ontzettend lieve woorden. Dat vind ik echt heel lief om te lezen, dankje.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.