Mijn eerste ervaring met Weightwatchers
2 apr 2016 Lifestyle 16

Mijn eerste ervaring met Weightwatchers

Iets langer dan een maand geleden ben ik gestart met Weightwatchers. Niet omdat ik heel veel kilo’s kwijt moet, maar omdat ik heel graag de laatste plak kilo’s van de laatste zwangerschap er af wil. Of dat gelukt is, wat mijn doel is, en wat ik vind van Weightwatchers vertel ik je graag!

Beginnen met Weightwatchers

Van Weightwatchers mag ik drie maanden hun programma uitproberen. Het werkt heel gemakkelijk via een app zodat ik precies elke dag mijn persoonlijk aantal punten kan bijhouden. Om te beginnen moeten er een aantal gegevens worden ingevuld, en aan de hand daarvan wordt het aantal punten berekend. De punten zijn zeg maar het aantal calorieën wat je per dag mag hebben. Elke dag mag er gegeten worden wat je zelf wil, zolang dit binnen de punten valt.

De eerste week dat ik startte ging geweldig. De tweede week ook, ik was namelijk al in twee weken 2,5 kilo kwijt. Mijn startgewicht was 64 kilo. Aangezien ik voor de zwangerschap van Sophia altijd op 55 kilo zat, vond ik dit echt veel te veel en voel ik mij hier niet prettig bij. Nu moet ik wel zeggen dat ik zware medicijnen heb gebruikt waarvan ook bekend is dat er een aantal kilo’s kunnen blijven plakken. Maar hoe dan ook, wilde en wil ik er gewoon wat af.

Mijn ervaring met Weightwatchers

Na die twee weken waarbij ik als een speer ging, werd het al ietsjes minder. Zo af en toe had ik al wat momentjes waarbij ik lak had aan de punten en vond dat het gewoon mocht (hoi emotie-eter). Ik wisselde dus goede dagen af met wat minder goede dagen. Toch bleef ik elke keer wel afvallen. Niet heel veel kilo’s, maar afvallen is in dit geval altijd beter dan aankomen.

Wat ik zelf heel erg fijn vind is dat de app van Weight Watchers mij bewust maakt van wat ik eet. Ik at voorheen bijvoorbeeld altijd heel veel speculoos. Toen ik in de app zag hoeveel punten dit mij kostte, dacht ik wel tien keer na voordat ik dit op mijn crackertje smeerde.

Gedurende 6 weken ben ik 3,8 kilo kwijt. Geen gigantisch iets, maar ik hoef dan ook niet gigantisch veel kwijt. De laatste paar kilo’s zijn denk ik het moeilijkst dus daar ga ik komende tijd mee aan de slag. Over een aantal weken zal ik weer een update plaatsen!

Ben jij tevreden met je gewicht? 

handtekening-saskia
Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Leonie

  Wow goed bezig! WW lijkt me fijn om mee af te vallen! Als er zwangerschapskilo’s blijven plakken ben ik ook van plan WW te gaan doen…

 • demallemolenmoeder

  Knap! Meestal als je was langzamer afvalt, kom je ook minder snel weer aan. Ik wil een heel klein beetje afvallen. Ook weer wat fitter en strakker zijn. En natuurlijk blijven genieten. Ben té dol op eten om daar helemaal mee te stoppen. Iets meer sporten dus. Succes!

 • Lonneke

  Ik ken in m’n omgeving best veel mensen die tevreden zijn over de weightwatchers.. Ik heb d’r zelf geen ervaring mee maar moet wel de nodige kilo’s kwijt. Helaas door onderandere prednison werd dit onbegonnenwerk maar ik ga me deze week inschrijven bij een sportschool. Ik ben benieuwd!

 • Channa

  Wat goed zeg. Hier mag er ook nog wel wat af. Ben alleen nog op zoek naar motivatie 😉

 • Yvonne

  Goed hoor zoveel kilo al kwijt. Succes met de laatste kilo’s!

 • sandra

  Goed bezig! Ik wil er toch ook nog wel graag een kilootje of 2/3 vanaf. En vooral dat buikje zit me in de weg. Dus ik let de laatste tijd veel op mijn eten en probeer elke dag s’avonds buikspier oefeningen te doen.

 • Melike

  Wat ben je goed bezig! Ik heb zelf mijn eigen manier gevonden om op gewicht te blijven. Dit werkt voor mij heel goed. Vooral sinds ik mijn ‘slechte’ dingen heb vervangen door goede ‘dingen’, die ook nog eens heel lekker vind is het nu heel makkelijk. Maar dit heeft mij wel heel veel tijd gekost. Ik kan mij ook voorstellen dat niet iedereen het zelf goed kan uitvogelen. Het is namelijk nogal wat werk en discipilne. Ik lees heel veel goede positieve dingen over weightwatchers. Ook echt fijn dat ze met punten werken, zodat je zelf ook goed kan bijhouden. Heel veel succes nog voor de komende tijd!

 • Hanna

  Ik vind het behoorlijk netjes hoor! Meestal kan je beter wat rustiger afvallen dan enorme kilo’s die snel gaan maar er daarna ook weer makkelijk aanvliegen.

 • Eva

  3,8 kilo in zes weken vind ik hartstikke netjes hoor Saskia! Het moet juist niet te snel gaan zodat je lichaam ook kan wennen aan dit gewicht. Knap van je dat zo goed bezig bent! Ik ben niet zo bezig met mijn gewicht. Ik weeg van nature niet heel veel maar dat was tijdens mijn zwangerschappen wel anders. Bij Emma kwam ik bijna 20 kilo aan. Nu drie jaar later voel ik dat de hormonen van het zwanger zijn ook uit mijn lijf zijn en dat mijn gewicht ook stabiel blijft. Heel veel succes de komende tijd! Je kunt het!

 • Nesrin

  Hi emotie-eter 😉 hier zit er ook een.

  3,8 in zes weken vind ik heel netjes Saskia. Ik ben benieuwd naar de volgende update.

 • Lisanne

  Ik vind bijna 4 kilo in 6 weken toch aardig wat hoor. Ik heb vaak gehoord dat het eigenlijk niet om de cijfertjes gaat maar om de manier hoe jij je er zelf bij voelt. De getalletjes moet je eigenlijk wegdenken. Als jij van jezelf vind en je prettig voelt bij nog een paar kilootjes minder dan moet je daar voor gaan en dan zal het ook wel lukken. Kortom een top prestatie in een kleine tijd ben benieuwd naar je volgende update. Liefs Lisanne

 • Iris

  Knap! Keep up the good work 😀 .

 • Mary-Lou

  WW is echt fijn. Na mijn eerste zwangerschap ben ik hier 13 kg mee afgevallen. Niet alleen online, maar ook naar wekelijkse bijeenkomsten gaan. Ik ben nu, na mijn 2e zwangerschap, opnieuw niet meer tevreden en zit er sterk over te denken me weer aan te melden.

 • Sandra

  Leuk om jouwe ervaring te lezen met WW! Lees er de laatste tijd meer over op blogs. Ik vind dat je al lekker wat afgevallen bent hoor in die weken dat je bezig bent. Super!

 • Flavie

  Momenteel volg ik de WW een beetje… ik probeer gezond te eten, regelmatig te eten, ook meer te sporten… niet altijd gemakkelijk en evident!
  De app werkt die altijd of enkel 3 maanden? Zou wel gemakkelijker zijn voor mij, nu schrijf ik alles op en weet soms niet hoeveel punten iets is.

  • Saskia Hardeman

   Je kan zelf kiezen hoeveel maanden je een abonnement neemt op de app. Kan zelfs voor een maand dacht ik!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.