Persoonlijk: Qualitytime (voor Mama)!
11 jul 2015 Mama 15

Persoonlijk: Qualitytime (voor Mama)!

Gisteren (vrijdag) was het precies zes weken geleden dat Sophia geboren is. Sindsdien bestaat mijn leven uit voeden, luiers verschonen, Senna en het huishouden. Stiekem ben ik dan ook weleens jaloers op Vincent die de deur uit kan wanneer hij wil zonder dat er een voedingsschema in de war geschopt wordt of dat er voorbereidingen getroffen moeten worden. Super lief vond ik het dan ook toen een vriendinnetje voorstelde om eens op de kindjes te passen zodat ik weg kon, Qualitytime voor Mama!

Peuterpuber

En om eerlijk te zijn vond ik het idee om zonder kindjes weg te gaan best lastig. Stel dat ik mijn vriendin zou achterlaten met een peuterpuberende Senna en een brullende Sophia. Dat wilde ik haar niet aandoen. Maar aan de andere kant leek het mij ook weer heerlijk om even niet op te letten of Senna geen kattekwaad uithaalt, terwijl ik Sophia een boertje probeer te laten doen.

Kapper

Dus ja, ik ging alleen op stap en ik vond het heerlijk die qualitytime. Ik ging naar kapper, waar ik al maanden niet was geweest, en ik ging nog even het dorp in om wat spulletjes te kopen. En dat allemaal zonder kiddies. Het was even anders, maar wel heel fijn. Tussendoor kon ik natuurlijk altijd even appen met de vraag hoe het ging en gelukkig waren ze erg lief.

Hardlopen

Ook ben ik van de week weer begonnen met hardlopen. Het stelt echt niets voor, ik heb 1 km gerend, maar ik wilde gewoon een beginnetje maken en kijken hoe het zou gaan met de wond van de keizersnede. Ik had vrijwel nergens last van op een beetje een trekkerig gevoel na, wat volgens mij logisch is. Ook het hardlopen zie ik als een stukje qualitytime. Van de week waren er een aantal momenten dat het minder met mij ging, door te hardlopen word ik vaak weer een stukje rustiger. Fijn om te kunnen doen!

Ik ben heel benieuwd hoe anderen dit doen. Natuurlijk de mama’s, maar ook de niet mama’s. Plannen jullie weleens qualitytime voor jullie zelf in? Hoe vaak? En wat ga je dan doen? Ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden in de comments!

Wat was jouw laatste Qualitytime?

handtekening-saskia

Gerelateerde artikelen:

 

Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Nicole

  Oooh dat is zo goed van je he! Ben trots op je, want die me-time is zo belangrijk om af en toe te doen.

 • Sylvie

  Ik vond dat ook zo gek, de eerste keren dat ik iets zonder Ivar deed, voelde me een beetje verloren.. Nog steeds wel trouwens, al kan ik er tegelijkertijd ook erg van genieten!

 • Els

  Wat fijn dat je alleen even ben weggeweest :-). Lijkt me ook erg spannend hoor!

 • Charlotte

  Wat knap dat je ook al bent wezen hardlopen! En me time is super belangrijk, goed dat je lekker even tijd aan jezelf hebt besteed!

 • debby

  Ten eerste wat een prachtige foto van jou en Senna, wauw. En wat fijn dat je even wat tijd voor jezelf hebt genomen. Ik werk zelf niet en heb geen kids dus overdag heb ik eigenlijk altijd tijd voor mezelf.

 • Manon

  Wow wat snel nu al hardlopen! Persoonlijk zou ik zeggen doe niet te veel, zelf was ik ook erg fanatiek gestart met sporten en stortte na drie maanden echt volledig in, ik was zo moe. Wel moet ik zeggend dat even zonder baby je erg goed kan doen 🙂

 • Manon

  Heel goed van je , nu heb je ook een beetje tijd voor jezelf gehad!

 • Laura - Dagelijkse hap

  Ik hou eigenlijk niet van tijd voor mezelf. Ik vind het veel fijner om dingen samen met mijn vriend te doen en samen dus herinneringen maken 🙂 Hij denkt daar wel vaak anders over haha xD

 • Iris

  Meestal pak ik voor quality time een tijdschrift, wat te drinken en ik vermaak me wel.

 • lin mommysworld

  Wat goed van je om het toch even te doen en je genoten hebt!
  Ik vond het net als jou ook erg lastig om ze dan achter te laten, maar het is wel nodig soms!
  Jay en Luca waren allebei een huilbaby en ik heb dus bij beiden een hele lange tijd niks anders gedaan dan alleen maar bij ze zijn en als ik dan heel even tijd voor mezelf nodig had bracht ik ze naar mijn ouders en ik wilde ze ook bij niemand anders hebben! Haha

  Nu zijn we eindelijk zover dat ik ze wat losser kan laten omdat ze nergens meer echt last van hebben en bijvoorbeeld doorslapen! Wij gaan nu dus af en toe even samen lekker uiteten en laatst heeft een vriendin opgespast (ook al sliepen ze) en ik had kriebels in mijn buik hoor bij het weg gaan. Maar omdat dit zo goed ging durf ik het nu wel wat vaker! Emiel en ik plannen minimaal 2 keer per jaar een weekendje weg dan brengen we ze zaterdag ochtend naar oma/opa en hebben wij de hele zaterdag/hotel/zondag en s avonds halen we ze weer! En ik sport 1 avond per week ik ben daar ook echt speciaal op gegaan om deze reden `even wat voor mezelf. En kapper, soms schoonheidssalon inderdaad een beetje dezelfde dingen als jou! 🙂

 • Eline

  Goed bezig meis! Quality time voor jezelf is echt heerlijk en soms echt even nodig.

 • Lilian

  Ik had vanavond een avondje ‘me-time’; kind op bed, man aan het darten. Dan ga ik lekker vrouwen-zwijmelfilms kijken 🙂

  Dacht er overigens net weer aan dat ik snel even met mijn Haagse vriendin moet afspreken voor een dagje strand zonder man en kind. Dat vind ik dan weer heerlijk. En vind het ook zo leuk dat zij dan een hele dag samen zijn.

  Ik heb het overigens heel makkelijk, want mijn man werkt thuis. Dus ik kan heel gemakkelijk even naar de kapper, dan zet ik Anna gewoon even voor de tv en dan kan ze naar boven roepen als er iets aan de hand is (dus dan kan hij gewoon doorwerken) 🙂

 • Madelon

  Hier past hubby regelmatig op zodat ik even de deur alleen uit kan. Of de heren gaan even boodsxhappen doen en heb ik rustig wat tijd alleen thuis.

 • Gwen

  Niet 😉 Naja, ik sport wel 2 of 3x per wk sinds 4 maanden, maar verder wil ik eigenlijk altijd de kindjes om me heen hebben. Ik ben zo’n gek die echt geniet van alles waar ze bij zijn.

 • Wytske

  Goed van je, gewoon pakken die me-time!! Zo belangrijk! Even opladen en even jezelf zijn ipv alleen maar moeder (en echtgenote). Ja, ik neem ook af en toe echt even tijd voor mezelf, heerlijk vind ik het. Voel me ook niet schuldig tegenover de kinderen, omdat ik daarna juist weer een leukere moeder ben :-).
  Nu al hardlopen is idd wel snel, al zul je het zelf wel grotendeels wel aanvoelen hoe snel je kunt gaan daarmee. Heb je daarvoor advies gevraagd aan bijv verloskundige? Ik denk ook dat je vooral rekening moet houden met je bekken(bodem), meer nog denk ik dan met de wond. De bekkenbodemspieren hebben veel te verduren gehad en moet je weer rustig trainen. Maar misschien heb je dat de eerste 6 weken al heel goed gedaan ;-). Je zal je vast wel goed hebben geïnformeerd, maar beter dubbel dan niet!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.