Mama van de week
3 apr 2015 Lifestyle Mama 9

Mama van de week

Door Samantha werd ik gevraagd of ik een interview wilde doen voor haar vaste rubriek: mama van de week! Natuurlijk wilde ik dat. Het blogje is onlangs al op Samantha haar blog verschenen maar het ik wilde graag de vragen en mijn antwoorden ook nog op mijn eigen blog vermelden. Hierbij dus de vragen en mijn antwoorden op het interview! Ik vertel onder andere wat voor soort mama ik ben en hoe ik mijn blog combineer met het moederschap. Lees je mee?

Hoeveel kinderen heb je, hoe oud zijn ze en hoe heten ze?

Ik heb een zoontje en zijn naam is Senna. Senna is drie jaar oud en zal vier jaar worden in oktober. Ook ben ik momenteel 30 weken zwanger van ons tweede kindje.

Vertel eens wat over jezelf. Wat voor persoon en wat voor soort mama ben je?

Ik ben een zorgzaam type, houd veel van mensen om mij heen en ben gek op mijn man en kind. Mijn beroep is wijkverpleegkundige wat voor mij het mooiste en leerzaamste beroep is.

Lastig om van mezelf te zeggen wat voor een moeder ik ben. Ik ben ben een hele zorgzame moeder maar vind het ook heel belangrijk dat mijn zoontje zelfstandig kan spelen en niet zijn mama overal bij nodig heeft. Omdat Senna lang enig kind is geweest ben ik hier extra alert op. Verder vind ik het belangrijk om kindjes op jonge leeftijd mee te geven dat het fijn en goed is om andere mensen te helpen en er voor elkaar te zijn. Ik laat dit aan mijn zoontje zien door bijvoorbeeld tekeningen te maken voor zieke mensen en door er met hem over te praten dat het goed is om iets voor een ander te doen.

Naast moeder zijn heb je ook een blog. Vertel daar eens wat over?

Het is nu anderhalf jaar dat ik dagelijks blog op twinkelbella. Ik ben begonnen als hobby en omdat ik graag iets voor mijzelf wilde doen. Voor mij is bloggen echt een rustmomentje en gewoon even lekker met iets bezig zijn. Ik ben begonnen als beautyblog maar ben steeds meer over uiteenlopende onderwerpen gaan bloggen. Ik wilde nooit een mamablog worden omdat ik mijn zoon niet volledig in de spotlights wilde hebben maar stiekem begin ik daar nu toch een beetje naartoe te gaan.

Nu mijn blog steeds wat groter begint te worden vind ik het fijn dat ik mensen ook informatie kan geven over bepaalde (moeilijke) onderwerpen. Zo heb ik zelf tijdens mijn beide zwangerschappen last van een prenatale depressie en probeer ik door middel van mijn blog dit taboe te doorbreken.

Hoe combineer je het moederschap samen met je blog?

Omdat ik momenteel in de ziektewet zit door mijn prenatale depressie heb ik aardig wat tijd om aan mijn blog te werken. Het is voor mij ook even een moment om aan iets anders (proberen) te denken en mee bezig te zijn. Als Senna bijvoorbeeld naar de peuterspeelzaal is schrijf ik meestal een aantal blogjes voorruit. In het weekend is mijn man thuis en besteedt hij veel tijd aan onze zoon zodat ik ook nog wat aan mijn blog kan werken.

Toen ik nog werkte blogde ik vrijwel elke avond. Nu probeer ik gewoon in de momenten dat ik alleen ben aan mijn blog te werken.

family

Wat maakt jouw blog zo leuk dat je het wil blijven combineren met je gezin?

Een van de leukste dingen van het bloggen is voor mij het contact met anderen. Ik vind het zo leuk om bijvoorbeeld reacties op mijn blogjes te lezen. Naast mijn blog ben ik een aantal maanden geleden actief op Instagram  Dit is gekoppeld aan mijn blog en hier vind ik het altijd zo gezellig en het contact met anderen zo leuk!

Wat is jouw tip voor andere mama’s en mama’s to be?

De belangrijkste tip die ik kan geven is misschien cliché maar wel heel erg waar. Ik denk namelijk dat mama’s de gave hebben dat het gevoel die zij hebben over hun kind(eren) bijna altijd juist is. Moederinstinct is zo ontzettend belangrijk! Luister naar je gevoel en laat je vooral niet beïnvloeden door anderen. Want anderen weten het heel vaak beter en elke situatie is weer anders. Jij als mama weet wat het beste is voor jouw kind en jouw gezin.

Bedankt Samantha voor het leuke interview, ik vond het erg leuk om de vragen te beantwoorden!

handtekening-saskia

Gerelateerde artikelen:

Hoe anders is een tweede zwangerschap?

10 redenen waarom ik trots ben op mijn zoon!

De peutertag (meet Senna!)

Doe jij mee met de winactie?

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Iris | Todayslipstick

  Wat een leuk interview! Er zitten interessante vragen tussen die je leuk heb beantwoord.
  Liefs, Iris

 • Miranda

  wat een leuke foto’s! Heel erg mooi.
  Interessante vragen en antwoorden ook. Leuk dat je het interview ook nog even op je eigen blog plaatst!

 • beautifulday4makeup

  Wat een mooi interview!

 • lieke

  Wat een leuk interview en wat een mooie antwoorden heb je gegeven zeg!

  Liefs lieke

 • Linda

  Een erg leuk artikel weer! 🙂

 • Manon

  ik vind dat ze mooie vragen stelt en je hebt ze leuk ingevuld

 • Appeltjegeertje

  Leuk om te lezen!

 • Colinda

  Leuk om te lezen, en goed dat je in het interview aankaart dat je bepaalde taboes wil doorbreken over postnatale depressie. Ik denk dat best veel mensen er last van hebben, maar dat er inderdaad nog een taboe op rust.

 • Norine

  Leuk interview!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.