Zomerdrankje: Hugo (lekker drankje voor bij de BBQ!)
19 jul 2017 Recepten 4

Zomerdrankje: Hugo (lekker drankje voor bij de BBQ!)

Ik was onlangs bij een bbq waar er volop een heerlijk drankje genaamd Hugo geschonken werd. Internet leerde mij dat het een vrij oud drankje is en dat het vooral in 2014 ongekend populair was. Toch vond ik het drankje zo lekker dat ik het een plekje op mijn blog wel waard vind!

Ik ben dól op prosecco en alhoewel ik helemaal niet zo veel alcohol drink, vind ik prosecco toch wel een must voor een fijne en warme zomeravond. Een van de redenen dat ik Hugo zo’n lekker drankje vind is omdat het prosecco bevat. Naast prosecco is een belangrijk ingrediënt vlierbloesemsiroop. Je kan Hugo kant en klaar kopen maar het is veel leuker (en lekkerder!) om het zelf te maken. Goed om te weten is dat het alcoholpercentage tussen de 3,5% en 7% ligt.

hugo maken

Zelf Hugo maken

Ingrediënten

150 ml prosseco (gekoeld)

100 ml bruiswater (gekoeld)

20 ml vlierbloesemsiroop

Blaadjes munt

Schijfje limoen

Lees ook: tips voor een gezonde bbq

Hoe maak je het drankje Hugo

Bereiden van het drankje is heel simpel. Doe de prosseco, bruiswater en vlierbloesemsiroop bij elkaar in een glas. Voeg daarbij de blaadjes munt en een schijfje limoen. Ijskoud het lekkerst!

Wat mij betreft een heerlijk drankje voor bij de bbq. Maar ook op de warme zomeravonden absoluut een dikke aanrader!

Ik ben heel benieuwd of jullie dit drankje al kennen en wat jullie er van vinden. Laat het mij weten in de comments, ik ben heel erg benieuwd!

Wat is jouw favoriete zomerdrankje?

Reacties

 • Frank

  Hugo… ik ben er wel eens goed aangeschoten van geweest. Ik ben totaal geen bierdrinker, maar een hugo en andere zoete (vrouwen)drankjes gaat er vaak wel in. Mijn favoriete drankje is en blijft Malibu Cola en dan hoeft het niet bepaald zomer te zijn 😃.
  Onlangs geplaatst door Frank: Terugblik; Eerste trimester

 • thebeautyblognl

  Hhhmm.. heerlijk!

 • Kreanimo

  Ohhhg. Ik ben Hugo fan 😊
  In de ah hebben ze er ook met een rode kleur. Die is ook jammie.

 • yasmin

  Leuk dat je dit recept deelt, ik ken alleen de kant en klare. Deze ga ik zeker een keertje maken!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv