Recept: Makkelijke Nacho Ovenschotel
26 jul 2017 Lifestyle Recepten 6

Recept: Makkelijke Nacho Ovenschotel

Naast dat ik probeer om gevarieerd en gezond eten op tafel te zetten houd ik er  ook heel erg van om iets gemakkelijks én lekkers op tafel te zetten. Sommige gerechten lijken direct heel ongezond maar kan je een stuk gezonder maken door er heel veel groenten aan toe te voegen. Zoals bij deze Nacho ovenschotel bijvoorbeeld. 

Chips eten als avondeten? Mijn kinderen willen dat wel hoor 🙂 Deze maaltijd vinden zij dan ook heel erg lekker. Het is ontzettend makkelijk om te maken en daarom voor mij ook een hele kleine moeite. Laat ik beginnen met de ingrediënten die ik gebruik.

 • 500 gram mager gehakt
 • 1 ui
 • 300 gram cherrytomaten
 • 1 courgette
 • 1 paprika
 • eventueel een blikje mais
 • Half zakje geraspte kaas
 • 1 zak tortilla chips
 • 1 zakje taco kruiden

Hoe maak je deze Nacho Ovenschotel

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden
 2. Rul de gehakt in een beetje olijfolie
 3. Snijd de groenten en voeg deze toe wanneer het gehakt goed gebakken is.
 4. Voeg de taco kruiden toe en roer alles goed door
 5. Wanneer het mengsel klaar is kan het gegoten worden in een ovenschotel
 6. Leg daarboven de nacho chips
 7. En daarover de geraspte kaas
 8. Ongeveer 20 minuten in de oven en klaar!

Je kan het zo gezond maken als je wil

Tip: je kan zo veel groente toevoegen als jij zelf wil. De groenten die ik zelf bovenstaand noem gebruik ik zelf vrijwel altijd, maar je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om nog meer tomaat of paprika toe te voegen voor nog meer gezondheid. Wat ik ook weleens gedaan heb is de restjes groente uit de koelkast opmaken door deze schotel te maken. Zo heb ik ook weleens prei en lente uit toegevoegd.

Om het gerecht helemaal af te maken, serveer je er een lekkere frisse salade bij. Bij voorkeur vind ik zelf een salade met ijsbergsla erg lekker, maar een komkommersalade past er ook heel erg goed bij!

Eet smakelijk!

Eet jij ook weleens zo’n makkelijke Nacho Schotel?

Reacties

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv