Review Aldi Biocura Revital 45+ dag- en nachtcrème
6 dec 2016 Beauty Gezichtsverzorging 6

Review Aldi Biocura Revital 45+ dag- en nachtcrème

Review van Aldi Biocura Revital 45+ dag- en nachtcrème? Ja! Superleuk dat ik dankzij Saskia wat meer aandacht aan beauty kan gaan besteden. In dit geval mag ik een review doen van essentiële gezichtsverzorgingsproducten…voor de wat ‘rijpere’ huid. Ai. Ok, ik kan het een vervelend woord vinden. Maar het is zoals het is. Ik ben geen 18 meer. Integendeel, ondergetekende heeft inmiddels al (of pas, het ligt er maar aan hoe je het bekijkt) 45 verjaardagfeestjes gevierd.

Artikel geschreven door Rory

45 verjaardagsfeestjes?!?

Toch voel ik mij geen 45. Maar hé, ik kan mij nog zo jong voelen. Als je vervolgens de tekst op de producten leest: “Aldi Biocura Revital 45+ dag- en nachtcrème”, dan is het toch ietwat confronterend. Dan zou ik persoonlijk de voorkeur geven aan een tekst als “Crème voor de rijpere huid”. Aan de andere kant kan je ook maar het beste duidelijk zijn. Ben je 35? Dan voldoet de “Anti-Aging Q10“. Maar boven de 45…schijnen deze crèmes het beste bij je huid te passen.

Biocura Anti Aging 45+

Dag en nacht testen

Aldus! Mocht ik de “Biocura Anti-aging 45+ Revital dagcrème” en de “Biocura Anti-aging 45+ Revital nachtcrème” uitproberen. Mijn ervaringen deel ik graag met je. Helemaal omdat ik zelf ook ontzettend nieuwsgierig was. Want eerlijk gezegd ben ik nogal van de ‘high-end‘ producten (lees: Estée Lauder, Clinique. Met high-end bedoel ik niet alleen een duur product, maar ook van een hoge kwaliteit) en heb ik dit soort budget-producten nog niet eerder uitgeprobeerd. Door omstandigheden kan ik even niet meer zoveel van de duurdere merken aanschaffen. Dus dit is ook voor mij een zeer interessant experiment.

Review anti-aging multi-intensief serum

Wist je trouwens dat ik het “Anti-aging multi-intensief serum” ook heb getest? Hiervan is de review inmiddels online gekomen: Biocura Anti-aging multi-intensief serum. Superfijn om juist deze combinatie (dag- en nachtcrème en serum) zo uitgebreid te hebben kunnen testen. Ik ben van mening dat het zeker helpt als je goede gezichtsverzorgingproducten gebruikt. Dat het helpt om je huid zo lang mogelijk zo soepel en gehydrateerd te houden. Ik ben ervan overtuigd dat het bijdraagt aan een jeugdige uitstraling van je huid. Natuurlijk spelen genen en de manier waarop je jouw leven leidt ook mee. Gezond eten. Veel water drinken. Regelmatig bewegen en het liefst ook sporten. Maar bovenal…genieten. Genieten van het leven. Genieten van wat je hebt. En van je loved ones om je heen. Maar goed, ik ga wat off-topic en dwaal af.

Biocura Anti Aging 45+

Biocura Anti-aging 45+ Revital dagcrème

De review dus. Laat ik starten met de dagcrème van Aldi: “Biocura Anti-aging 45+ Revital dagcrème”. De crème voelt direct heel prettig aan op de huid. Niet alleen qua substantie (lekker dun en licht), maar ook de manier waarop je het over je huid kunt uitsmeren. En ook niet geheel onbelangrijk. Er is een SPF 6 toegevoegd aan deze fijne crème, waardoor je dus ook heel relaxed door de stad (of het dorp) kan wandelen als het wat mooier weer is. Let wel, ga je een terrasje pakken. Of wil je echt in de zon gaan liggen in de tuin of op het strand? Voeg dan absoluut een zonnebescherming met minimaal factor 30 toe. Maar in het algemeen? Geeft het mij zóveel rust dat deze crème in ieder geval een SPF bevat.

Biocura Anti-aging 45+ Revital nachtcrème

Biocura Anti-aging 45+ Revital nachtcrème

En hoe beviel de nachtcrème?. Een spontane eerste indruk. Heel eerlijk moet ik bekennen dat ik niet direct enthousiast was. De nachtcrème heeft een wat dikkere substantie. Het voelt meer aan als een zalf. Het uitsmeren gaat wat lastiger. Het duurt langer voordat de witte waas weg is. De huid blijft lang erna nog vettig en glimmend. Ik heb het gevoel dat de crème niet zo goed intrekt. Nu is het natuurlijk een nachtcrème en gaat het ook om het effect op je huid. Daarom ben ik de weken erna flink gaan experimenteren met de hoeveelheid crème. En eerlijk is eerlijk. Als je wat zuiniger bent met het opbrengen wordt het wel beter. Toch blijft voor mij een minpuntje dat mijn gezicht erg lang vettig en glimmend blijft.

Biocura Anti Aging 45+

De weken erna

Zoals ik al vertelde ben ik flink gaan experimenteren met de hoeveelheid crème. Van de dagcrème gebruik ik makkelijker wat meer, omdat hij dun en licht aanvoelt en snel intrekt. De geur is prettig, nagenoeg niet aanwezig. De nachtcrème daarentegen is nog steeds niet helemaal mijn ding. Ik heb geëxperimenteerd met de hoeveelheid. Maar of ik nu veel of weinig crème op doe, mijn gezicht blijft vettig en glimmend. De geur is overigens wat ook meer ‘zalvig’. Toch wil ik zeker ook naar mijn huidconditie kijken en ik heb oprecht het gevoel dat deze crèmes – wellicht ook in combinatie met het “Anti-aging Multi-intensief serum” hebben bijgedragen aan een betere conditie van mijn huid. Ik heb mij namelijk een tijd terug behoorlijk geërgerd aan een set van rimpeltjes tussen mijn ogen. Ook aan wat ik het beste kan omschrijven als ‘diepe lijnen’ in de gevoelige en tere huid van mijn decolleté. Die zijn nagenoeg weg (echt waar)!

Biocura Anti Aging 45+

Biocura Anti Aging 45+

I am impressed!

Concluderend ben ik behoorlijk onder de indruk van de crèmes van Aldi. Ik zag – net als bij het serum – pas na de uitgebreide testperiode van vijf weken wat de crèmes in kwestie kostten. En ik ben verbaasd (en dat is nog zacht uitgedrukt). Want een pot 50 ml  “Biocura Anti-aging 45+ Revital dagcrème”  kost maar € 2,99 en een pot 50 ml “Biocura Anti-aging 45+ Revital nachtcrème” kost hetzelfde. Dat is niet te vergelijken met de prijzen van mijn favoriete gezichtsverzorging crèmes van Clinique (om en nabij de € 50,- voor 50 ml). Ik vind oprecht dat mijn huidconditie is verbeterd. Een groot voordeel van budget-crèmes is dat je ze minder zuinig opbrengt. Dat zal er ook aan hebben bijgedragen. Ik blijf een fan van de crèmes van Clinique, maar met name de dagcrème van Aldi (en het serum) zal ik zeker zelf ook aanschaffen.

Gebruik jij een verschillende dag- en nachtcrème? En zou jij de crèmes van Aldi zelf ook aanschaffen?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Meer lezen over Biocura? Lees dan ook de artikelen Aldi Biocura Gezichtsmaskers, Biocura nagellak remover pads en Biocura Nagellak.

Over Rory Blokzijl

Rory, geboren in 1970 en op 41-jarige leeftijd moeder geworden van een lief, mooi meisje. Schrijft op haar eigen blog 40envoorheteerstmoeder.nl over hoe zij het moederschap op latere leeftijd ervaart. Door mijn positieve ervaringen en strubbelingen te delen, hoop ik anderen te kunnen helpen. Voor Twinkelbella test Rory met veel plezier beauty gerelateerde producten. Want naast moeder ben je ook nog jezelf.

Reacties

 • Aileen

  Wat leuk om een review te lezen over een Aldi crème. Ik ben bijna 30 en zal eens gaan kijken of ze ook crèmes verkopen voor mijn leeftijd. Het klinkt goed allemaal.

  • Rory

   HI Aileen! Dank voor je reactie. Ze hebben verschillende crèmes, ook voor de jongere huid. Zeker de moeite waard om eens uit te checken. Hun serum (waar ik eerder een review over schreef) is ook echt heel fijn!

 • Leny Schipper

  Ik ben 54 jaar ik gebruik al denk ik meer dan 30 jaar creme van de Aldi en het bevalt mij super goed. Voor weinig geld heb je een goed product.

 • Jose

  Er is of was ook een masker van dat merk maar is die niet meer te krijgen..?

 • Karin

  Het serum is geweldig! Heerlijk voor je huid. Ik gebruik nu ook de dag- en nachtcrème voor de rijpere huid. Ik vind dat vettige juist heerlijk. Je voelt dat het iets doet. Ik blijf deze producten gebruiken.

 • Aaldert

  Even over de Biocura 7 Kruiden Shampoo bij ALDI te koop voor € 0,89. Omdat ik vet haar heb moet ik het wel dagelijks wassen. Ik heb vele shampoo’s tegen vet haar geprobeerd. Van goedkoop tot heel duur. Maar van de meeste shampoo’s is mijn haar binnen een uur al weer vet en niet om aan te zien. Met de 7 kruiden shampoo van de ALDI (groene verpakking) is mijn haar zelfs na 24 uur nog niet vet. En dat voor slechts € 0,89. Heel erg tevreden over dit product.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.