Review: Biocura multi-intensief serum (Aldi)
19 okt 2016 Beauty Gezichtsverzorging 10

Review: Biocura multi-intensief serum (Aldi)

Lieve allemaal! Vandaag staat er weer een review voor jullie klaar geschreven door Rory! Ik heb aan Rory gevraagd of zij onder andere een aantal Biocura producten wil gaan testen en hierover te schrijven. Biocura is een merk waar ik zelf eerder over geschreven heb en heel tevreden over ben. Daarnaast is het een merk waar veel naar gezocht wordt op mijn blog dus lijkt het mij leuk om wat meer producten van dit merk terug te laten komen in een artikel. Vandaag een review over de Biocura Anti-aging multi-intensief serum. Vergis je niet: Anti Aging klinkt heel oud maar dat is het niet! Je kan er niet op tijd genoeg mee beginnen 🙂 Lees je mee?

Gebruik jij een serum? Als je mij dat – pakweg – een jaartje of twintig geleden had gevraagd, had ik je waarschijnlijk uitgelachen. Want tot dat moment (mijn 25ste levensjaar) gebruikte ik dag en nacht alleen maar mijn standaardtube ‘Natusan babyzalf’. Say what? Je leest het goed. Ik gebruikte het ’s ochtends en ’s avonds voor mijn gezicht. Voor mijn ogen? Had je daar een speciale crème voor dan? Laat staan dat ik destijds bezig was met extra gezichtsverzorgingsproducten als een serum.

Eczeem en corticosteroïdzalf = een hele dunne huid

Maar werkte dat dan voor je huid Rory? Ja hoor. Prima. Dat dacht ik althans. Want dat ik – doordat ik een flinke vorm van eczeem heb gehad vanaf mijn achtste jaar – een dunnere en slechtere huid had gekregen door het jarenlange gebruik van corticosteroïdzalf tegen het eczeem? Dat vergat ik maar even voor het gemak. Wat ik ook zo briljant deed? Hoe ik de felgroene – waterproof – Miss Sporty-mascara van mijn ogen afkreeg? Gewoon flink wrijven (echt waar!) of met een watje met flink wat Nivea-crème (die uit het overbekende blauwe blik) eraf halen.

Biocura Anti Aging Multi Intensief Serum

25 jaar? Dan direct aan de anti-rimpel crème

Gelukkig drong het uiteindelijk wel tot mij door dat het wellicht handig was om mij te oriënteren op wat betere producten. Producten die mijn huid beter konden verzorgen dan een standaard tube babyzalf. Aldus sloeg ik in paniek op mijn 25ste verjaardag een potje anti-rimpel oogcrème in. Leerde ik tijdens mijn baan bij een grote Nederlandse bank een hele lieve collega kennen die mij langzaam maar zeker inwijdde in de wereld van Clinique.

Een serum voor je 30+ huid

Voor ik het wist was ik van nagenoeg geen verzorging naar het volledige drie-stappen-plan van Clinique gegaan (gezichtszeep, tonic en de DDML-lotion) inclusief dag- èn nachtcrème en ook nog een oogcrème. Gaat goed zou je zeggen. Juist. Maar daar bleef het eigenlijk wel bij. Totdat ik meer en beter wilde. Inmiddels alweer de dertig gepasseerd. Een hoger salaris. Ik kocht wat meer bladen en las ineens over het high-end serum van Estée Lauder. Dat breng je aan onder je nachtcrème en volgens de kenners droeg dat bij aan een nog betere nachtverzorging voor je 30+ huid. Geweldig spul, ik kan niet anders zeggen. Maar wel heel erg prijzig.

Anti-aging en multi-intensief

Hoe fijn is het dan ook niet dat ik nu via Saskia het budget-serum van Aldi mocht testen: ‘Biocura Anti-aging multi-intensief serum’. Want dat alleen een high-end product goed zou zijn voor je huid is naar mijn mening niet waar. Nu heb ik natuurlijk wel een iets kwetsbaarder huid. Met een historie van jarenlang eczeem (het steekt nóg zo nu en dan – met name in periodes van stress – de kop op) plus het feit dat ik een veertigplus huidje heb. Tell me, zijn jullie al nieuwsgierig naar mijn bevindingen? Thought so.

Biocura Anti Aging Multi Intensief Serum

Een serum voegt echt wat toe aan je huidverzorging

Allereerst de substantie. Die is licht, dun en vloeibaar. Het smeert zacht en lekker in op de huid. Het voelt verkoelend. Ik gebruik twee pompjes per keer. Een keer in de ochtend en een keer in de avond. Vanzelfsprekend altijd na het reinigingsritueel. Ik reinig mijn gezicht twee keer per dag met de huidzeep van Clinique. Met behulp van een elektrisch gezichtsborsteltje. Daarna spoel ik mijn huid goed af. Dep het droog met een schoon washandje (volgens mij behoor ik tot een uitstervend ras. In mijn omgeving gebruikt niemand meer washandjes). En dep vervolgens wat tonic op een wattenschijfje waarmee ik mijn gezicht voorzichtig reinig (ik vermijd de zachte en kwetsbare huid om mijn ogen en mond zorgvuldig).

Van hydratatie tot frisse geur

Normaal gesproken is het dan tijd voor de DDML-lotion van Clinique. Maar tijdens de uitgebreide testperiode gebruik ik na deze stap alleen maar het serum en de dag- en nachtcrème van Aldi (Biocura 45+). Na de testperiode van ruim vijf weken is de flacon serum dan ook voor meer dan de helft leeg. Dat zegt meteen ook iets over hoe fijn het aanvoelde op mijn huid. Die twee pompjes per keer is wellicht wat ruim genomen. Maar het hydrateert enorm en het trekt ook vrij snel in. Het is net alsof het mijn huid klaarmaakt voor de dag- of nachtcrème. Had ik je ook al verteld dat ook de geur erg prettig is? Niet teveel geparfumeerd, maar wel een frisse, prettige geur.

Biocura Anti Aging Multi Intensief Serum

Aldi Biocura Anti-aging multi-intensief serum

Concluderend kan ik dan ook zeggen dat ik het serum een zeer geslaagde aanvulling op mijn beauty-routine vind. Doordat het serum in de budget prijsklasse (50 ml kost € 4,49 ) valt heb ik de neiging om wat makkelijker om te gaan met de hoeveelheid serum die ik gebruik. En dat komt mijn veertigplus huid zeker ten goede. Het is overigens maar goed dat ik de prijzen van de producten pas zojuist heb bekeken. Dus ná mijn uitgebreide testperiode (5 weken heb ik zowel het serum als de dag- en nachtcreme getest), want anders zou ik van te voren al een oordeel hebben gehad. Wat een fijn product is dit. Ik zal het zeker weer kopen!

Gebruik jij weleens een serum onder je dag- of nachtverzorging? En zou jij overwegen om het serum van Aldi aan te schaffen?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Benieuwd naar meer reviews van Biocura? Lees dan ook Aldi Biocura gezichtsmaskers, Biocura Nagellak Remover Pads, Biocura Nagellak.

Ken jij de producten van Biocura?

Over Rory Blokzijl

Rory, geboren in 1970 en op 41-jarige leeftijd moeder geworden van een lief, mooi meisje. Schrijft op haar eigen blog 40envoorheteerstmoeder.nl over hoe zij het moederschap op latere leeftijd ervaart. Door mijn positieve ervaringen en strubbelingen te delen, hoop ik anderen te kunnen helpen. Voor Twinkelbella test Rory met veel plezier beauty gerelateerde producten. Want naast moeder ben je ook nog jezelf.

Reacties

 • Lilian

  Wat een goed en duidelijk review, leuk geschreven ook. Eerlijk gezegd gebruik ik geen serum, dag en nacht crème. Wel reinig ik elke dag mijn gezicht met reinigingsmelk en lotion. Ik zou geen problemen hebben met de producten van de Aldi, helaas zit het bij ons alleen niet in de buurt. Nu gebruik ik de producten van Cien, het merk van de Lidl. Komt dan een beetje op het zelfde neer als Biocura.

  • Rory

   Dankjewel Lilian! Hartstikke goed wat je wél allemaal doet qua gezichtsverzorging. Heeft de Lidl (het merk Cien dan) ook een serum?

   • Johanna

    Ja ik gebruik het al zeer lang,maar vraag me af waar ik de samenstelling kan vinden zitten er ook AMINOZUREN in????????

 • Jonna@Burgertrutjes

  Ik gebruik NOOIT een serum maar door deze prijs en jouw fijne ervaring ga ik het absoluut een keer testen.
  Onlangs geplaatst door Jonna@Burgertrutjes: Met deze tips voorkom je voedselverspilling in jouw huishouden

 • Els

  Goede review Rory :-). Ik hou van budget producten en door je review lijkt het me wel wat om deze te kopen :-).
  Onlangs geplaatst door Els: Zelf kaartjes maken #7: Kerstkaarten 2016 #1

  • Rory

   Wat leuk Els! Dankjewel! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Ik heb net het laatste restje eruit geperst 😉 Op naar de nieuwe!

 • Valentijn

  Heel lang multi actieve rimpelcorrector van de aldi gebruikt niet meer verkrijgbaar helaas ,ben bijna 75 jaar wordt geschat op 60/63 dus zo willen dat het weer in de verkoop komt.

 • Ghislaine

  Mooi geschreven Rory en aangenaam om te lezen !!!! Wat de producten van Aldi betreft (verzorging) ben ik van sommigen wel tevreden ! Ik gebruik nu al maanden het serum in de ochtend en avond , het smeert mooi uit , frisse geur ! (ik kom wel van een duur merk en misschien denk ik nog steeds zoals velen dat dit beter is ??) Nochtans blijf ik dit serum van Aldi gebruiken en het moet toch zijn dat ik er content over ben !!!! Ik heb reeds ook verschillende lipsticks en nagellak van Aldi (die zijn dus ook goedgekeurd ) Als ik in de winkel kom kijk ik altijd uit naar de verzorgingsproducten of er iets nieuw is bijgekomen.Groetjes en wss tot een volgende keer .

  • Saskia Hardeman

   Dankjewel voor je mail 🙂 Binnenkort zal ik hier een revie plaatsen van het micellair water van Biocura, ken je die ook al?

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.