5 tips voor kleding bij warm weer
2 jun 2023 Fashion Lifestyle 0

5 tips voor kleding bij warm weer

Genieten jullie ook zo óntzettend van het mooie weer?! Net als de meesten van jullie konden wij echt niet wachten tot de zon lekker zou gaan schijnen. Omdat de overstap naar zomerkleding weer even schakelen is, hebben wij een aantal kledingtips voor jullie! Onderstaande 5 tips zijn voor kleding bij warm weer, vinden wij zelf erg fijn, en wij delen deze graag met jullie!

Draag een hemdje in plaats van een shirt

Inkoppertje wellicht, maar het dragen van een hemdje ipv een shirt kan echt een verademing zijn met warm weer. En gelukkig zijn ze er in alle soorten en maten, en heel erg veel kleurtjes! Super leuk. Daarnaast zijn hemdjes ook nog eens heel erg fashionable te combineren met een kort broekje, of bijvoorbeeld een rokje. Wij zijn enorm fan van de combi van een mooi zittend hemdje met een uitlopende rok.

Draag geen grijs

Wanneer het heel warm is, en je last hebt van zweet, is het niet aan te raden om de kleur grijs te dragen. Hierin vallen zweetplekken erg snel op! Het is daarom beter aan te raden om een andere kleur te dragen. Bij voorkeur donkere en/of felle kleuren. Wanneer je toch heel graag grijs draagt, ga dan voor een katoenen stof. Katoenen stoffen zijn luchtig omdat ze ademen waardoor je veel minder snel zweet.

Draag katoen

Wat wij hierboven ook al aangaven: katoenen stoffen (en ook linnen) zijn luchtig en ademen. Ook vangt katoen de warmte niet op én laat het vocht wegtrekken. Je zal hierdoor merken dat je veel minder snel zweet. Daarnaast voelt de luchtigheid van de stof heel aangenaam.

 

Zwarte kleding in de zomer

Vaak wordt er gedacht dat het dragen van zwarte kleding in de zomer een echte no go is. Toch is dit niet waar! Wist je namelijk dat zwarte kleding minder straling doorlaat? Daarnaast dringt de warmte die zwarte kleding absorbeert niet sneller door tot de huid. Wanneer je een dag in de warmte hebt gepland is zwarte (of donkere) kleding juist een aanrader.

Draag geen te strakke kleding

Hier bedoelen wij uiteraard niet mee dat alles tijdens de warmte oversized moet. Wel belangrijk is om te weten dat wanneer je van top tot teen in strakke kleding gekleed gaat, je het snel veel te warm kan krijgen. Kies daarom voor een middenweg. Bijvoorbeeld een lekkere top die goed doet voor je figuur, en niet te strak of te los zit, en een fijn zwierig rokje. De ideale top hiervoor zijn onze basic summer tops, deze zijn echt geweldig fijn voor warmere dagen. Daarnaast zijn ze ook nog eens ideaal om in de winter onder je kleding als hemd te drage. Win-win dus!

Tot zover onze tips! Hopelijk heb je hier wat aan! Wij zouden het leuk vinden om hier nog eens een vervolg op te geven! Mocht jij tips hebben, laat het hieronder achter in de reacties, wij zijn heel benieuwd!

Welke kleding draag jij graag in de zomer?

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.