4 gróótste ergernissen
16 jun 2016 Lifestyle 21

4 gróótste ergernissen

Ergernissen hebben we allemaal weleens. Als ik mij ergens aan erger moet ik vaak denken aan de uitspraak: erger je niet verwonder je slechts. Maar toch kan ik het zo af en toe niet laten om mij gewoon eens even heel flink aan iets of iemand te ergeren. Dit blijkt trouwens uit het feit dat ik een jaar geleden ook al een blog schreef met ergernissen. Dit keer schreef ik mijn vijf grootste ergernissen eens op een rijtje. Lees je mee?

Lang wachten

Ik heb een óntzettende hekel aan wachten (zie hoofdafbeelding). En als ik lang moet wachten krijg ik eigenlijk al helemaal de pest in. Zo vind ik het vaak ontzettend vervelend om heel lang te moeten wachten bij de apotheek. En misschien het ergste is dan nog wel dat er medicijnen niet op voorraad zijn zodat je de volgende dag gewoon nog een keer een half uur kan gaan wachten. No fun. Het consultatiebureau kan er trouwens ook wat van. Wij moeten altijd tien minuten van tevoren aanwezig zijn, maar het loopt gerust een half uur tot drie kwartier uit :(.

Traag óf geen internet

Wie oh wie heeft dé tip voor goed internet. Momenteel hebben wij internet van Ziggo maar ik heb in mijn eigen huis geeneens goed internet. Echt voor mij DE ergernis der ergernissen. De enige plek waar ik in huis internet heb op mijn mobiel is in de keuken en verder.gewoon.niet. Echt héél vervelend. Ik heb een tv op mijn slaapkamer met apple tv maar ik kan daar geeneens Netflix kijken. Schandalig toch? Ok, ok, ik weet dat er ergere dingen zijn maar als blogger is internet gewoon heel erg belangrijk. Volgens Vincent heeft overstappen trouwens geen zin, maar ik zou het eigenlijk toch eens willen proberen. Reden dat Vincent trouwens niet wil overstappen is omdat hij dan geen live formule 1 meer heeft :(.

Gekocht eten over datum

Het gebeurt gelukkig niet vaak. Maar als het gebeurt is het gewoon niet zo handig. Ik moet ook eerlijk zeggen dat het eten over datum kopen mij veel sneller gebeurt bij supermarkten zoals de Lidl en de Aldi dan bij bijvoorbeeld de Appie. Bij de Aldi heb ik weleens gehad dat de kip heel erg stonk terwijl het geeneens over datum was. Ik heb netjes mijn geld terug gekregen maar vooral bij dat soort vlees ben ik alert en ga ik tegenwoordig liever naar de slager. Bij groente en fruit trouwens is het ook vaak oppassen geblazen, gewoon even goed checken in de winkel :).

Bedrijven die heel veel vragen maar niets bieden

Waarschijnlijk voor andere bloggers heel erg herkenbaar dit. Bedrijven die mailen dat ze van alles willen maar gewoon niets bieden. Óf zeggen dat ze iets kunnen bieden en dit niet waarmaken. Zo lees en hoor ik best veel verhalen over bedrijven die bloggers vragen om content te schrijven onder het mom van: dan geven wij jouw een groter bereik. Echt: niet intrappen hoor. Laat ze zelf hun teksten maar schrijven denk ik dan, maar goed dat ben ik :).

Wat zijn jouw grootste ergernissen of ergernis? Laat je reactie achter in de comments, ik ben heel erg benieuwd en lees het erg graag! 

handtekening-saskia
Volg jij mij al via,YoutubeBloglovin , FacebookInstagram en/of twitter?

Reacties

 • Tamara TS

  Mijn grootste ergernis : Onbeschofte mensen. En het lijkt wel alsof het alleen maar erger aan het worden is.

  Heb je voor je wifi signaal al voor een versterker gekeken? Die dingen schijnen echt te bestaan. Je kan ook eens een wifi check doen, door er wifi analyzer voor op je telefoon te zetten. Onze buren zaten allemaal samen met ons op dezelfde frequentie, waardoor wij zelfs naast het kastje geen signaal hadden. Om van frequentie te wisselen log je via de laptop in op je router. Op de website van Ziggo is er een stappenplan voor. Het kan ook zijn dat de babyfoon of magnetron het signaal verstoord.
  Ik heb ook tragere websites sinds ik windows 10 gebruik. Nu ik de browser heb getweakt gaat het beter. Google je browser en zet er tweak achter voor meer uitleg, want heel technisch ben ik ook niet, ik gebruik andermans stappenplannen. 😉

  Ik hoop dat je er iets aan hebt. Succes!

  • Saskia Hardeman

   Onbeschofte mensen zijn ook verschrikkelijk inderdaad. Wij hebben een versterker gekocht een tijdje terug alleen die deed het zo raar dat we de ene keer wel en het volgende moment geen internet hadden dat die nu ligt te verstoffen in de kast 🙂

 • simpel, met een snufje liefde

  Ik kan best goed wachten, behalve inderdaad bij de apotheek en bij kassa’s als het niet druk is. Soms sta ik te wachten terwijl ze dan nog even bezig zijn met kleding opvouwen of met elkaar kletsen. Kan ik echt niet tegen.

 • Anouk

  Hier Ziggo en top internet! Ik geef je man dus gelijk;-)

 • Nicole

  Dat lange wachten is hier ook een ergernis en het verkeer van tegenwoordig ook.. Bah!

 • Simone

  Ik kan me er helemaal in vinden, vooral je laatste punt. Over bedrijven die heel veel vragen maar niets bieden. Helemaal waar.

 • Mathiske's mama blog

  Wachten inderdaad. Heb je een afspraak zit je vervolgens nog 10 minuten of langer te wachten. Grr

 • Sandra

  Traag of geen internet vind ik nog de ergste. Kan daar zó chagrijnig van worden! Wachten is overigens ook super irritant… Lijkt ook alsof je steeds meer en langer moet wachten in ziekenhuizen, bij dokters en apotheken. Of het lijkt maar zo?

 • MARIJKE

  Traag internet vind ik nog erger dan geen internet haha. Mensen die heeeel sloom door winkelstraten lopen. O en de laatste, fietsers of auto’s die geen richting aangeven op een rotonde. Zooooo irritant!

 • Madelon

  Ooh het probleem van traag of geen internet herken ik helemaal, al zitten wij bij KPN. Misschien toch een keer bellen naar Ziggo of ze een oplossing kunnen bieden?

  Ik erger me heel erg aan onbeschofte mensen of mensen die heel hard schreeuwen. Ik bedoel, je bent niet alleen op de wereld dus gedraag je een beetje daar naar. Verder kan ik mij ergeren aan docenten die denken dat ze belangrijker en beter zijn dan de student en mensen die geen knipperlicht aan doen.

  • Saskia Hardeman

   Al zo vaak contact gehad met Ziggo helaas 🙁 Ohja dat schreeuwen vind ik ook vreselijk vooral in kleine ruimtes zoals de trein.

 • Iris

  Ja, wachten staat bij mij op nummer één qua ergernissen. Wat ik ook heel naar vind, zijn mensen die beloftes niet nakomen.

 • Els

  Dat wachten op het consultatie bureau komt me zo bekend voor. Ik heb al een paar keer gehad dat ik er braaf 10 minuten van tevoren was en dat we na een half uur nog niet aan de beurt waren grr. Wij hebben Telfort en die doet het overal in huis super, nooit geen problemen mee

 • Leonie van Mil

  Herkenbaar! En dat wachten bij het consultatiebureau is echt verschrikkelijk. Het wegen gebeurt dan vooraf en moet ikdie kleine nog een half uur alleen in zijn luier rondsjouwen. Altijd heel fijn *zucht*.

 • Karen

  Al jouw ergernissen herken ik. Verder heb ik ook een hekel in het verkeer aan onnodig linksrijders, bumperklevers en mensen die geen richting aangeven. En mensen die voordringen bij de kassa, terwijl ik al heel lang sta te wachten 😉

 • MetMirjam

  Ja dat wachten blijft toch een dingetje he… Op de één of andere manier loopt ook altijd alles uit als je zelf haast hebt!

 • Dewi

  Met stip op nummer 1 voor mij; HONDENPOEP. Ik baal enorm als ik of mijn kids weer eens in de sh#%**! staan. Prima als je hond uitlaat, maar ruim het ajb op. Grrrr..

 • Bregje

  Jaa traag interner, wachten en ik kan ook noet tegen mensen die hard praten en onzin gesprekken voeren in de trein!

 • Bregje

  En ik kan niet normaal typen zie ik nu 😉

 • Denise

  Ik erger mij heel erg aan speelvriendinnetjes die hier komen en vervolgens gewoon echt niet leuk zijn, en als ze weg gaan naar huis zelfstandig (vriendinnetjes van mijn oudste dochter van 9 ) die dan niet even netjes gedag zeggen.
  Ik ben al meerdere malen opeens het vriendinnetje van Lieve kwijt en als ik vraag aan haar waar haar vriendinnetje is dan blijkt die al gewoon naar huis te zijn…
  Heel fijn, ik maak mij meteen zorgen en dan is het kind al weg naar huis.
  Maar wat ik net ook zei, die vriendinnetjes die hier komen en gewoon echt niet leuk zijn.
  Kan geen zinnig woord uit komen, als je wat vraagt kijken ze alsof ik iets wonderbaarlijks vertel of gewoon negeren.
  Maar vervolgens wel zonder even te vragen gewoon zelf hun drinken pakken…
  Ik leer mijn kinderen dat je, wanneer je dorst hebt, je het aan de moeder van het vriendinnetje moet vragen of je wat drinken mag.
  Maar niet alle kinderen leren dat blijkbaar en ik erger mij daar groen en geel aan.
  En heel lang moeten wachten bij de apotheek…
  Hier zijn ze vreeeeeselijk langzaam bij de apotheek of hebben gewoon niet door dat je staat te wachten.
  En dat medicatie klaar zou moeten liggen maar het gewoon niet klaar ligt en je morgen maar moet terug komen.
  Handig als je met een kind met oorontsteking zit die een dag langer op haar kuurtje moet wachten.
  En het laatste… Bepaalde moeders op het schoolplein…
  Die staan altijd in een groepje en praten alsof hun kind een wereldwonder is want ze doen alles perfect en nooit wat fout.
  (Sta ik daar met 2 kinderen op de 2 oudste te wachten waarvan mijn peuter steeds kriskras door het schoolplein rent en beland in de zandbak en zand over haar hoofd gooit haha)

 • Henrieke

  Wij hadden ook internet van Ziggo en heel vaak geen internet, al was wifi wel prima. Dit was al jaren een probleem en verschillende keren had ik de monteur over de vloer gehad. Sinds begin dit jaar ligt er glasvezel en zijn we overgestapt naar Vodafone. Op een storing na in de eerste week werkt het echt als een zonnetje!
  Jammer genoeg hoorde ik pas dat Vodafone en Ziggo één bedrijf gaat worden. :-/

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.