6 ergernissen..
7 feb 2015 Lifestyle 15

6 ergernissen..

Sinds ik zwanger ben heb ik er best een handje van dat ik mij kan ergeren aan bepaalde dingen. Normaal gesproken ben ik best verdraagzaam 😉 alleen merk ik de laatste tijd dat ik bij bepaalde gebeurtenissen moeite moet doen om het niet mijn dag of humeur te laten verpesten. Om het toch maar met een korreltje zout te nemen heb ik er een blogje over geschreven welke ik vandaag met jullie deel! Misschien zijn er zelfs wel wat punten herkenbaar voor jullie. Lees je mee?

Wanneer dingen niet gaan zoals ik het mij voorgesteld had

Dit is iets waar ik altijd al een beetje last van heb. Vooral plotselinge veranderingen moet ik eigenlijk altijd even op me in laten werken. Als ik bijvoorbeeld een afspraak met iemand heb die vlak van tevoren afzegt met een vage reden kan ik dit best een beetje irritant vinden. Gelukkig kan ik er tegenwoordig wel steeds makkelijker mee omgaan.

Als ik net de vloer heb geveegd en gedweild en mijn lieve zoontje zonder enige vorm van spijt een rijstwafel eet: op mijn schone vloer!

Oja, dit gebeurde van de week nog. Dag schone vloer en hallo rommel van de rijstwafel. En dit was niet de eerste keer. Denk bijvoorbeeld aan allemaal kleine stukjes klei op de grond of kinetisch zand. Achja helemaal voorkomen kan je toch nooit 🙂

Als Senna tijdens de boodschappen heel nodig moet plassen en de winkel zegt: sorry niet hier. Ok, en nu?!

Ook iets wat pasgeleden gebeurde. En een onderwerp wat tegelijkertijd ook erg lastig is: ik heb er echt begrip voor dat een winkel niet iedereen op het toilet laat. Maar wat moet ik met een kind van drie die heel nodig moet? We plassen altijd nog even voordat we van huis gaan maar je hebt het gewoon niet altijd in de hand. En een luier omdoen als we gaan winkelen wordt over het algemeen afgeraden omdat kindjes dan vaak weer in de broek plassen. Tjah, erg lastig en hier raakte ik dus echt geïrriteerd van. We zijn toen overigens snel naar een andere winkel gegaan waar het wel mocht.

Als de koffiebonen op zijn, vooral in de ochtend iets wat mij niet zo vrolijk maakt

Tegenwoordig sla ik maar een voorraadje in en zorg ik ervoor dat ik ook altijd nog koffiecupjes voor het nespresso apparaat in huis heb. Want in de ochtend eerst naar de winkel moeten om koffie te kopen word ik echt niet vrolijk van 😉

Wanneer mensen mij haarfijn weten te vertellen hoe ik iets moet doen zonder naar mij te luisteren

Vast herkenbaar. Iemand wil je even vertellen hoe hij of zij vindt dat je moet handelen in bepaalde situaties. Op zich vind ik dat nog niet het ergste alleen zou het wel fijn zijn als die iemand je dan ook nog even de kans geeft om jouw verhaal te doen. Of om in ieder geval te vragen, of proberen, te begrijpen waarom je iets doet.

Mensen die mijn blog proberen te gebruiken om te spammen

Haha nu kom ik vast over als een kreng maar dit vind ik gewoon echt irritant. Als mensen bijvoorbeeld linkjes in de comments plaatsen verwijder ik dit vaak ook direct. Moet ik wel bij zeggen dat de meeste van jullie mij lieve lezers dit niet doen hoor. Maar er zit er af en toe gewoon eentje tussen.

Ik ben heel benieuwd of jullie bijvoorbeeld een aantal ergernissen herkennen. Of misschien heb jij een ergernis die er niet tussen staat. Vertel het in de comments, ik ben benieuwd!

Wat is jouw laatste ergernis?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Denise

  Haha, er is niets irritanter dan mensen die je blog gebruiken om te spammen hoor! Super vervelend en helemaal niet de bedoeling!

 • Nina Simplynspecial

  Mijn ergernis van de laatste dagen: wind tegen haha! En ook nog eens koude wind, bleh! Ik kan me er verder ook aan storen als mensen afzeggen met vage redenen. Zeker als dit vaker gebeurd ga ik toch wat twijfelen hieraan.. Misschien niet helemaal netjes van mij, maar toch wel begrijpelijk.

 • Diana Carlton

  Ik had dat afgelopen zomer met Levi. We waren bij de hema en hij moest heel nodig plassen. Ik vroeg of hij even gebruik mocht maken van het toilet waarna ik ook een nee kreeg te horen. Konden ze niet aan beginnen anders zou iedereen er misbruik van maken. Daar sta je dan met je kind wat nodig moet plassen. Ik snap dat je een nee tegen volwassenen verkondigd, maar een nee tegen een kind? Zo flauw.

 • angelique

  Heel erg herkenbaar!

 • Wendy

  Herkenbaar. Ik kan me ook heel erg irriteren aan dingen in het verkeer. Mensen die op de rijksweg, waar je 130 km/h mag, op de linkerbaan gaan rijden met 100 km/h. De rechterbaan is dan ook nog eens helemaal leeg, maar rechts inhalen mag natuurlijk niet. Mensen, kom op! Ga gewoon rechts rijden als dat kan.

 • Anouk

  Hahah leuk lijstje! Vooral dat kleine kinderen biet mogen plassen vind ik zo’n onzin! Tegen volwassenen zeg ik ook nee sorry kan ik niet doen maar als er bij mij een man of vrouw in de winkel staat met een klein kindje dat moet plassen mag dat van mij hoor. Straks plast hij/zij jn haar broek, zo zielig.
  En dat dat spammen.. Ja die mensen zijn er laten we maar zeggen haha

 • Eline

  Jaa sommige dingen zijn wel erg herkenbaar!!! 😀
  Heel terechte opmerking: ja en nu want, wat moet je inderdaad met een kind dat moet plassen en het mag niet?

 • Suzanne

  Ik heb soms ook dagen dat ik me aan alles kan ergeren. Verschrikkelijk zijn die dagen. Vaak is het ook dat je dan niks kan hebben en ineens een emotioneel brak bent. Leuk om te lezen dat anderen er ook last van hebben, that’s life!

 • Amy

  haha, sommige dingen zijn heeeel herkenbaar. Vooral dat spammen ook ja, bah! Maar mijn grootste ergernis is denk ik auto gerelateerd. Mensen die 40 rijden waar je 50/60 mag, mensen die op de snelweg met 100 km/u consequent op de middelste baan blijven rijden.. Dat soort dingen.

 • Chantal

  Spammen is inderdaad irritant! Bezoekers die linkjes achterlaten en smeken of ik bij hen wil komen kijken, sla ik dan ook altijd over 😉

 • Manon

  Haha ik had gister een dag dat echt alles me irriteerde, zelfs mijn moeder (oeps!)

 • Iris

  De bovenste is bij mij nummer een. Zeker als mensen min of meer beloofd hebben hoe iets gaat gebeuren en het gaat anders.

 • Babs

  Mijn grootste ergenis is dat er nog getankt moet worden als we al te laat zijn. Tanken moet, maar liever een dag eerder, graag… als ie dan ook nog plots de ramen moet gaan schoonmaken… (wat ie nooit doet) Ben zo iemand die altijd op tijd of eerder op een afspraak wil zijn. Was ik maar ietsje relaxter, denk ik dan..

 • beautifulday4makeup

  Dat van die afspraken vind ik zelf ook vervelend…

 • Whitney ♡ Whtnysworld

  Ik kan me ook sneller irriteren. Dat met het plassen heb ik vaak voor mezelf. Sta je dan met je dikke buik, voor kinderen en zwangere mag er wel wat empathie zijn.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.